De jonge schilder die opereert onder de naam Rhed en werk verkoopt voor vijfcijferige prijzen, blijkt de zoon van Madonna te zijn. Een echt talent of een gevalletje kruiwagensucces? De critici zijn het er niet over eens.

In een kunstmarkt waar ‘jong, nieuw en aanstormend’ de categorie is waar verzamelaars het meest opgewonden van raken, gooit Rhed hoge ogen. Hij is amper 21 jaar oud, maar heeft nu al zijn derde solotentoonstelling bij Tanya Baxter Contemporary, de Londense galerie die hem vertegenwoordigt.

Sommige van zijn doeken verkopen voor zo’n €28.750, een bedrag waar Nederlandse mid-career-kunstenaars vaak alleen van dromen. En op sociale media wordt zijn werk geprezen door beroemdheden – met als meest opvallende fan niemand minder dan Madonna.

Wel erg veel overeenkomsten

Maar Rhed is geen onbekende van de zangeres. Sterker, hij is de zoon die ze in 2000 kreeg met de Britse filmmaker Guy Ritchie. Celebritywebsite Page Six onthulde onlangs de ware identiteit van Rhed: Rocco Ritchie.

Page Six kwam de waarheid op het spoor door de opvallende overeenkomsten in de biografieën van Rhed en Ritchie. Ze zijn even oud, hebben in Londen en New York gewoond, en werden opgeleid aan de kunstacademies Central Saint Martins en de Royal Drawing School. Op de website van zijn galerie staat te lezen dat Rhed als tiener gefascineerd was door film en storyboards tekende. Ook resulteert zijn liefde voor muziek in ‘een sterk ritme in zijn schilderijen’.

Volledig artikel lees je op Het Parool