STRIKE A POSE IN KRITERION

Ter ere van de première van Cinemien’s ‘Strike a Pose’ die vanaf 25 mei in Kriterion regulier te zien zal zijn, zal de release groots worden aangepakt. Zo zal Madonna: Truth or Dare twee maal worden vertoond op het grote doek, zullen regisseurs Ester Gould en Reijer Zwaan speciaal langskomen voor een Q&A en zal er na afloop een feestje zijn met surprise-act.

Strike a Pose (vanaf donderdag 26 mei in Kriterion)

In 1990 worden zeven jonge dansers – zes homo, één hetero – door Madonna gecast voor haar spraakmakende Blond Ambition Tour. Hun reis wordt vastgelegd in een van de meest succesvolle documentaires ooit: Truth or Dare – In Bed with Madonna (1991). Al gauw groeien Madonna’s trotse dansers uit tot iconen van seksuele vrijheid. Wild, onbezonnen en amper twintig, laten ze de wereld zien wat het betekent om jezelf te durven zijn. Als zelfverklaarde moeder van haar dansers gebruikt Madonna de film om haar boodschap over homorechten en de strijd tegen aids te verkondigen. Nu, 25 jaar later, nemen de dansers ons mee terug achter de schermen en onthullen ze de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour. Strike a Pose is een aangrijpende film over het overwinnen van schaamte en het gevecht dat nodig is om te zijn wie je bent. https://www.kriterion.nl/films/strike-a-pose

 

DE PREMIÈREAVOND VRIJDAG 27 MEI 

 

Esther Gould en Reijer Zwaan 

Regisseurs Esther Gould en Reijer Zwaan zullen na afloop van de vertoning op vrijdag 27 mei op het avondslot (exacte tijd nader te bepalen, houdt www.kriterion.nl in de gaten) naar Kriterion komen om te vertellen over Strike a Pose. Dit zal deels gebeuren aan de hand van een Q&A maar uiteraard zijn de twee Nederlandse regisseurs ook bereid om vragen uit het publiek te beantwoorden.

Vertoning Madonna: Truth or Dare  

Madonna: Truth or Dare is een Amerikaanse documentaire uit 1991 over Madonna en haar wereldtournee Blond Ambition Tour die ze maakte in 1990. De film toont ook af en toe concertfragmenten. Deze film onthult haar ware schoonheid, zowel tijdens haar optreden als daarbuiten een moederfiguur voor haar dansers die zij als haar familie beschouwt, sexgodin voor haar miljoenen fans, zakenvrouw, zangeres, danseres… de grootste ster uit de muziekwereld. Laat je door haar meevoeren en gun jezelf een intieme blik achter de schermen van haar Blond Ambition Tour. In Noord-Amerika staat deze film beter bekend als In Bed With Madonna. Van haar hotelkamer tot haar kleedkamer, van haar stageshow tot haar boudoir, hier is Madonna extravagant, uitgelaten, ongeremd. Kijk hoe het is… In Bed With Madonna. https://www.kriterion.nl/films/madonna-truth-or-dare

Feestje 

Na afloop van de films is er de gelegenheid om onder het genot van een drankje en muziek na te praten of je eigen vogue-choreografie te laten zien. Er zal in ons café een feestje zijn waar Amsterdamse DJ’s Vlugge Japie en GVR jaren ’90 house uit New York en Detroit zullen draaien. Ook zal er en surprise-act komen, maar daarover verklappen we nog even niks… Tot die tijd kan je in de stemming komen met onze playlist op Spotify:

https://bit.ly/StrikeAPose-Spotify  

Links 

Website-item premièreavond: https://www.kriterion.nl/filmevenement/premiereevenement-strike-a-pose  

Facebook-evenement premièreavond: https://www.facebook.com/events/267818963565888/  

Spotify-playlist premièreavond: https://bit.ly/StrikeAPose-Spotify  

Website Cinemien: https://www.cinemien.nl/  

 

Tijden en prijzen 

Strike a Pose  Exacte tijden nader bekend te maken,www.kriterion.nlReguliere prijzen, gratis voorCinevillepashouders
 

 

Reserveren mogelijk vanaf dinsdag 24 mei
TruthorDare Vrijdag 27 mei, 19:30| Zondag 29 mei, 21:45€8,-, gratis voorCinevillepashouders
 

 

Reserveren reeds mogelijk 
Feestje  Gratis toegang 
  Vrijdag27 mei, 00:00–03:00

 

Voor meer algemene informatie over ticketprijzen en openingstijden: https://www.kriterion.nl/over-kriterion/kassa-informatie   

 

Reserveren 

Reserveren voor Strike a Pose is mogelijk vanaf dinsdag 24 mei, reserveren voor beide vertoningen van Truth or Dare is reeds mogelijk.

Reserveren is bij Filmtheater Kriterion enkel telefonisch mogelijk. Er kan gebeld worden naar 020 623 17 08 (tijdens openingstijden) om tickets te reserveren op voor- en achternaam voor een vertoning. Let hierbij wel op dat men ruim op tijd de tickets op dient te halen bij onze kassa, de reserveringen vervallen exact 30 minuten voor aanvang van de vertoning en hier kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt, ook niet als het druk is bij de bioscoopkassa.

Ook kunnen fysieke tickets al van tevoren gekocht worden bij onze biscoopkassa die elke dag geopend is vanaf een half uur voor de eerste voorstelling tot vijf minuten na het begin van de laatste voorstelling. Door bij onze kassa een kaartje te kopen ben je verzekerd van een plek bij de vertoning.

Cinevillepashouders kunnen alleen hun tickets vanaf anderhalf uur voor de voorstelling hun tickets ophalen. Telefonisch reserveren is wel mogelijk.

Kriterion kan helaas geen verloren kaartjes van bezoekers opnieuw uitprinten. Foto’s of kopieën van de tickets zijn ook niet geldig. Als je je ticket bent verloren heb je helaas geen toegang tot de vertoning.

Onze zalen zijn ongeplaceerd, dus er kan geen vaste plek worden gereserveerd.