Michaela DePrince, danseres van Het Nationale Ballet, is ‘ongelooflijk vereerd’ dat Madonna haar levensverhaal gaat verfilmen. 

“Toen ik haar voor het eerst ontmoette, gaf ze mij zoveel kracht en inspiratie”, zegt DePrince.

“Zij heeft de moed om er echt voor te willen zorgen dat ik mijn verhaal kan overbrengen. Ik wil dat mensen weten dat het geen sprookje is en zij is een van die mensen die dat echt begrijpt.” 

De film zal worden gebaseerd op het boek Taking Flight: From War Orphan To Star Ballerina uit 2014. DePrince, die sinds 2013 voor Het Nationale Ballet in Amsterdam danst, zal gedurende de ontwikkeling van de film bij het project betrokken blijven.

De danseres werd geboren in Sierra Leone en op vierjarige leeftijd geadopteerd door Amerikaanse ouders. Ze schreef samen met haar moeder een biografie over haar jonge jaren in het door oorlog verscheurde Afrikaanse land, haar latere jeugd waarin ze zich op een balletcarrière richtte en over de huidziekte Vitiligo waar ze aan lijdt.

Madonna zei eerder deze week dat het verhaal van de danseres “een unieke mogelijkheid biedt om de situatie in Sierra Leona te bespreken en Michaela de stem te laten zijn van alle weeskinderen waar ze mee opgroeide.”

Het is de derde keer dat Madonna een film regisseert, na Filth And Wisdom uit 2008 en W.E. uit 2011.

Meer op NU.nl