LONDEN 1993

Het is dan inderdaad drie jaar later dat we via ICON (de Amerikaanse fanclub waar ik begin 1992 lid van ben geworden) een nieuwsletter krijgen met daarop de tekst ‘TOUR BUZZ!’ Oftewel het is nu zeker er komt een nieuwe wereldtournee, en deze zal beginnen in Europa, en wel in Londen!! Dus dat is een goed teken! Maar zoals drie jaar terug ben ik nog niet geheel zeker van datums!. Londen is geen probleem om te regelen, neem gelijk contact op met Keith Prowse in Amsterdam en maakt nu al een optie voor twee personen, weet zeker dat Niels weer met me mee gaat. Peter Mijn vriend gaat niet met me mee, want heeft er geen zin om de hele dag daar bij een stadion rond te hangen…!

Dit bericht van ICON komt exact een week voor onze vakantie die dit jaar hoe toevallig ook, ook naar Londen gaat! In dit geval gaan we sightseeing doen, iets wat ik drie jaar terug natuurlijk niet heb gedaan! Ik hoop dat ik in Londen al het een ander kan regelen qua tickets en zo. Helaas bleek dit nog niet mogelijk want de voorverkoop begon op zijn vroegst pas rond 11 Juli! We zitten nu pas 4 Juli dus dat is balen en moeten het dan maar in Nederland regelen!


 
10 Juli 1993

Dan is het vandaag een feit dat de kaartverkoop volgens de Engelse krant is begonnen, de datum is dan drie dagen later geworden, zaterdag 25 september in het Wembley Stadium! (YEAAAH!) en ja het zal de eerste show zijn van de nieuwe wereldtournee genaamd ‘THE GIRLIE SHOW’. ( whatever that may be?!) maar we gaan gewoon de WERELDPREMIERE MEEMAKEN! Ik heb met Keith Prowse gebeld en die hebben nog geen bevestiging gekregen over kaarten, maar gelukkig na drie spannende uurtjes konden ze melden dat wij (Niels en ik) kaarten hadden voor de 25e september, over een extra show was nog niets bekend, maar er zal waarschijnlijk wel een extra show komen! Je kent ons wij hopen meer!

Twee dagen later werd dan ook voor ons de 26e september bevestigd en konden we de reis compleet maken, met hotel erbij en boottocht! Ik had me voorgenomen om het bij deze twee shows te houden en me helemaal te storten op Londen! Moet nog twee maanden wachten op het grote feest!


 

T H E  G I R L I E  S H O W  LONDEN  ENGELAND

23 september 1993

Vandaag is het dan zover we gaan weer naar Londen toe per nachtboot. De volgende dag heerlijk de hele dag Londen door lopen en dan richting Wembley Stadium! Bij Niels gegeten en dan richting trein die ons naar Hoek van Holland zou brengen, en hebben nu al de grootste lol in de trein!! En ja merk toch wel dat er een iets zenuwachtige sfeer hangt! Fototoestel mee en heel veel rolletjes! En ook natuurlijk de Vouchers die we dan in Londen moeten inleveren voor de echte kaarten!

Eenmaal in Hoek van Holland gaan we de boot op en nemen, om het weekend goed in te luiden een biertje! Maar niet heel veel later als we al een uur onderweg zijn gaan we naar onze hut terug en duiken onder de wol!


 

24 September 1993

Al rond een uurtje of 7 meren we aan in Harwich en gaan vandaar nog een uur met de trein mee! Wat hebben we weer mazzel met het weer, want het is zonnig! Natuurlijk Madonna is hier dus is het ook gewoon goed weer! Maar wel voor de zekerheid iets mee genomen van een regen pak! Dan staan we weer op Liverpool station en het is of er niets is veranderd. Dan gaan we op zoek naar ons hotel, in dit geval slapen we in het Montangue hotel, wat wij bestempelen als de BIG “M” hotel!. Kamer is mooi en vinden het luxer dan het St. Giles van drie jaar terug.

We hebben tijd zat en gaan de stad in en gaan op zoek naar Keith Prowse Londen voor onze vouchers om te wisselen. Daar aangekomen moeten we onze vouchers omwisselen morgen om 12 uur bij de Box office van Wembley. Dat is balen zeg, want dat houd in dat wij morgen niet zomaar bij een turnstile kunnen gaan zitten (Bij D zitten en C hebben bijvoorbeeld.) Weet inmiddels wel hoe dat gaat, je zit altijd verkeerd en de kans bestaat dan ook dat je moet wisselen. Nog niet getreurd we zien het morgen wel hoe dat zit, we gaan weer de stad in. Na een tijdje te hebben rond gelopen ,komen we heel toevallig uit bij het hotel van Madonna (The Lanesborough) en aan de voorkant stond bijna niemand. Wel een paar bekenden (van de toen officiële fanclub uit Nijmegen) waren we drie jaar terug nog een van de weinige Nederlanders in het Wembley, waren er dit keer veel meer aanwezig omdat Madonna niet naar Nederland kwam. Zeg tegen Niels dat ik geen uren wil blijven rondhangen want dat vind ik zonde van mijn tijd!

Gebeurt inderdaad aan de voorkant niet heel veel, zien wel Christopher (Madonna’s broer) het hotel verlaten en zijn een paar die gillend achter hem aan hollen (doe normaal.) Niels en ik besluiten om aan de achterkant te gaan kijken, zien daar wat meer mensen staan en ook de Rolls Royce waar wij denken dat Madonna in vervoerd gaat worden naar het Wembley toe! Klimmen op het grote hek en wachten af wat er gaat gebeuren, ook de mensen van de fanclub komen nu naar de achterkant! Toch blijven er nog een paar mensen aan de voorkant! En dan denk na nog geen 15 minuten te hebben gewacht gebeurt het onmogelijke.

Madonna komt haar bodyguards naar buiten! Ik schiet mijn foto’s en bij de laatste voordat ze de auto in gaat kijkt ze me met een super big smile aan en gaat dan in de auto zitten en vertrekt dan naar het Wembley toe!

WOW! wat ziet ze er goed uit zo met het korte haar en ze is weer BLOND!!. Met deze ervaring rijker gingen Niels en ik weer verder de stad in en hebben gegeten en lagen bijtijds in bed, want morgen wilden we vroeg naar het Wembley toe (eerste metro die er was)!. Hebben nog de optie overwogen om er s’ nachts heen te gaan, maar het was nogal fris en dat zagen we toch niet geheel zitten en vooral niet omdat we niet wisten welke ingang we moesten hebben!


 
25 september 1993

Wij hadden room services besteld om 5 uur s’ morgens en aangezien ik geen eter ben in de ochtend, hebben we het maar meegenomen richting metro! Het was koud en winderig buiten en ik voelde me niet echt fit! (had zo’n verkoudheid gevoel over me heen), maar goed niet klagen en GAAN! Londen was nog uitgestorven maar hoe verder we bij het Wembley kwamen merkten we wel dat we op tijd waren, omdat er meer mensen op hetzelfde idee waren gekomen! Bij aankomt van het Wembley hebben we gekozen om bij Turnstile D te gaan zitten! Dan vanaf vanmiddag wel zien wat er gebeurt. Op de trap plaats genomen hadden maar een paar mensen voor ons!. Je merkt dat je op een gegeven moment een grote familie bent want iedereen maakt een praatje me je! En ja verhalen natuurlijk zat over Madonna, en natuurlijk mijn Blond Ambition verhaal!. Het speculeren van wat gaat Madonna doen vanavond? gaat ze topless?. Wat gaat ze zingen? Ik hoor dat ze twee keer Justify my love gaat doen, twee keer hetzelfde nummer? Vond Justify niet een van haar sterke nummers, hoop op veel songs van Erotica)

Dan is het 12 uur en gaat Niels de vouchers inwisselen voor de juiste kaarten, en begin hem om een of andere manier een beetje knijpen, want zitten we wel goed of moeten we toch verkassen! Had begrepen dat er streng op werd gecontroleerd! (zullen wij weer hebben hoor) En Ja hoor! het gevoel was JUIST! we hadden Turnstile C en geen D. Niels zag er nog geen probleem in en hoopte op vrienden van hem die ook naar de show kwamen die wel Turnstile D hadden en misschien wel wilden wisselen! Die vrienden ben ik nog dankbaar, want die hadden inderdaad Turnstile D en aangezien deze later waren aangekomen en het heel erg druk was, vonden zij het uiteindelijk geen probleem. Heb wel begrepen dat Niels hem heel erg heeft moeten overtuigen om de kaarten om te wisselen. Dus we konden blijven zitten! (IK WAS ZOOO BLIJ!!) Het is nog steeds koud en winderig en het lijkt wel of het gaat regenen, maar gelukkig is dat niet het geval.

Het grappige is van het kaart verhaal is dat er op de kaart staat COBO DEKEER! dus je snap al dat ik de rest van de vakantie Niels COBO noem, achteraf zou het betekenen COllecting BOxofice. Het wordt tijd om het fototoestel weg te smokkelen en hoop een beetje op de goedheid van Londen drie jaar terug dat ik zo kon doorlopen! Met diverse rolletjes in mijn schoen en onderbroek gaat het laatste uur wachten in en begin hem nu al te knijpen!

Het is zover de poorten gaan open en we gaan de trap op en lopen door de smalle poortjes heen en daar staan twee man klaar om mij te fouilleren maar ze maken een gebaar van loop maar door (ja eerlijk gezicht kan er ook niets aan doen) het is nu een spurt nemen naar het podium, maar met een paar rolletjes in je schoenen loopt dit niet echt makkelijk! Maar missie geslaagd ik sta in het voorste gedeelte van het stadion (ook hier hebben ze het veld in twee stukken gehakt zoals in Nederland al een paar jaar normaal is!). Je kunt met een polsbandje vak uit en in! Niels blijkt vlak achter me gezeten te hebben en heeft ook het voorste vak gered en zo staan we dan weer naast elkaar, en ik spreek met hem af dat ik de volle rolletjes aan hem doorspeel, en dat is goed!

Het podium ziet er geweldig uit, groot en aan beide kanten een persoon met een masker op en boven het podium hangt het woord ‘THE GIRLIE SHOW’, en niet te vergeten de CATWALK! Daar staan we wel heel dichtbij!. Het voorprogramma begint UNV, deze groep staat onder contract bij Maverick (het label van Madonna), en deze zijn goed! Het is een beetje R&B met een vleug Funk en is erg gezellig! Maar ja daar komen we niet voor he? Na UNV is het tijd om de wereld kennis te laten maken met ‘THE GIRLIE SHOW’! Het rode doek hangt voor het podium en kunnen helemaal niets zien van wat er achter het doek gebeurt!

Dan is het zover: De muziek van Smoking Robinson en Tears of A Clown deze gaat over in een heel leuk en vrolijk circus deuntje en daar staat inderdaad een clown op het podium en zakt het gordijn langzaam naar beneden en staat er een hele grote paal midden op het podium en bovenin een dame topless! Iedereen dacht in eerste instantie ‘IT’S MADONNA?? WRONG!!’ Het was de danseres!. Op de beat van Erotica komt ze langzaam naar beneden glijden, met uiteraard met hier en daar haar kunstjes om de paal heen. Maar waar is Madonna en de rest van de band (het podium ziet er zo leeg uit) dan al draaiend uit de vloer vandaan komt MADONNA op met haar zwarte masker op en zweep begint ze aan haar eerste nummer EROTICA!!. WOW! Wat GAAF!! Boven haar gebeurt ook het een en ander, in twee van die grote ruimtes staan twee boksers elkaar af te tuigen! Madonna blijft staan op het draaiplateau (ik zou allang kotsmisselijk zijn geworden) je weet gewoon niet waar je moet kijken en neem ook mijn foto’s!.Na Erotica loopt ze op de maat van de drums de catwalk op, en met elke dreun laat ze iets vallen. Totdat ze aan het einde is en haar masker afzet en zegt ‘YOU GIVE ME FEVER!!’ Het publiek is wild en schreeuwt om Madonna!. Iedereen heeft hetzelfde gevoel, niemand weet wat er komen gaat!. ‘Fever’ wordt ingezet en waar ik al op hoopte is dat ze het album ‘Erotica’ goed onder de aandacht gaat brengen, want het album is GEWELDIG en is bij mij erg favoriet. Wat een kleuren allemaal op het podium zeg!, ben al blij dat bijna al donker is! Ze danst met twee dansers het hele nummer op de catwalk en ik heb echt prachtige plaatjes kunnen schieten. Na het nummer loopt ze weer terug naar podium en met ‘A lovely way to burn’ verdwijnt ze weer in het podium met een flinke vlammenzee achterlatend!

Ik brul en schreeuw, dan stukje oosterse muziek en even denk ik ‘Rescue Me’ te horen maar het is ‘VOGUE’ en het publiek schreeuwt het uit van enthousiasme!. Madonna weet hoe ze ons in moet pakken, zo dus!!. Totaal anders als drie jaar terug is de dans nu veel sierlijker. Iedereen is blij en zingt en swingt mee! De dansers komen op de catwalk en gaan tegenover elkaar staan en laten ze dan voorover buigen zodat Madonna over de ruggen kan lopen. De tekst is iets aangepast maar het swingt echt de pan uit! Het volgende nummer ‘Rain’ is het eerste rustpunt in de show en met zijn drietjes staan ze daar als een volwaardig gospel koor hun nummer te doen. Met een stukje extra van ‘Just my imagination’. Waanzinnig wordt hier op gereageerd en wat is Madonna’s stem heerlijk, helder en vooral KRACHTIG!

Nadat de dansers nog een kleine show weggeven van I’m singing in the rain. Wordt het tijd voor DISCO! I’m going to take to a place you never been before’. ALLRIGHT LONDON ENGLAND ARE YOU READY?? ARE YOU READY TO PARTY!! Schreeuwt Madonna vanaf een discobal die uit de hoogte naar beneden komt, en wij beantwoorden het natuurlijk met heel veel geschreeuw terug! CAUSE I GOT TO SAY SOMETHING ABOUT IT ARE YOU READY GIRLS??! Express Yourself wordt ingezet, en wat drie jaar terug heel statisch en mechanisch werd uitgevoerd, gebeurt het nu in disco stijl eind jaren 70. Madonna is veel op de catwalk te vinden. Express Yourself gaat over in ‘Deeper and Deeper’, en hier wordt een stukje musical ‘Hair’ nagespeeld. Why it so Hard is het eerste nummer waar dan echt daad werkelijk iets seksueel getint is. Maar wat een bonte kleuren op het podium en we zien welgeteld 1 danseres topless. Het nummer eindigt uiteindelijk op de catwalk en zien dan de clown weer terugkomen die dan op een trap plaats neemt als madonna een speech houdt over AIDS! Don’t give up HOPE! En zingt ‘In This Life!’ vanaf de catwalk. Nu is iedereen ook stil en je voelt de emotie in het stadion hangen. Ook Madonna heeft het moeilijk met het zingen van het nummer en na afloop zie je haar ogen niet droog meer! Ze loopt het podium weer op en loopt langs de Clown en het gordijn sluit zich!gsHet gordijn gaat weer omhoog en de muziek wordt ‘The Beast within’ (Justify My Love versie) met Madonna op een band! (want zij is hoogstwaarschijnlijk aan het omkleden).Haar Dansers dansen het nummer en het ziet er allemaal wel erg gaaf uit. En daar is Madonna weer, het podium heeft nu een uitstraling van een oude Weense balzaal, met daar in driedelig pak met hoge hoed Madonna!! En ze begint aan haar volgende nummer met een Duits accent, lachwekkend en niet op het nummer kunnen komen (terwijl het zo bekend klinkt!) bij het refrein zijn we er dan achter en schreeuwen het uit ‘LIKE A VIRGIN’. Deze versie is wel weer zo origineel, ze spreek t het uit als Like A Wirgin. De Clown speelt mee en valt steeds of glijdt uit of krijgt van Madonna een zet (lachwekkend dus) Je kunt echt aan alles merken dat Madonna er heel veel zin in hebt.

‘Bye Bye Baby’ begint en speelt zich af op de catwalk en de act is niet veel anders dan ze al deed op de MTV Music Awards. Na afloop van het nummer staan de drie dames even flink van eer te trekken over women (vrouwen)!. I hate women, F*ck women!! ( het moet overkomen dat ze drie kerels zijn). Maar goed dit zal morgen weer breed worden uitgemeten in de diverse kranten over hoe foul mouthed ze dit keer was! Iets wat ik totaal niet had verwacht doet ze dan toch want na de speech zegt ze van dat ze loco loco is en ze I’m Going Bananas. WAANZINNIG en het is al een kort nummer, ze vliegt er over! Het sluit naadloos aan bij La Isla Bonita. Me,Me,Me,Me,Me,Me,Me,Me, that is all I can think about!! Ze is echt een zangeres in een band nu, met een streepjes shirt met een microfoon op standaard. Het plateau gaat de lucht in en het ziet er allemaal gaaf uit!

Het nummer eindigt met de dansers en neemt Madonna even de tijd voor ons .

I’m going down on my knees (and I’m not very often in this position) and Thank God! For not raining on my show. Do you like my show?? Do You like the dancers and my band??? YEAAAAHH! Is het antwoord. Ook de pers kreeg nog even een veeg uit de pan. After a year of being beaten up. You guys give me soo much positive energy, and that feels so sooo good so THANK YOU!!! Okay I will shut up I need a Vacation!. Trommel geroffel komt op en daar verschijnt de Amerikaanse vlag en Madonna terug in een militaire jas! Left Left Left Right Left! My jock is loose, My pants are tight and my balls are swinging from left to right en brult dan HOLIDAY!!, er gaat een golf van opwinding door het stadion heen en iedereen schreeuwt mee. Dan halverwege het nummer stopt ze en vind het wel tijd om eerst haar dansers op te voeden.

That’s Yes, Sir Miss Sir, Yes Sir. I want to have some law and order on this stage. Don’t you agree with me??, het publiek brult YEAAAH! What?! That’s Yes, Sir Miss Sir, Yes Sir. I can’t hear you! Yes, Sir Miss Sir, Yes Sir.! That’s much better so I will sing a song for you I just made up for you. I don’t care If you have a small dick, as long you know how to use that stick, get out of the room if Don’t give head. Don’t you agree wit me? Yeaah What? Yes, Sir Miss Sir, Yes Sir.! Damn that is beautiful, H OL I D A Y! Dan wordt er langs het podium een aantal confetti kanonnen afgestoken en dwarrelt mooi naar beneden. En het is gewoon FEEST in Wembley Stadium. Dan na Holiday (de bedoeling dat ze netjes naar achteren gaat) maar een James Brown act opvoert en Donna en Nikki steeds te snel af is. Nu is het inderdaad even wachten op wat komen gaat! Waar gaat ze mee eindigen en wat krijgen we nog. We hoeven niet lang te wachten als het decor van het podium in een soort dam bord veranderd (zwart wit geblokt). De eerste deunen van ‘Justify my love’ zijn een feit en sta echt met een mond open van verbazing, zooo goed!!. En wat ziet ze er goed uit zo met die jurk en de zonnebril. Het was nooit mijn nummer maar dit vind ik heel erg gaaf en denk ik voor mijn een van de zo vele hoogtepunten van de show! En blijf fotograferen (heb geloof ik een rolletje of 5 al vol). Na ‘Justify’, weer even wachten en dan komt ‘Everybody is a star’, Madonna staat bovenin van het podium en zingt ons toe in een wit topje met een korte spijkerbroek aan. Dance and Sing Get Up and Do Your Thing en Everybody wordt in gezet. WAANZINNIG!!!

Maar ja er is ook een dieptepunt voor me, word tijdens ‘Everybody’ vastgepakt en meegenomen naar de zijkant van het podium en moet mijn fototoestel legen. Ik BAAL als een stekker en spoel het rolletje retour en geef deze af. Deze wordt vernietigd waar ik bij sta, even op staan en de cassette barst open. Hij vraagt of ik nog meer rolletjes heb en ik zeg dat ik alleen deze had, je kunt me fouilleren en dat doet hij dan ook en kijkt mijn tas na en ik mag gaan!

WAT BEN IK BLIJ DAT NIELS DE REST VAN DE ROLLETJES HEEFT!!

Ik loop naar buiten want mag niet meer terug dus ik koop alvast maar het tourboek en shirts en de Girlie lucifers. Ik ga alvast terug naar het hotel en wacht daar op Niels! Ook Vrienden van Niels zouden in hetzelfde hotel slapen en vanaf daar gingen we nog wat eten! Niet heel veel later zit dan net 10 minuten in het hotel komt Niels binnen, met een gelukkig een hele goede mededeling dat hij de films nog bij zich heeft. Maar weinig had gescheeld of hij had ze weggegooid omdat hij mij zag worden afgevoerd met mijn camera. Hij dacht minimaal dat het hele vak na zouden worden gezocht op zoek naar de extra films, maar gelukkig is dat niet gebeurd. En ben hem reuze dankbaar dat hij zich kalm heb weten te krijgen en geen domme dingen heeft gedaan. Nadat de vrienden van Niels binnen waren hebben we nog ergens een burger gegeten en daarna naar BED!


 

26 september 1993

Wij werden nogal ruw gestoord s’ morgens vroeg omdat het brandalarm afging in de kamer, en believe me dat je aardig rechtop zit in je bed! Ik heb Niels gezegd dat hij zich snel moest aankleden en alleen het belangrijkste mee moest nemen (paspoort) en ik neem ook mijn fototoestel mee en UITERAARD de foto rolletjes die met heel veel pijn en moeite zijn vol geschoten en het stadion uit zijn gesmokkeld. Nemen de Fire Exit en staan dan buiten met nog een aantal mensen en merken al snel dat het loos alarm is. Wij weer naar binnen toe en horen bij de receptie dat er inderdaad een loos alarm was en excuseren zich dat wij dan buiten staan en bieden ons koffie aan (ja het is nog maar 7 uur). Maar goed wij hebben ieder geval lekker geslapen en ontbijt was ook voortreffelijk.

Wat ik al dacht is dat de Engelse kranten vol staan met de recensies van de Show van gisteravond, en die waren bij sommige niet echt mals! SAD BAD MAD kopt THE SUN. Worst show ever, will never be able to fill up Wembley Stadium again, tot WHAT A SHOCKER Madonna is back with a Bang In Sexiest show ever!!. We kopen de kranten omdat we deze wel mee willen nemen. Net al drie jaar terug op de laatste dag van de concert serie van Madonna is er weer een platenbeurs in de buurt, en wij gaan er toch een kijkje nemen voordat we naar Wembley gaan. Op de beurs wordt ik eigenaar van de Deeper And Deeper 12” Maxi promo vinyl waar een extra mix op staat die ik nog niet had. Voor de rest is het alleen maar kijken, kijken en vooral niet kopen. Dan wordt het weer tijd om terug te gaan naar het Wembley en nu zonder fototoestel want wil ook de show goed mee gemaakt hebben.

Bij aankomst, merken we al dat het goed druk is, Niels neemt alvast plaats en ik loop met onze vouchers richting box offices om de kaarten te ontvangen voor vanavond. Heb een paar mensen voor me dus het duurt even. Nu ben ik aan de buurt en geef onze vouchers af, en dan duurt het even waarop de dame terugkomt met de mededing hoe wij onze kaarten hebben besteld. Leg uit dat via Amsterdam Keith Prowse en hun vestiging in Londen, de kaarten aan jullie verstuurd heeft en die konden wij hier halen. Nu komt er een verhaal van de dame dat er kaarten onderweg zijn gestolen en dat onze kaarten daar ook hoogstwaarschijnlijk tussen zitten. Oftewel hier zijn ze niet en zoek het maar uit!. Probeer zeker nog om te vragen of er nog kaarten zijn, tuurlijk niet, alles is uitverkocht.

Heb het gevoel dat er een grap is uitgehaald met ons en loop nogal pissed terug naar Turnstile D waar Niels al lekker zit en zeg tegen Niels dat hij even moet komen! En leg hem het verhaal uit, in eerste instantie lacht hij en zegt zo van neem iemand anders in de maling, maar hij ziet mijn gezicht en ziet er geen lach op verschijnen en begint nu van .. EN NU??! Laten we kijken of we Keith Prowse kunnen bellen hier in Londen. Dat doen we maar en ze zijn aanwezig en melden ons dat we in Amsterdam moeten zijn voor refund, maar konden niets doen om aan een set extra kaarten te komen en ja het klopt dat er kaarten onderweg zijn verdwenen. Dit schiet dus niet op, Amsterdam dan maar bellen. Deze is uiteraard gesloten want het is nog steeds zondag, wel de mogelijkheid om een berichtje op het antwoordapparaat kunnen achter te laten, en dat hebben we gedaan! Wij zijn heel netjes gebleven, maar denk dat ze het er nog over hebben, ons telefoontje vanuit Engeland! Dat het gewoon belachelijk is dat wij er nu voor moeten bloeden! En dat wij een REFUND willen.

Ja en nu?? Naar huis gaan?? Hahaha GEEN OPTIE!

Andere optie spreek de eerste de beste Security man aan en misschien kan hij iets betekenen voor ons, we moesten nu kaarten gaan kopen en hopelijk voor een redelijk prijs. Inderdaad de man in kwestie sprak een dame aan die al zat die nog een kaart overhad en voor de gewone prijs te koop had (een vriendin was ziek en kon niet mee). Zucht, een van ons was binnen, ik ben eerst rondgelopen om te kijken voor een kaart, maar het waren allemaal reserved seating tickets voor veels te veel geld! Ik ben op een gegeven moment op de plek van Niels gaan zitten en nu ging Niels op stap. En die had na bijna een uur beet, maar deze zwarthandelaar wil er teveel voor hebben (had nog drie kaarten geloof ik), Niels zegt 30 Pond en niet meer, en maakt aanstalten weg te gaan waarop die gozer zegt ‘OKAY You got yourself a Deal!’ YEAAAAAAAH!! We hebben dan alsnog kaarten voor vanavond.

Nu we weer op de trap zitten en wij met zijn tweetjes nog even het verhaal aan het terug halen zijn. Zeg ik tegen Niels ‘laat jij je kaart nog een zien?’. Hij pakt zijn kaart en ik leg die van mij er naast en ik zie dat er iets anders is aan de kaart. Dat is dat ik een strookje extra aan de kaart zitten. Normaal is het kaartje met een controle strook in kleine letters staat daar ticket box (dat zijn de dames en heren die in het hokje boven zitten die het controle strookje er afhalen) en bij mij staat er nog in het klein box office op het extra strookje. Bij beide begint het lichtje te branden en weten dat dit een van de kaarten is die gestolen zijn. Want de Box office haalt deze strook er af voordat deze weer verder gaan de mensen die de kaarten hebben gekocht. Om problemen te voorkomen boven, heb ik het extra strookje eraf gehaald en maar hopen dat alles verder goed gaat!

Het is weer tijd om naar binnen te gaan, ook nu duurt het allemaal niet echt lang om binnen te komen, alleen de controle op het fouilleren is wel even een stukje strenger dan gisteravond, ben nu bijna binnenste buiten gekeerd. Maar goed had natuurlijk niets bij me en mocht doorlopen en samen met Niels renden we dit keer naar de linkerkant van het podium (gisteren stonden we aan de rechterkant), en gaven elkaar een HIGH FIVE dat we binnen waren!

We staan weer in het voorste vak en kunnen nu door middel van een polsbandje ook het vak uit , ik ga inderdaad wat drinken en eten halen ! en kom dan weer zonder moeite terug in het vak. Na ongeveer een uurtje UNV weer begint met spelen! en wij gaan nu ook uit ons dak! To be or not the be that’s the question! Na nog weer een uur wachten is het dan eindelijk weer zover dat Madonna het podium zal bestijgen en ons weer voor de komende twee uur gaat vermaken! Het lijkt toch weer anders de show nu zien we dingen die we gisteravond niet konden zien van onze kant omdat de catwalk in de weg zat, maar dat gaat nu wel goed! Madonna draait haar rondje weer op de draaiplateau en kreunt weer Erotica!!

Fever volgt en kijkt onze kant uit en geeft haar beruchte knipoog! Niels en ik zingen en dansen met haar mee. Tijdens Rain, het eerste rustmoment schiet bij mij heel even het begin van de middag even door mijn hoofd, dat we zonder kaarten stonden, en ik schiet eigenlijk gelijk vol! Niels ziet dit en moet ook huilen en slaat een arm om me heen en zo staat wij als twee kleine kinderen die net hun laatste snoepje hebben opgegeten, te huilen. Maar het is meer van blijdschap dat we binnen zijn zonder problemen, en knijpen elkaar nog een keer en gaan dan weer uit ons dak op Express yourself! Op een gegeven moment lijkt het wel of we dichter naar het podium gaan (geeft niet hoor). Deeper and Deeper en Why it so hard volgen elkaar snel op! Met in this life speech zegt ze weer dat ze diverse vrienden is kwijt geraakt aan AIDS en dat ze aan iedereen die AIDS heet of mensen die iemand met AIDS kennen goed moeten onthouden DON’T GIVE UP HOPE!! (met een trilling in de stem). In This life was al favoriet van me en nu live wordt deze er alleen maar beter op! Tijdens de Beast Whitin merk ik op dat ze wel eens problemen kan krijgen in Israel met dit nummer (dat is al zo’n rel geweest begin van 1991). Niels is het met mij eens, maar merkt dan op dat die passage eruit is gehaald Behold I’m coming Soon! ;-)

Like A Virgin weer met de duits accent erin. Ladies & Gentelman ,The greatest Show On Earth is About to begin, this is not a love song Bye Bye Baby!! Dit speelt zich op de catwalk af , met drie stoelen Madonna, Donna en Nikki spelen drie kerels die op een stoel hun kunstjes vertonen (een soort Cabaret) Dan na La isla Bonita neemt ze weer even de tijd voor ons en meldt ons dat wij toch echt wel haar positieve kracht is geweest is om door te gaan. It was worth to get beaten up, you give so much postive energy, so thank you, Now I will beat up for another year, Well that’s okay!. I need A Vacation! Holiday gerommel begint weer ! Yes Sir Miss Sir!! is that how you answer me London?? Yes Sir Miss Sir! Justify my Love vind ik zoooo super dat ik helemaal om ben en de plaat nu wel geweldig vindt! Zo sjiek en zooo anders dan de videoclip die hierbij hoort!

Nu ze na Justify my love weer weggaat, en dan nog een keer terugkomt met Everybody, weet ik ook nu wat er gaat gebeuren, omdat ik dat gisteren heb gemist ( fototoestel) zie ik haar op een hele geweldige en simpele manier haar band voorstellen zonder het saai te laten zijn! Haar dansers zijn echt geweldig en dansen echt of hun leven er van af hangt! De show is dan nu echt afgelopen en het vrolijke circus muziekje wat ook aan de begin van de show zit wordt weer ingezet, de clown komt ook weer op en doet zijn dans, dan stopt de clown en wij moeten harder klappen!! Dat doen we, het masker gaat af en wie zit er in het pak?? juist M A D O N N A!!! Dus iedereen weer uit zijn en haar dak (ik hou geen dak meer over zo)!. Ze zingt nog een keer EVERYBODY IS A STAR! en verdwijnt nu voorgoed!

Londen is nu echt over, het begin van de tour is een feit. Voor mij en Niels zit het er dan alweer op, maar wat een weekend zeg! Het valt wel gelijk op hoe vrolijk en relaxed Madonna is, heeft dat te maken met het feit dat het begin van de tour in Engeland begint en blij is dat dit zo voorbij is met alle kritieken die ze nu al heeft gehad?! Ik vind het ONTERECHT!! Maar ja net als wat in de Sun stond ‘Her Die hard fans loved when she sing the birdy song! Yeah Right!’. Wij gaan rustig terug naar de metro en weer langzaam gaan we terug naar het hotel. Nog even lekker douchen en de tas alweer inpakken om morgen bijtijds weer terug te gaan naar Harwich.


 
27 september 1993

Na een lekker ontbijt is het voor ons tijd (de vrienden van Niels gaan ook mee) om naar Liverpool station te gaan en de trein van 10 te pakken naar Harwich. Niels koopt nog heel snel een paar kranten, maar dit loopt niet echt goed, want de trein is al bijna zover voor vertrek en Niels moet nog afrekenen. De laatste minuut is cruciaal, maar het gaat allemaal net op het nippertje dat Niels op tijd is en in de trein springt (en dat voor een paar kranten). De reis verloopt weer voorspoedig, en op de boot merk ik dat mijn stem het begint te begeven! Begin op Joe Cocker te lijken en doe een kleine imitatie en dit klinkt best wel! Voor Niels koop ik als dank voor zijn gezelligheid een grote toffee!! En hij is me dankbaar dat ik zo cool reageerde tijdens het brandalarm, en zo zitten we met zijn viertjes heerlijk aan de toffeetjes! En dan is de stem even helemaal weg.

Rond 22.30 staan we dan weer op Amsterdam Centraal station waar ik dan weer opgehaald door PETER! Jump uit de trein vandaan en ren naar hem toe! En is gelijk bezorgd om het feit dat ik geen stem meer heb!, Niels verteld hem dat dat vanzelf wel weer terugkomt! (hij kent me). WAT EEN WEEKEND!! Met heel veel goede en mooie momenten, stressmomenten (de kaarten) en mindere momenten (het fototoestel). Hoop Madonna weer snel te mogen zien (zal wel weer over een jaartje of 3 zijn of zelfs nog langer zijn).

Hans Schaft