ss09h1

De geruchten ging al een tijdje maar in februari werd het dan bevestigd Madonna zou haar Sticky & Sweet Tour een vervolg geven.

Haar keuze naar indoor venues te gaan sprak mij ontzettend aan, zeker voor Londen alles zitten en dan gewoon op het allerlaatste moment binnen komen. Nadeel was toch wel dat de ticket prijzen weer sky high waren, maar goed je moet er wat voor over hebben. Ze zou in Londen in de O2 arena spelen een zaal waar ik heel veel over heb gehoord maar nog nooit binnen was geweest.

Net als afgelopen jaar is het gissen wat voor data’s er allemaal bij komen. Maar Londen, Manchester, Werchter (voor het eerst in België) en Hamburg staan al op de tour list en dit zal ons lijstje worden gezet welke wij gaan bezoeken.

De credit card maakt weer overuren. Als deze kaarten zijn geregeld en wij inmiddels al aan het boeken zijn geslagen voor Londen, kom ik er een paar dagen later achter na de gewone verkoop al is geweest dat de kaarten voor Werchter niet zijn gelukt. Dit als ik een telefoontje krijg van de ING dat de creditcard is geblokkeerd (na de verhuizing van Postbank naar ING hebben ze alle credit cards geblokkeerd) ik dacht even dat mijn hart stil bleef staan en ik gelijk als een gek ben gaan bellen voor de kaarten in Londen en België. Voor Londen nog steeds geen probleem dit is nog steeds bevestigd, alleen Werchter is niet doorgekomen, je voelt hem al hangen geen kaarten voor België. Op een hele botte manier werd mij duidelijk gemaakt dat de Credit card niet krediet waardig was en de kaarten terug in verkoop zijn gegaan. Ik gelijk Kimmy gebeld en die dacht nog even aan een grap, maar helaas dit is pure werkelijkheid.

Kimmy is aan het bellen geslagen met tele ticket net en die werd al wat vriendelijker te woord gestaan, en konden wij nogmaals in aanmerking komen voor de kaarten maar dan via een acceptgiro. Wat een opluchting!

Londen was binnen no time uitverkocht net als Manchester zijn er twee extra shows bij gepland, voor Londen was het niet heel moeilijk daar moeten we bij zijn. Manchester blijft even nog een twijfel geval.

Madonna zou Madonna niet zijn als ze alle fans nog eens flink op de proef stelt als zij dan toch nog 1 keer een show in Parijs bijvoegt 9 juli in Bercy. Bercy is altijd leuk maar 1 data?? Normaal verkoopt ze 4 avonden uit? maar goed Madonna probeert zoveel mogelijk geld uit uit deze tour te persen. Wij skippen Bercy, want wij gaan een avond ervoor naar de openingsavond van Michael Jackson en op een of andere manier kijk ik hier heel erg naar uit, misschien nog wel meer dan het vervolg van Sticky & Sweet. Veel gewijzigd bij het reisburo en nu alles binnen is gaan we rustig weer verder met ons leventje en wachten op wat er komen gaat.

De eerste nare verrassing krijgen we vrijdag 3 april, Madonna heeft twee shows geannuleerd Manchester (2e avond) en Hamburg. Ik was boos heel boos op Madonna, omdat wij al het hotel hadden geboekt en dit waarschijnlijk niet meer ongedaan konden maken.

Iedereen die ik hoor die kaarten had voor Hamburg of voor de 2e avond Manchester zijn echt witheet op haar (ze had net die dag te horen gekregen dat haar adoptie aanvraag was afgewezen) zou het daar aan liggen? Of was Live Nation iets te enthousiast met boeken voor venues? Want het was inmiddels algemeen bekend dat de kaarten voor de tour nou niet echt hard liepen (er waren net drie shows uitverkocht) Wij fans zullen dit wel nooit te horen krijgen.

De tweede nare verrassing was voor mijn persoon toen ik een hart infarct kreeg en ik bijna alles in rook op zag gaan. Ik had gelukkig nog een paar maanden om te revalideren, een voordeel was het hotel in Hamburg kon nu wel worden geannuleerd. Maar ik had me voorgenomen om wat er ook zou gebeuren deze trip door moest laten gaan hoe dan ook!

De show van Michael wordt een week verlaat, aangezien ik een week later onmogelijk nog een keer naar Londen kan, verzetten we de show naar september met veel betere plaatsen. Nu begint het weer te kriebelen om toch naar Manchester te gaan en naar Bercy.

Nadat dit met Kimberly te hebben overlegd, gaan we deze tickets boeken. De eerste 5 shows zijn een feit! waardoor onze teller samen met de shows uit 2008 uiteindelijk op 13 komt.

Met mijn herstel gaat het goed na intensief fysiotherapie en veel rust begin ik weer langzaam op te krabbelen, een terugval krijg ik als ik te horen krijg dat Michael Jackson is overleden. Ongeloof en verbijstering nemen de overhand. Ik loop als een zombie rond na het afgrijselijke nieuws. Wat een ramp jaar zeg?!


3 Juli 2009ss09h2

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, wij vertrekken per vliegtuig naar Londen toe. Caroline zien we op Schiphol en daar gaan we laat Sticky & Sweet Part 2 maar beginnen.

Het weer is lekker en wij hebben een goed hotel hoewel we om aparte bedden hadden gevraagd krijgen Kimmy & ik een tweepersoonsbed, maar goed geen probleem! Na een goede vullende lunch gaan we stad in, ‘s avonds richting het Kabbalah center gelopen en daar een tijd staan wachten maar Madonna was niet aanwezig.


4 Juli 2009

Na een redelijke nacht (ja het bed was wel erg klein en het was vreselijk warm op de kamer) gaan we na het ontbijt de stad in.

We hebben alle tijd want we hebben vaste plaatsen dus no rush! Kimmy en ik maken Londen onveilig, Caroline die ging naar het Kabbalah center toe om een les mee te maken. Op jacht naar flip flops voor Kimmy en voor mij blaren pleisters, komen wij Norman tegen in een schoenenzaak, wij zeggen hem gedag en wensen hem een goede show!

Na eindelijk een paar flip flops te hebben gevonden (wat bijna een slagveld werd) gaan we terug naar de kamer en doen even relaxed, ik val in slaap! Dan is het zover en gaan we ons omkleden voor de show en gaan een hapje eten bij een Wok restaurant (geen succes) om dan met de Clipper boat richting the O2 te gaan.

Daar aangekomen raak ik toch geemotioneerd om alles wat je ziet i.v.m. het overlijden van Michael, maar ook het idee wat me bekruipt dat wat mij een paar maanden eerder is overkomen! Kimmy en Caroline staan me bij en krijgen me weer rustig. Ik wordt nog aangesproken door een Engelse dame of alles met mij gaat en dat ze ook erg geemotineerd is door het overlijden van Michael.

ss09h3Het ophalen van de kaarten gaat erg snel en lopen dan de O2 binnen om onze Hot stuff op te halen (tourbook en shirt), als we de zaal binnen gaan zitten wij rij 4 vanaf de catwalk wij hebben SUPER plaatsen. Dan toch bekruipt het gevoel me dat Michael hier een week later zou spelen iets wat we nooit meer gaan zien

Even staan praten met mensen om ons heen, iedereen die ik ken komt naar me toe met de vraag hoe het gaat, zo zien we dan ook Guy Oseary hij vraagt gelijk hoe het met mij gaat en hoe het met mijn hart is. Ongelooflijk deze man spreek honderden mensen op een dag en weet nog van mij dat ik een hartinfarct heb gehad! respect!

Nadat hij weer weg gaat worden we duidelijk overstelpt met vragen Wat moest Guy van ons?? ;-))) je snapt dat ik super trots was.

Als de show dan gaat beginnen merk ik dat ik nu al veel lekkerder sta te swingen dan in die mega stadions en zo dichtbij!!

Madonna heeft er echt zin in, kleine wijziging in de show Holiday vervangt Heartbeat en Dress You Up vervangt Borderline, hoewel we de gitaar nu wel kennen is Madonna nog steeds heilig van overtuigt ons hier een heel groot plezier mee te doen (NOT) Tijdens Holiday krijgen we een stukje tribute voor Michael, als de O2 uit zijn voegen kon barsten dan was dat zeker gebeurt op dit moment. Respect Madonna, super gedaan met de tekst van Michael op de schermen.

Gelukkig is de rock versie van Hung up verwijderd en kunnen we heerlijk uit onze dak gaan op Frozen, less gituar is better ;-)

De avond vliegt voorbij en voordat we het weten staan we weer op de clipper terug naar The London Eye. Als we dan nog even met de bus gaan en een stukje lopen zijn we weer in het hotel, ploffen neer op bed en ben ik zo vertrokken.


5 Juli 2009

Vandaag is het even wel een relax dag om even bij te tanken van gisteren, Caroline gaat vanavond niet mee dus wij gaan bijtijds naar the O2 toe. De hele dag een beetje niks gedaan om rond 5 uur weer met de clipper richting de O2 te gaan, daar aangekomen staat er een rij mensen bij de box office om de kaarten op te halen, het duurt meer dan een uur als we dan eindelijk de kaarten hebben en wij naar binnen gaan. Ook nu halen
ss09h4we het tourbook en shirt op bij de merchandisce stand en lopen naar binnen toe, doordat wij heel laat zijn, hebben wij ook het gevoel dat wij Guy hebben gemist, dus weer op rij 4 voor de catwalk staan we een beetje te grommen over dat alles tegen zit, wordt ik op mijn schouder getikt door niemand minder dan Guy Oseary. Hij vroeg hoe het ging en waarom wij zo laat waren, na een klein gesprekje en alle verbaasde blikken van de mede fans zo van wat moest Guy met jullie?

Front row catwalk komen een aantal celebs binnen waaronder ook Jonas Akerlund en zij van GAGA. De show begint en helaas hebben wij achter ons twee personen die het op een gillen zetten waardoor wij niet doof van de muziek werden maar door hun geschreeuw MADONNA I LOVE YOU! jaja nu weten we het wel. Madonna is in een super mood en heeft veel contact met het publiek en vind dat wij onze shirts moeten uit trekken, helaas vind zij dat ook de Swedish people dit moeten doen maar zij krijgt Jonas niet zo ver.

De tribute is erg gaaf en ook nu weer barst de O2 uit zijn voegen Long Live the king. Als de show afgelopen is en Kimmy en ik in een spurt richting clipper gaan, en de eerste de beste boot opspringen blijkt dit de stop boot te zijn, dus om de paar minuten staan we weer aan de kant. Zucht zal weer eens niet! Al met al zijn we toch eerder terug in het hotel dan gisteravond en vallen moe maar voldaan in bed.


6 Juli 2009

Caroline gaat vanmiddag weer terug naar Nederland. Wij hebben een day off zo mogen we even genieten van een film Drag me to hell! gave film, vorig jaar hebben wij Eden lake in Londen gezien en is dus nu een terugkerende traditie geworden. Ook besluiten wij om op donderdag naar Thriller live te gaan, een memory lane van de jackson 5 tot MJ nu. Helaas wordt dit dus een tribute naar Michael toe.

s’ Avonds bij de Mexicaan gegeten vroeg naar bed want morgen moeten we vroeg op, om met de trein naar Manchester te gaan.


7 Juli 2009

Als we dan eindelijk in de trein richting Manchester zitten, wij lekker aan het babbelen zijn en diverse mensen nogal geirriteerd naar ons zitten te kijken blijken we in een quiet zone te zitten, haha daar kwamen we pas achter toen we bijna in Manchester waren, sorry mensen echt niet geweten.

ss09h5Hotel was niet eens heel ver weg van het station en bij binnenkomst van de kamer leek dit wel een suite! zo ruim !! In de middag zijn wij Manchester in gegaan en gelopen naar de MEN arena, onderweg was ik weer eens druk met onze docu bezig en film even wat highlights ook een bordje met daar op MEN arena. TOET! staat er een dubbeldekker voor mijn snufferd ja wie gaat er dan ook midden op de weg dit vast leggen?? gelukkig niks gebeurt.

Als we dan het station in lopen en dan nog een trap op de arena weten te vinden, halen wij alvast de kaartjes op. Na dubbel check of de rij op de kaarten goed staat horen wij dat Madonna bezig is met haar soundcheck. Bij terugkomst in het hotel gaan we nog even relaxen en tv kijken wat uiteraard vol van Michael jackson staat het is vandaag de uitvaart van hem. Helaas zien we er niet zo heel veel van want wij moeten naar de show. Dus eerst maar bij de eerste de beste Italiaan eten, eten is okee maar Kimmy wordt hoe dichter bij de MEN arena komen beroerder. Zij gaat dan ook eerst naar de WC voordat wij uberhaubt naar binnen gaan.

Als we dan in een bloedhete arena binnen komen, gaan we op onze plaats zitten wij zien vrienden van ons op rij 1 zitten en aangezien ze op het hek hangen gaan wij ook bij ze staan Niks aan de hand want niemand zegt iets, helaas 20 minuten voor de show moeten we dan toch terug naar onze plek. Even een domper maar goed de show is weer super en Madonna doet een zeer mooie speech recht uit het hart. Zegt ze dat we meer om mensen moeten geven als ze nog in leven zijn en niet als zij dood zijn. You must love me hakt er voor mij dan wel even in !

Na de show helemaal bezweet is het heerlijk terug te mogen lopen naar het hotel, het is eindelijk droog. In het hotel tikken wij dan de speech voor de site en duiken een uur later ons bedje in!


8 Juli 2009

Wij gaan weer terug naar Londen, en aangezien het vandaag de dag zou zijn om Michael en zijn THIS IS IT tour te zien, besluiten we er toch een Michael dag van te maken en gaan naar de film toe MOONWALKER! blijft een hele leuke film.

‘ s Avonds hebben wij dan kaarten voor de Thriller live show en zitten rij 5. Totaal onbevangen gaan we naar binnen en nemen plaats. Van het begin tot het einde is het een mooie show en met de kleine Michael in het begin (zijn gulp stond nog open ;-) zingt hij de sterren van de hemel. Diverse malen hoor je een snik en de tekst Michael We love you and miss you door de zaal gaan. Wat een gemis is het toch! Na afloop van de show gaan we weer terug naar het hotel want we moeten vroeg op voor onze volgende stop in Europa PARIS!


9 Juli 2009

Het is vroeg om op te staan, zeker na een nacht wakker te hebben gelegen van geschreeuw en lijkt wel of men is gaan verhuizen midden in de nacht, staan we brak op en gaan ontbijten. Als wij een taxi regelen en Kimmy naar het toilet gaat, komt deze er spierwit vandaan, hondsberoerd stappen we in de taxi. Dik op tijd wachten wij op de Eurostar voor naar Parijs.

Kimmy heeft erg last van haar buik en lijkt niet te verbeteren, als we dan in de trein zitten en Kimmy weer naar de wc gaat en terug komt met een kop thee en broodje begint ze op te knappen. Als we dan in Parijs zijn nemen een taxi naar ons hotel. Nu ss09h6komen we er al een paar jaar in dit hotel en eerste wat ons opviel was dat alles was veranderd in het hotel was net of we droomde zo van, dit kan niet.

Uiteraard totaal geen Engels sprekende receptie dus met handen en voeten duidelijk gemaakt dat wij onze kamer in kunnen, helaas moeten we wachten tot 2 uur, hoewel wij redelijk lastig zijn (wanneer niet) krijgen wij dan al eerder een kamer. Daar aan gekomen heb ik even vreselijk moeten lachen om de glazen douche wand aan de buitenkant. Hoe bedoel je opwindend? haha, maar lag wel een lekkere appel op het kussen. We gaan naar Bercy toe, dit staat uiteraard al helemaal vol met mensen die perse vooraan moeten staan! wij niet wij gaan sightseeing doen en lopen richting Lucky records, Nou ja even???

Langs de Seine lopen en lopen en lopen we, halverwege even gegeten (te duur uiteraard) want om de hoek zat een bakker! Ook het weer laat te wensen over, de regen is te grijpen, maar gelukkig treffen we het droog als we bij Lucky records aan komen. Niks nieuws onder de zon dus na het aanschaffen van de laatste Spotlight gaan wij met metro terug naar ons hotel. Daar gaan wij ons opknappen, eten wat en gaan dan in de rij voor Bercy. Meer dan een uur doen we er over om binnen te komen en op ons gemak zoeken wij een plekje. Richting podium is nu al niet meer te doen, want iedereen moet en zal blijven lopen om drinken te halen en of naar de wc te gaan.

Wij besluiten achterin te blijven en komen dan Norman tegen in een heel gaaf Michael shirt even een fotootje maken en dan wachten op Madonna! De show begint en normaal staat Bercy helemaal op zijn kop, nu wordt ze een beetje koeltjes ontvangen, het is ook een beetje tam allemaal, ik blijf de tribute toch nog steeds het hoogtepunt vinden maar Like A Prayer is ook nog steeds LEKKER!!

De show was goed, maar that’s all!


10 Juli 2009

We gaan weer terug naar Nederland, bepakt en bezakt en Subway broodje stappen we in de trein en gaan terug.

Tot aan Brussel MIDI heb ik me lopen ergeren aan een kind voor me die steeds maar op de stoel stoel weer af, weer over de leuning kijken en dan weer niet, toen ik mijn welbekende vernietigende blik op zette hebben we het kind niet meer gezien.

Helaas kregen wij een ander groot kind voor ons die even duidelijk moest laten blijken en homo te zijn en gek op soap series was (O’ AMANDA) wij waren niet de enige die er last van hadden en diverse malen in een deuk schoten van zijn taalgebruik, hij ging ook steeds overdrevener praten JA straks in Amsterdam ga ik eerst naar de INDONEES toe.

Toen hij het nodig vond om even een stapje verder te gaan met zijn verhaal dat hij die met die obesitas wel heel geil vond, had ik er genoeg van en heb ik gevraagd of het allemaal iets zachter mocht en ik niet zat te wachten op zijn sex leven. Verbolgen keek hij mij aan maar het werkte want het was stil!

Terug in Purmerend even boodschappen en gedaan en door naar Almere, daar gegeten en Duco opgepikt die bleef ook slapen om dan morgen Amon op te pikken en naar Werchter gingen.


11 Juli 2009

ss09h7Vroeg wakker vroeg er uit en ik voel me echt brak! maar goed nog een show te gaan een beetje thuiswedstrijd want Belgié is gewoon goed te doen met de auto.

Met goede moed gaan wij dan richting Sloterdijk om Amon op te pikken (en ja hoor op zaterdag FILE) We zijn dik op tijd en als Amon bij ons in de auto zit gaat het avontuur beginnen. Met muziek van Michael door de speakers, rijden we richting Werchter waar het ook steeds donkerder begint te worden en we weer in een file raken begint het te klappen van het water. Onze eerste open lucht show begint dus zo! Lekker.

Als wij dan in Werchter aan komen en wij niet echt precies weten waar we moeten parkeren, worden we weer een kilometer terug gestuurd om daar de auto neer te zetten, wij vragen nog of we wel in de goede richting staan voor Amsterdam, waarop wij als antwoord krijgen ‘Ja via Antwerpen rijd U zo naar Amsterdam toe’ (ZUCHT!)

als we dan uitstappen gewapend met paraplu lopen we dus richting de Weide zoals de Belgen dit noemen. Duco vind het alvast nodig zijn videocamera in zijn schoen te stoppen, wat als resultaat had erg ss09h8gelachen ! Wij hebben in het dorpje ergens wat weten te drinken water of bier en voor de rest niks open. Het diner was ook niet echt geweldig vreselijke dure patat, om maar te zwijgen over het drinken.

De paraplu’s gaan we weer terug brengen naar de auto we krijgen nog een stukje soundcheck mee konden door een stuk plastic heen kijken, maar Madonna was er nog niet. Als we weer terug zijn en het steeds drukker wordt, en Kimmy de tranen over haar wangen lacht om Duco ;-) wordt ik door de Rode Loper geinterviewd over mijn tattoo, erg leuk !

Eindelijk we mogen naar binnen toe. Hoewel wij totaal geen haast hebben komen we toch redelijk snel binnen en gaan dan naar voren lopen, WAAR IS DIE GOLDEN CIRCLE? Als we dan echt helemaal bij het podium zijn en de hele kleine golden circle inlopen heb ik wel echt zo iets WOW! Dit is pas een kleine circle en nog lekker rustig. Wij spreken Guy nog even en wensen een hele goeie show toe. Wij gaan aan de linkerkant staan en met Paul Oakenfold in het voorprogramma voel ik me echt super. Helaas voor zeer korte duur als het dan begint te klappen van het water. Tot op de laatste draad ben ik drijfnat en het wordt gelijk koud, wij zijn het helemaal zat en gaan rond lopen om warm te blijven, wij eten dan wat duur en niet lekker, de tijd kruipt voorbij en als het dan 9 uur is en wij weer terug zijn in de circle hopen dat M snel begint.

Wij komen Evy tegen zij had het (VIP arragement genomen) en vraagt aan mij hoe het gaat, en ziet mij echt kou kleumen met die natte jas aan, voordat ik het wist kreeg ik de jas van Koen en deze was lekker warm THANKS GUYS!

Helaas Madonna laat zich nog niet zien en het is al half 10 geweest, waarom moet Madonna ons nu altijd zo lang laten wachten.

ss09h9Ik ben het wachten dan ook meer dan zat en overweeg zelfs weg te gaan, Amon en Kimmy weten nog de moed er in te houden, maar nu ik ook gek wordt van de sigarettenrook en M nog steeds in geen velden of wegen is te zien begin ik echt te vloeken inwendig ! HALF 11!! is het inmiddels als de lichten uit gaan en de show gaat beginnen, sorry Madonna maar ik kom er niet in, het kan me totaal niet boeien en hoop snel dat Ray of light komt en wij weg kunnen. Het geluid is wederom slecht zoals in 2008 te hard en je hoort Madonna totaal niet alleen maar bassen en twee vrouwen voor me die echt bijna elke vent willen aanklampen voor een date, en de ene peuk naar de andere opsteken ga ik naar achteren ! Madonna wil shirts hebben! haha wat denk je zelf ?? er komt ook totaal geen respons uit het publiek vandaan.

Duco staat vooraan en die weet ik te bereiken met sms dat wij tijdens Ray of light weg gaan want ik weet niet wat we nog tegen gaan komen en ik heb al helemaal geen zin nog een een paar uur vast te staan op een weiland. Amon en ik halen de auto op en Kimberly loopt met Duco mee, nou ja lopen Duco heeft een hele grote blaar op zijn hiel dus loopt mank.

Gelukkig komen wij snel bij de auto en wij zijn niet de enige die al vertrekken als wij op de verharde weg staan (niet in de bagger vast gestaan) zien wij Kimmy en Duco al aan komen deze springen er in en Amon rijd ons terug naar Nederland. Allemaal waren we pislink op Madonna dat het gewoon belachelijk is zo laat te beginnen wat een ramp avond. Hoe dichterbij wij komen bij de Nederlandse grens is onze boosheid al weer aardig weg en kijken we toch terug op een zeer leuke dag voor de regenbui, daarna was het een groot drama.

Als we eerst Duco afzetten en Amon verder rijd naar Haarlem en ik het stuur weer overneem breng ik Kimmy naar huis toe om vervolgens zelf nog 3 kwartier in de auto mezelf naar huis breng. Om 4 uur lag ik in bed en was helemaal gesloopt.

Conclusie.

Het is altijd een feest om met mijn vrienden op stap te gaan voor een show van Madonna, hoewel Sticky & Sweet zeker niet mijn favoriete tour is vind ik de 2009 versie wel verbeterd, omdat de zalen stukken kleinerss09h10 zijn dan de mega stadions in 2008.

Werchter daar zal ik niet meer heen gaan,

Uiteraard het overlijden van Michael heeft een behoorlijke impact gehad op de show zowel op mij als uiteraard ook op Madonna

Het was een week met een lach en een traan

Hopelijk komt Madonna volgend jaar met gewoon weer een super album en een super tour , met minder gitaar, want dat kennen we wel en begin even wat eerder ;-)

Hans.

© Foto’s gemaakt door H.Schaft 2009