MTV Presents: Madonna Live & Exclusive Medellin Video World Premiere

 

Londen 24 april 2019

Stel je eens voor dat je een dag voor de opnames hoort dat je even naar Londen mag om er persoonlijk bij te zijn. Madonna a.k.a. Madame X a.k.a. die van MDNA Skin zou in hoogsteigen persoon haar opwachting maken bij de MTV Studio’s in Camden Londen voor een Q&A en de premiere van haar nieuwe music video ‘Medellin’. Helemaal weg ben ik van het nummer en had me een heerlijke zonovergoten videoclip voorgesteld ergens op het strand, maar misschien ben ik iets te vaak in Benidorm geweest. Treinen geboekt, appartementje geboekt, oppas geregeld, gast meegevraagd en gaan met die banaan.

Zeer vroeg in de ochtend stapten Dave en ik aan boord van de Thalys richting Brussel-Zuid, onze taxi chauffeur had ons even wakker gemaakt door het draaien van ‘Medellin’ onderweg naar Amsterdam CS. Hierna volgde ‘Like a Virgin’, Mesdames et Messieurs ze heeft echt nog andere nummers uitgebracht hoor?! In de (altijd) overvolle Thalys zorgden we ervoor dat we babbelend de tijd goed doorkwamen op onze roze gympjes. De overstaptijd op Brussel-Zuid was vrij kort, dus twee stresskippen schoten langs alle controles, de roltrap op en hup de stoeltjes in. Het tweede gedeelte van de reis verliep prima, alleen jammer dat door het ontbreken van airco de oksels wat minder aangenaam begonnen te ruiken.

Aangekomen op St. Pancras gingen wij vol goede moed op weg naar ons appartement, helaas ontbrak het ons aan een huisnummer, contactgegevens en een contactpersoon. Om een zeer lang en onaangenaam verhaal kort te maken, het heeft ons drie uur gekost om een nieuwe slaapplek te vinden in Camden.

Laat in de middag zorgden wij eerst voor een goed bodempje in de maag door het eten van een heerlijke pizza bij Pizza Express. Vervolgens liepen we toen 6 minuten verder naar de Holiday Inn waar we ons moesten melden. Hier aangekomen bleken er al een aantal fans te zijn, veel bekende gezichten en ook een hoop fans die ik al in geen jaren gesproken had. Altijd leuk om even bij te beppen en rimpels te tellen.

Vrij snel werden wij geleid naar een kelder (waar Madonna fans meestal opgeborgen worden) waar we een formulier moesten invullen en een inktzwarte wristband om kregen. We kregen de gelegenheid onze jas op te hangen en te genieten van flessen water, verse jus en carrot cake! In de ‘wachtkamer’ waar wij op onze afspraak met Madame X zaten te wachten, kwamen op een groot scherm diverse Madonna video’s voorbij. Altijd leuk die achtergrondmuziek!

Na zo een twee uur chit chat werd ons uitgelegd wat de spelregels waren. We werden in groepjes onder begeleiding naar de studio’s gebracht waar wij neergezet zouden worden, wij mochten niet zelf bepalen waar onze derrieres plaats zouden gaan nemen.

In de kleine studio die zwoel was ingericht als intieme woonkamer van een Madonna fan, stonden diverse lounge stoelen. Wij werden neergezet in de laatste twee stoelen die er waren en nu was het wachten. Meer fans en genodigden werden achter ons op de trap van de studio’s neergezet en halverwege de ingang.

Bij TV opnames krijg je altijd de standaard uitleg wat je kan verwachten, niet opstaan, veel klappen en muil houden. DJ Trevor Nelson die het interview zou afnemen met Madonna kwam op het podium en vertelde ons dat het zijn eerste keer was dat hij face to face met Madonna zou zijn. Ook gaf hij aan dat zij nog de enige levende legende is die de wereld rijk is, you got that right mister!

Kort hierna was het tijd voor Madame X om haar tijdelijke woonkamer binnen te dringen, Trevor Nelson zorgde voor een elegante entree met haar aan zijn arm. Het applaus was oorverdovend, daar stond ze in al haar glorie: MADONNA. Het was voor mij toch alweer vier jaar geleden dat ik haar voor het laatst had gezien, met andere woorden: een eeuwigheid. Ze zag er prachtig uit, killer boobs and legs and all!

Madonna kreeg eerst nog uitgebreid uitleg waar de camera’s waren en welke op haar gericht zouden zijn. Van tevoren waren al vragen bepaald die gesteld werden, evenals de mensen die deze aan haar mochten vragen. Het interview werd live uitgezonden op televisie dus daar zal ik niet zoveel over vertellen. Madonna zat lekker in haar vel, lachte veel en maakte weer eens duidelijk dat ze een echte Boss Lady is. Leukste moment is altijd tijdens de commercial breaks; Madonna krijgt haar touch-up en wordt speels.

Tijdens haar touch-up gaf ze aan dat het makkelijker was als ze ging staan waarna DJ Trevor Nelson ons vertelde wie Madame X eigenlijk is. Madonna zag dit als gelegenheid om achter Trevor te gaan staan en iedere stijl/beroep/persona uit te beelden tot grote hilariteit van alle aanwezigen. Toen Trevor zei ‘she is a prostitute’ stak M haar rechterarm in de lucht en riep ‘yeaaahh!!’

Na de commercial break ging het interview verder, heel erg storend vond ik de vertraging in de verbinding met de andere MTV’s niet, eerder grappig want M speelde er leuk op in. Madonna wilde ook wel heel graag weten of Beatrice uit Sao Paolo haar antwoord snapte en of ze er tevreden mee was. Voor we het wisten was het alweer tijd voor de wereldpremiere van ‘Medellin’. Een awkward moment…moet je nu kijken naar de videoclip op het grote scherm of naar de artiest op stoel in kwestie? Madonna maakte het ons makkelijk want koos ervoor op de grond plaats te nemen en te relaxen voor een televisie.

Wat een fantastische music video, geen Benidorm maar wel een zeer aantrekkelijke Maluma, een cha cha intructor, beetje tenen likken, paardjerijden, fantastische decors en een heerlijk bruidsfeestje. Na pijn in de handjes gekregen te hebben van het vele applaudisseren, zat het er alweer op. Madonna vroeg nog of we met haar de cha cha wilden dansen, maar toen daar serieus op ingegaan werd wist ze niet hoe snel ze de ruimte moest verlaten.

Na de verplichte selfie bij het decor gingen we weer richting Holiday Inn om onze jassen op te halen. Voor Dave was het zijn ‘Like a Virgin’ moment in een TV studio met Madonna en daarom ook echt onvergetelijk. Ik was vooral blij dat Madonna een wereldnummer en video heeft afgeleverd en zo lekker in haar vel zit.

Volgende dag was het alweer retour naar 020, maar met een grote glimlach. Madame X what a way to start a new era, bring it on!

 

Kimberly van Pinxteren