‘Strike a pose’. Wie veertig is (of ouder) denkt bij deze kreet meteen aan de iconische video van Madonna en haar dansers. De superster deed toen ook de Blonde Ambition Tour; die met de Jean Paul Gaultier puntbeha’s en -vooral niet te vergeten- haar crew met zeer appetijtelijke dansers.

Twee van die dansers komen morgen naar de Chassé Dance Studio’s om voor te doen hoe het ook alweer moest, Vogue’ing. De belangstelling voor deze manier van bewegen is nieuw leven ingeblazen dankzij een documentaire over hen.

25 jaar na de Blonde Ambition Tour van Madonna is er de documentaire Strike a Pose met zes dansers van Madonna die gaat over hoe het ze vergaan is al die jaren. De supersterrenstatus zijn de meesten voorbij. Een blijkt bij zijn moeder te wonen, een ander werkt in de bediening in de horeca.

Bij deze zes dansers horen José Gutierez en Salim Gauwloos en die blijken het kunstje dus nog steeds te kennen. Dus doe je beste balletkleren aan en dans als de dansers van Madonna. Meedoen kan voor € 20 (een workshop) of € 35,- (twee workshops)

More at DeWestKrant