eet u nog wat u deed op 21 maart 1989? De twee Amerikanen achter de podcast All I want to do is talk about Madonna wel. Mark Snyder en Kenny Finkle kochten allebei een cassettebandje van het album Like a Prayer van Madonna, dat die dag uitkwam.

Laat ik maar open kaart spelen. Ook ik weet nog precies waar ik was op die mooie dag in 1989 (met mijn ouders en zus op vakantie in Californië) én wat ik deed: ook ik kocht Like a Prayer, maar dan op cd. Al maanden keek ik ernaar uit. Kortom, ik was (en ben, want er is niks tegen te doen) wat je noemt een Madonna-fan.

Als tiener dreef ik mijn ouders tot wanhoop door dagelijks liedjes als Express Yourself en Vogue ietsje harder dan noodzakelijk af te spelen. Ik voelde een diepe connectie met de zangeres, wist zeker dat zij mij begreep en ik haar. Lang heb ik overwogen een brief te schrijven om de door paparazzi achtervolgde Madonna uit te nodigen om bij ons thuis tussen de weilanden op adem te komen.

Volledig artikel op TROUW