mdnahansverhaal

Nu ik mijn verslag aan het schrijven ben, ligt voor ons de MDNA tour alweer een tijdje achter ons. In een maand tijd half Europa door crossen om de show 11 keer te mogen zien, en nog een toetje van 2 shows in New York.

Alles begon redelijk stressvol als je bent uitgenodigd bij Universal om de promotie plannen te gaan doornemen voor het nieuwe MDNA album en exact op hetzelfde moment de pre sale laten beginnen voor de concerten in Amsterdam. Ze speelt in Ziggo Dome (een nieuwe concertzaal voor ongeveer 17.000 mensen) lekker klein dus en ook zo uitverkocht.

Het gesprek verliep erg goed alleen was ik er totaal niet bij, ik zat bij die pre-sale. Na afloop als een gek weer terug om dan achter de PC te kruipen, Kimmy belde al dat Parijs en Berlijn geregeld waren en niet heel lang daarna konden we hier ook Amsterdam bij voegen

Iedereen valt er weer over dat de kaarten weer zo belachelijk duur zijn, ik vind het wel meevallen want de veldkaarten zijn maar 1 euro duurder dan in 2008 en wie wil er nu gaan zitten?

Redelijk rustig gaan we dan naar zaterdag toe, zeker weten dat er een 2e show gaat komen. Maar of die gelijk in de verkoop gaat is nog even onduidelijk. Het voordeel nu wel is dat je lekker warm achter je pc staat, anders hadden we nu de nacht moeten doorbrengen bij -10 graden brrrrrr.

Volgens verwachting is Madonna binnen 30 minuten uitverkocht. De 2e show wordt wel aangekondigd maar gaat pas een week later in de verkoop. Alle andere shows waar wij kaarten voor kopen verlopen erg soepel, dus als Amsterdam de enige stress was, kan dit wel eens een heel relaxed tourtje worden.

Tot nu toe gaan we dan naar: 2X Barcelona, 2X Berlijn, 2X Amsterdam, Keulen, Brussel, Parijs, Birmingham. De credit card maakt weer overuren.

Nu we ook vrij snel onze trip hebben kunnen boeken qua hotels en de reis kunnen we ons rustig voorbereiden op MDNA het album! NOT! Want Madonna vindt het nodig om haar fans nogmaals wat extra stress te geven: PIT tickets deze kunnen alleen worden verkregen door mee te doen met wedstrijden, dus bij voorbaat kansloos! Lekker weer, daar gaat mijn voorgenomen rust ;-)


19 juni

Onze trip gaat beginnen in Barcelona. Na een vrij goede vlucht waarin ik geprobeerd heb Kimberly rustig te houden (zij haat vliegen) en mij al drie en half uur heeft lopen knijpen, landen wij op de vluchthaven van Barcelona. Doordat wij alleen handbagage hebben kunnen wij gelijk naar de uitgang en op zoek naar een bus die ons brengt naar Playa de Espagna. Vanaf daar lopen wij naar het hotel toe. Het wordt een stevige wandeling van zeker een half uur, ondertussen begint het ook zachtjes te regenen. Echt een goed begin dit!

Wij kunnen nog niet op de kamer dus wij besluiten alvast de stad in te gaan. Wij leveren onze koffer in bij de conciërge, deze meldt wel dat wij goed op onze spullen moeten passen en als iemand vloeistof over je heen gooit zich verontschuldigd en gelijk schoon willen gaan maken gelijk door te lopen (pickpockets). Als wij dan onderweg zijn en de eerste beelden schieten van Barcelona, komt er al een beetje een zonnetje tevoorschijn.

In de middag na ons te hebben geïnstalleerd op onze kamer gaan wij ‘s middags dan de kaarten ophalen. Wij denken dit te doen bij Palau St. Jordi, maar hoe kom je er? Lopen is geen optie, want het ligt op een heuvel en aangezien we al wat kilometertjes in de benen hebben zitten, besluiten wij een taxi te nemen. Dat hadden we gedacht deze man maakt een loopgebaar met zijn vingers, oftewel lopen zullen jullie. Dan maar weer terug lopen naar Playa de Espagna en daar een bus nemen. Ook dit gaat niet lukken, waarschijnlijk is deze man begonnen met een stakingsactie tegen toeristen, want ons ziet hij totaal niet staan.

Wij besluiten om het winkel centrum in te gaan, even afkoelen en dan maar straks weer een poging wagen. In het winkel centrum zit een FNAC en daar konden wij ook onze tickets ophalen. Binnen 5 minuten stonden we buiten met onze tickets. ‘ s Avonds de Ramblas op gelopen en daar lekker gegeten. via Dave horen wij dat hij al in de rij ligt bij St Jordi om maar als eerste naar binnen te kunnen. RESPECT maar voor mij echt niet meer.


20 juni

SAM_0221_resizeVandaag is het dan zover, onze eerste show van MDNA, doordat wij allebei geen idee hebben hoe dingen zullen gaan lopen, gaan wij toch (tegen afspraken in die wij hebben gemaakt niet meer uren in de rij te gaan staan) te vroeg richting Palau St. Jordi. De zon brand flink en het is bloedheet. Wij hebben Early Access en gaan hoe dan ook eerder naar binnen toe dan het gewone publiek. Wanneer wij arriveren staat er al een behoorlijke rij van de de Early Access ticket houders. Wij sluiten aan en zijn nummer 150 en 151, maar iedereen weet toch dat dit niet gaat werken?

Stress in de tent als dan duidelijk wordt dat de I-Pad lady eraan gaat komen om polsbandjes te kunnen uitdelen voor de Golden Triangle. Wij staan in de rij wanneer ons wordt verteld dat wij allemaal achter elkaar moeten gaan staan en met je rechterhand het hek vast moeten houden, anders vertrekt de I-Pad lady weer. Iedereen ging dus ook zo staan. Kimberly maakte terecht een opmerking dat wij mensen kuddegedrag vertonen, dus ging zij lekker weer op de grond zitten. Duurt toch nog een eeuwigheid voordat zij bij ons is. En wat gebeurd er? drie mensen voor ons stopt de I-pad lady en gaat weg zonder maar iets te zeggen. Geen Golden Triangle voor ons dus.

Het wachten duurt nog zeker 2 uur (dan is het al 19:00 geweest) dat wij eindelijk de bloed hitte kunnen verlaten en naar binnen mogen. Wat mij toch iedere keer weer opvalt is dat Security gek zijn op macht en je de meest onmogelijke dingen laten doen, nu mogen we alleen maar met zijn tweetjes naast elkaar lopen en in het midden van de trap….hoezo?? Als we dan eindelijk in de zaal zijn, gaan Kimberly en ik een beetje aan de zijkant zitten en wachten af wat er komen gaat. Vrij snel spreken wij iemand van de crew en is erg verbaasd dat wij nog geen wristband hebben voor de triangle en geeft ons er gelijk 2, WAT? We staan dus alsnog in de triangle! Kimmy en ik beginnen langzaam te flippen.

SAM_0264_resizeNa iets te hebben gegeten (er was niet zo heel veel) dus werd het maar een zakje chips, doet Martin Solveig zijn set, deze is erg goed lekker veel Madonna erin. Ook Dave heeft het voor elkaar om in de triangle te komen (hij had wel mazzel met de I pad lady). Ik word aangesproken door een man waar de hele triangle al bij voorbaat in katzwijm voor viel, en ik moet toegeven hij zag er erg handsome uit. Hij zei dat hij zijn zus aan de telefoon had en dat ik Famous werd in Barcelona vanwege mijn tattoo. Echt geen idee wie hij was, later kwamen wij er achter dat hij een model was en mee deed in de GGW video.

De klok slaat 22:15 en dan is het eindelijk zover dat Madonna het podium gaat betreden. Ik merk dat ik een dagje ouder ga worden, ik heb nu al zere voeten om nog maar te zwijgen over mijn onderrug!

Het licht gaat uit en de opkomst is echt breathtaking, nu al heb ik het beruchte WOW effect (wat ik overigens heb gemist bij de S&S tour) als Madonna dan uit haar torentje komt en Girl Gone Wild inzet, staat Barcelona op zijn KOP. De hele show schiet voorbij en voor wij het weten staan we weer buiten. Wat was ik blij met een blikje cola. Wij zijn teruggelopen van het station naar ons hotel, dik 3 kwartier, komen wij gebroken aan op de hotelkamer. Kimberly ploft op het bed neer, en krijgt de slappe lach “ik kan niet meer ik ben KAPOT!!” haha en dat was show 1, nog 10 te gaan.


21 juni

Het begin van de dag verliep niet gelijk vlekkeloos wanneer na het halen van de kranten, Kimberly een misstap maakt en languit gaat. Haar knie en hand stuk, en nergens in het hotel een EHBO doos te vinden ga ik bij de apotheek Betadine en plijsters halen. Gelukkig gaat het al snel beter en kunnen wij toch nog van Barcelona genieten (op zoek naar platenzaken) gevonden, maar niks gekocht ;)

Vandaag geen Early access, maar gewoon wachten tot we naar binnen gaan, ook nu gaan we te vroeg die kant op en gaan we te vroeg eten.

Als we dan eindelijk binnen zijn lukt het ons weer om in de triangle te komen, dus laat de show maar beginnen. Ondanks de warmte geeft Madonna alles wat ze heeft en laat een zeiknatte Palau St. Jordi achter. De terugweg verloopt weer net zolang als gisteren alleen veel minder klachten ;-)


22 juni

Wij vertrekken vandaag weer terug naar Amsterdam, dit doen wij al vroeg. De vlucht is voor Kimberly alles behalve prettig te noemen, eerst zit zij al niet naast me, dan hebben wij wat last van turbulentie, en raakt ze echt in paniek als we boven Amsterdam niet gelijk mogen landen.


Berlijn, 27 juni

Er zit al weer een week tussen dat wij de show voor het eerst hebben gezien en ik merk dat ik het al vreselijk mis. De show staat als een huis en zitten geen saaie momenten in. Wij vertrekken weer vroeg met de auto naar Berlijn toe, dit was ons al goed bevallen in 2008. Wij gaan twee shows zien in de O2 World arena, en hebben tussen de shows nog een dag vrij om de stad te verkennen. Na ongeveer 6 uur rijden komen we aan in het hotel. Eerste wat we gaan doen is even ergens zitten en een hapje eten.

Caroline komt later die dag aan in het hotel. Na een hartelijke begroeting, spreken we af ‘s avonds samen te gaan eten. Caroline wil de volgende dag aan sightseeing doen, en wij willen kijken of wij het hotel van M kunnen vinden.


28 juni

SAM_1246_resizeEerste Berlijn show: voor beide avonden lagen onze kaarten klaar met triangle wristbands bij de kassa, dus totaal geen stress hier, en alles rustig te doen. De stad in gegaan, want het weer was omgeslagen in BLOEDHEET!! Heerlijk weer dus, waar Kimberly en ik totaal geen rekening mee hadden gehouden was dat het EK voetbal gaande was (ik heb er echt helemaal niets mee dus ook totaal geen aandacht aan geschonken) maar ja eerste MDNA show viel gelijk samen met de halve finale Duitsland tegen Italië.

Groot in de kranten dat men massaal de kaarten voor MDNA proberen te verkopen, ik zei tegen Kimberly Lol krijgen we vanavond een prive show! Aan het eind van de middag vertrokken wij naar de O2 world met de metro. Daar aangekomen ging Caroline na het ophalen van haar Early access pas naar de rij toe, en had helaas geen geluk om in de triangle te komen. Een nadeel van een nieuwe locatie waar je nog niet eerder bent geweest, weet je dus ook niet wat er in de buurt zit als het gaat om eten en drinken.

Wij gingen dat dus ervaren en kijken waar wij eens culinair konden dineren, het werd een patatje en veel te dure sinas! Er was gewoon niks te krijgen, dit gaan we morgen echt anders doen.

Onderweg kwamen wij Fred, Tony en Neil tegen. Ontzettend gelachen en lol gehad, waardoor de tijd echt om vloog, en wij dan eindelijk naar binnen konden.

Wij hebben tijdens de set van Martin (deze begon al aardig te vervelen) nog even staan praten met Fred en Gil. Grappig te zien was dat de er mensen op de tribune zaten die heel erg verveeld voor zich uit zaten te staren, die waren duidelijk door hun partner meegesleept naar de show i.p.v. het voetbal live op de Brandenburger tor mee te maken!

Het wachten op Madonna duurde lang, heel lang. Pas tegen half 11 kwam ze op (waarschijnlijk zat zij backstage ook het voetbal te volgen ;-)

De show blies ons weer helemaal weg, bij buitenkomst blijft het WOW effect overeind. De terugweg was even haasten want de show liep uit en de metro rijdt maar tot een bepaalde tijd, wat als resultaat had dat de metro tot zijn nek toe vol zat met mensen.


29 juni

IMG_5190_resizeDagje vrij en met een zonnige dag voor de boeg, de stad in op zoek naar het hotel van Madonna. Met de bus rond getoerd en dan op Alexander platz uit gestapt, daar rond gelopen op zoek naar de Torstrasse. Maar als je dit dan niet kan vinden (wij liepen steeds de verkeerde kant op) besluit je maar uit pure frustratie een taxi te nemen die je dan vervolgens 1 min later afzet bij de Torstrasse. Lol wat zal die taxi chauffeur hebben gelachen, ik ook trouwens dat dit weer echt typisch iets voor ons is!

Dan sta je bij het hotel, niks te zien, alleen dat je weet dat M daar binnen is. Een dak terras met zwembad, waar wij denk ik op dat moment meer interesse in hadden dan in M ;-)

Het was gewoon bloedheet in Berlijn en een beetje afkoeling zou heerlijk zijn. Wij hadden al een voorstel zo van “Nee wij komen niet voor M, wij zullen haar negeren. Wij willen hebben alleen interesse voor het zwembad ;-)” Na 10 minuten zijn wij maar teruggelopen naar Alexander platz.

‘s Avonds kregen we dan een flinke onweersbui te verwerken, waardoor het wat koeler werd.


30 juni

Lekker relax dagje, veel gezeten en heerlijk gegeten tot het tijd was om naar de o2 te gaan, Caroline ging niet voor de tweede show die ging lekker een dagje sightseeing doen. Wij hadden al besloten eerder weg te gaan, om gevoel van als sardientjes in een blik te zitten voor te zijn. Vandaag hadden wij Early access en met wristband op zak, konden wij naar binnen toe.

Bij binnenkomst kwamen we via de achterkant van het podium binnen waardoor je even een backstage momentje had! Tot aan de show zijn wij lekker achterin gebleven, hadden even een kort onderonsje met Monte en Guy. Zij keken allemaal uit naar Amsterdam. Als Madonna dan rond 22.15 op het podium staat gaat het dak er voor de tweede keer volledig af. Haar speech na Open Your heart, wordt wel steeds langer en legt uit wat Saggara Jo inhoud, en eindigen met een F*ck Yeah! De show gaat in een razend tempo voorbij. Wij gaan tijdens Like A Prayer terug naar de trein, die nu nog lekker leeg is en ons snel terug bent naar het hotel.


1 juli

Vroeg op, vandaag gaan we weer terug rijden naar Amsterdam. Bij het verlaten van de stad misten wij een afslag waardoor wij richting Hamburg gingen ipv van Hannover. Het heeft even een kleine vertraging opgeleverd. Eenmaal op de juiste weg, liep alles voorspoedig. Na ruim 6 uur rijden zet ik Kimberly thuis af en ga ik naar huis toe, daar plof ik moe maar zéér voldaan op de bank neer.

Next stop Amsterdam!


Amsterdam, 7 juli

IMG_4975_resizeDe dag begon een beetje dubbel, Kimberly melde mij dat zij ziek was en ondanks dat ze echt hondsberoerd was isIMG_4793bew_resize zij gisteren Monte tegengekomen bij het Amstel hotel en geprobeerd met FAME een instore te regelen. Helaas was er te weinig tijd om dit goed te regelen. Mijn dag kon eigenlijk niet meer stuk, want ik had de bevestiging gekregen dat ik professioneel mocht fotograferen vanavond!

Voor mij was de het de 2de keer dat ik toestemming kreeg van M’s management om foto’s te mogen maken van de eerste drie nummers. Het is de Ziggo Dome dus lekker klein. Rond een uurtje of 4 haalde ik Kimberly en Richard op om richting Ziggo Dome te gaan, en daar waren veel van onze vrienden ook al. Het weer was SUPER en de sfeer meer dan goed. Het was ontzettend druk op de Arena Boulevard, omdat er tegelijkertijd ook nog eens 40.000 man naar Sensation white gingen en was er nog een optreden in De Heineken Music Hall. Dat zal een feestje worden als we weer weggaan.

Na wat te hebben gedronken en gegeten, zijn Kimberly en friends naar de Ziggo gegaan, en ik liep rustig terug naar mijn auto om mijn fototoestel op te halen. Daar kwam ik Peter, Karen en mijn schoonmoeder (80) tegen die erg veel zin hadden in de show van vanavond. Ik moest mij melden bij de hoofdingang en daar was het wachten, wachten en wachten. Het begon zachtjes te regenen.

De fotopassen werden uitgedeeld (gave pas, mooi voor de verzameling). Ik sprak met collega fotografen die allemaal wel hadden van; “kwart over 9 begint Madonna dan rond half 10 weer weg”. Ik begon te lachen en meldde dat het wel eens later kon zijn voordat Madonna op het podium stond. Mojo vertelde al dat het uitliep en dat het voorprogramma van Martin Solveig langer zou gaan duren. Tegen 21.00 uur mochten wij dan richting mix tafel gaan, kleine teleurstelling was dat deze helemaal achter in de Ziggo was, ipv halverwege de zaal. SAM_1795_resizeGelukkig had ik een grote telelens bij me, en kon ik daar goed uit de voeten mee zeker als zij tijdens Revolver naar de catwalk zou komen.

Kimberly had mij gespot en wenste mij succes op dat moment kwamen David en Mercy met nanny het vak in die plaats namen achter het meng paneel. Nog even de laatste dingetjes getest (Martin mocht niet worden gefotografeerd, heeft een ander platen label en die gaven daar weer geen toestemming voor) Lekker belangrijk voor wie komen we nu eigenlijk ;-)

Als dan eindelijk om 22.15 de lichten uit gaan is tijd om aan het werk te gaan, en voor ik het wist waren de drie nummers voorbij en moesten we weer weg. Helaas moesten we allemaal de foto pas weer inleveren, waarom?! dat is mij tot op de dag van vandaag nog onduidelijk. Dus geen pas meer :-( en dan toestel inleveren en terug naar de zaal.

Het was voor mij verder onmogelijk om nog in de Triangle te komen, dus bleef ik een beetje achteraan, zonder dat ik mensen teveel zou storen, ook wel leuk eens de visuals te zien en wat er front stage gebeurd tijdens Like A Virgin. Onbegrijpelijk blijft het feit dat mensen heen en weer blijven lopen tijdens een show en alleen maar bezig zijn om genoeg bier en eten naar binnen te werken en totaal niet bezig zijn met de show. Ga dan lekker naar de kroeg toe als je zo nodig aan de zuip moet, hoogst irritant als men tegen je aan loopt, op je tenen gaat staan etc.

Ik mis al na twee nummers de gezelligheid in de triangle. De show ging voorbij en ik wachtte op Richard en Kimberly om ze weer naar huis te brengen. Zij hadden de avond van hun leven in de triangle en Kimberly heeft alles er een beetje uit weten te zweten door lekker te gaan jumpen en dansen.


8 juli

SAM_1764_resizeZo mooi als de dag gisteren was zo beroerd is hij nu, het komt echt met bakken uit de hemel. Ik ga rond een uurtje of 2 naar Kimberly toe, maar alle sluizen boven worden open gezet en het regent kei hard. Tegen drie uur zijn wij richting Ziggo gegaan, en daar aan de SAM_1791_resizezijkant iedereen gade geslagen die volop in de regen stonden. Als wij dan besluiten naar binnen te gaan, horen wij al dat de soundcheck nog bezig is, je snapt ‘WIJ WILLEN NAAR BINNEN TOE”!!

Eenmaal binnen zien we M op het podium bezig met het repeteren van ‘Celebration’ maar door wat technische probleempjes moet ze even wachten en maakt ze een praatje met het publiek. Ze vraagt wat ze willen horen? Physical Attraction wordt gezongen en gevolgd door Deeper and Deeper, als het nog niet verholpen is zet Madonna zelf Give it 2 me in. Heel erg gaaf M aan het werk te zien in haar gewone outfit. Zij eindigd met Turn Up The Radio en zegt Is this going to be Amazing Nederland? En verlaat dan het podium.

Wij gaan wat eten en wachten tot M haar tweede show gaat geven. Martin Solveig komt echt mijn neus uit. Helaas nog zeker 3 keer te gaan, in Birmingham krijgen we een andere DJ.

In de triangle waar wij met het hele team in staan, gaan tegen 22.00 uur de lichten uit en gaat Madonna beginnen. Ik mag wel zeggen dat ze alles los gooit en alles geeft, ik denk wel haar beste show tot nu toe. Na Open Your Heart en Saggara Jo uitleg, had ze een gerucht gehoord, over twee mensen die gaan trouwen. Nu wisten wij over wie het ging, die alles had geregeld met het management, maar helaas reageerde Madonna op twee mensen die wel gingen trouwen maar niet via het management hadden geregeld. De speech was echt SUPER dit huwelijksaanzoek werd door de gehele wereld pers opgenomen.

Door de relaxte houding van M, merk ik ook dat meer sta te jumpen, dansen dan dat ik bezig ben met foto’s maken, wat een show wat een vakvrouw.


Keulen, 10 juli

Madonna is nog een paar dagen langer in Amsterdam gebleven. bezoekje gebracht aan het Anne Frank huis, rond vaartje etc. M heeft het duidelijk naar haar zin in Amsterdam.

Voor ons is het weer vroeg vertrekken richting Keulen, als wij na drie uurtjes rijden aankomen zonder problemen, hebben wij echt de grootste moeite om het hotel te vinden. Dit moet in de buurt van de Lanxess Arena zijn. Wij vragen diverse malen aan voorbijgangers waar het hotel zit, maar ook hun weten het niet. Uiteindelijk met hulp van Corrina (reisbureau) komen wij bij een kantoorgebouw uit, wat nu als hotel fungeert. Wij gaan gelijk de stad in, om het centrum te bekijken en even bij te tanken van het vroege opstaan ;-) Even naar de ‘DOM’ toren gegaan en rondje gelopen.

Als wij weer terug in het hotel zijn, vallen toch mijn ogen even dicht, ik word wakker door wind en regen. Rond een uurtje of 16.00 gaan wij naar de arena toe om onze Early access tickets en wristbands op te halen. Het regent nog steeds en zonder paraplu gaan we niet weg. Gelukkig wordt het droog maar waar laten we nu de paraplu? deze had ik onder een trapje bij de ingang van het ophalen van de tickets verstopt zodat ik na de show deze kon op pikken.

Gelukkig bleef het droog en konden wij al snel met onze Early access naar binnen toe, we werden nog binnen even vast gehouden voordat we de zaal in mochten.

Maar eenmaal binnen kregen we toch weer de soundcheck mee van M, zij was net aan het oefenen op Je t’aime. Kimmy en ik waren al gelijk aan het speculeren, dat doet ze voor de show in Parijs, het was zo mooi en gaaf te zien hoe zij zich nergens door liet storen door fans die stonden te schreeuwen om M.

Als M dan haar songs (I’m a sinner, Celebration en Turn Up The Radio soundchecked) bedankt ze ons en zegt See Ya tonight dan loopt ze van het podium af.

koln 2Wij gaan de triangle uit en gaan de Lanxess Arena verkennen, daar kun je echt van alles krijgen wat je in Berlijn miste qua eten, wij besluiten toch nog maar even een patatje weg te werken. In de triangle staan wij nu eens aan de linkerkant vanhet podium, is erg relaxed totdat M opkomt. Aantal mensen in de triangle zijn stomdronken en vallen mensen lastig, deze worden hardhandig door de security verwijderd, echt ongelooflijk dit!

De show is erg leuk met hier en daar een schermpje wat niet werkt maar het mag de feestpret niet drukken. Tijdens Like A prayer spring en dans ik me suf en als M dan richting catwalk loopt, krijg ik vleugels en lijk ik nog hoger te springen wat dan weer zorgen baart bij de security die mij nauwlettend in de gaten houden ;-) maar zien dat ik niet het podium op duik dus niks aan de hand.

Ik vond het een heerlijke show met de soundcheck als zeer bijzonder ervaren. Na afloop lopen wij terug naar ons hotel (rechttoe rechtaan) op zich een goede keuze want er rijdt geen tram, niks meer (daar komen wij later achter). Iets minder van onze keuze is dat we een stuk op de rijbaan lopen, er was niet zo heel veel verkeer dus ging het goed. Als wij dan weer in het hotel zijn vallen we als een blok in slaap.


11 juli

Weer vroeg op, kranten kopen ontbijten en weer terug naar Amsterdam. Hoewel het allemaal goed te rijden valt, merk ik wel dat ik erg moe ben, dus thuis komen en dan gelijk even bij slapen. Kimberly komt ‘s avonds mijn kant op om morgenvroeg weer op pad te gaan naar het mooie Bruxelles.


Brussel, 12 juli

Wakker worden met onweer en regen, typisch weer voor Belgie. Wij gaan met de bus naar Amsterdam Centraal om daar de Thalys te nemen naar Brussel. Dit wordt onzSAM_2465_resizee eerste open air show, en zo met dit weer wordt het vast een Werchter deja-vu. Als wij op het station de Belgische kranten doorspitten en iedere krant wel wat te melden heeft over M en dan vooral in het negatieve. ‘Madonna speelt voor lege zitjes!’ sjonge jonge hebben jullie nog iets positiefs te melden?

Bij aankomst in Brussel, nog een stukje met de metro naar het Koning Boudewijn stadion, lopen wij richting ons hotel! Wat wij zoals gewoonlijk weer eens niet kunnen vinden. Het moet een Holiday Inn Hotel zijn (groen met wit logo) dat moet toch niet moeilijk zijn? Ja dus en als wij het aan een voorbijganger vragen, loopt deze gewoon door. Dan maar het eerste het beste hotel binnen lopen. Wat blijkt dat was het Holiday Inn hotel maar is van naam veranderd, na afloop weten wij ook waarom dit is veranderd. De kamer ruikt erg muf als wij binnen komen en geur van iets wat vochtig is en zo wordt opgevouwen.

Wij hadden nog niet gegeten, wij hadden zo iets van dan gaan we in hotel maar even eten is ten slotte lunch tijd, wij op de kaart gekeken van hotel. Ja hoor wij kunnen hier eten het is nog geen 14.00 uur. Helaas de keuken is dicht geen lunch.

Dan maar op straat iets te eten halen, bij het atomium dan. Even een broodje (zo?! hoe loop ik leeg op één broodje) Ik besluit dan maar een hamburger te halen bij een of andere friet kraam, even door alle hygiënische aspecten heen kijken en hopen dat alles goed doorbakken is.

SAM_2527_resizeAls wij dan bij de Friend and Family onze tickets en wristbands ophalen, gaan we wachten tot we naar binnen mogen. Dan weer iets wat we nog niet eerder hebben mee gemaakt, vrouwen en mannen worden gescheiden gefouilleerd. Eerste wat op valt is dat het podium niet op de kop staat maar in de breedte, waardoor het een heel raar effect geeft en mensen die duur de hot seats hebben gekocht nog verder weg zitten dan normaal? vreemde gewaarwording.

Als we dan de triangle in lopen zien we dat M nog bezig is met haar soundcheck, echt heel gaaf dit. Goed licht dus super foto’s maken van haar op het podium. Tijdens I Don’t Give A, zegt M DON’T SMOKE around my stage! Ze is wat verkouden en wij hebben echt respect voor haar dat zij toch gewoon doorgaat. Brahim krijgt van Guy een videocamera in zijn handen gedrukt en gaat dan M filmen.

Als er een fan dan de eerste regels van American Life opnoemt naar M, zegt deze “Hmm sound familiar”! en ik brul er boven uit AMERICAN LIFE!! Waarop M weer reageert “Good Memory”!!

Dan verlaat ze het podium en geeft ze nog wat aanwijzingen aan haar crew. Ondertussen loopt Guy door de triangle heen met videocamera en interviewed een aantal fans waaronder wij! Hij vraagt hoeveel shows wij hebben gedaan en nog gaan doen, en of wij getrouwd zijn?! hahaha niet dus.

Wij verlaten de triangle en gaan een wc opzoeken en iets te eten. De dixies daar betaal je dus gewoon voor in Brussel, de meest vieze en ranzige toiletten die overal ter wereld gratis zijn kosten in Brussel dus gewoon een euro per bezoek. En daar hebben we Martin weer…!

Het begint zachtjes te regenen “ongelooflijk”?! (het Werchter gevoel is helemaal terug we missen alleen de modder nog) zo vlak voor het optreden gaat het regenen. Wij gaan even schuilen, wij blijven daar tot de show bijna begint. Wanneer we terug naar de triangle gaan merken we dat het redelijk droog is geworden, de hele catwalk is bedekt met tapijt nu, dit om maar te zorgen dat M niet onderuit gaat.

Laten we hopen dat het dSAM_2695_resizeroog blijft.

Wij gaan wel schuilen onder het afdakje van het podium, het houdt op met zachtjes regenen. Tijdens I don’t Give A als M dan op de catwalk staat ze in de volle regen te spelen of er niks aan de hand is Wat is het toch een vakvrouw. Helaas vinden mensen hun sigaret belangrijker dan de gezondheid van M, dus zij meldt nog een keer of zij niet willen roken rond het podium.

Als zij tijdens Like A Virgin in alleen een bodystocking op het podium staat front catwalk in de stromende regen, komt er een danser (als clown) op het podium met een paraplu, deze neemt zij later over van hem en de show gaat gewoon door. Kimberly krijgt het aan de stok met een Belg die claimt dat het zijn plek is en dat hij er eerder stond dan ‘U’. Maar hij holt de hele show tussen hoofdpodium en catwalk en volgens mij is het nog steeds zo opgestaan plaatsje vergaan.

Als de show dan ten einde is en wij weer terug lopen naar het hotel in de regen, en wij allebei trek hebben, kunnen wij alleen nog maar uit een automaat iets wat lijkt op chips er uithalen voor veel geld. De receptie is echt niet behulpzaam, en al helemaal niet als ik op onze kamer ben en op mijn sokken richting badkamer loop merk dat de vloerbedekking drijfnat is. Ik naar beneden en doe mijn beklag bij de receptie, maar deze laten weten niets te kunnen doen.

 


Parijs, 13 juli

Vandaag vertrekken wij gelukkig weer vroeg uit dit ramp hotel, zeer slecht geslapen. Wanneer wij dan ‘s morgens 5 minuten eerder beneden zijn voor het ontbijt krijgen wij te horen dat het nog niet kan omdat het nog geen half 7 is? Hoe klantvriendelijk is dit?

Wij besluiten toch te gaan zitten als de kok dan als eerste in de rij staat om brood te pakken gaan wij ook gelijk broodjes pakken, eten, spullen pakken en wegwezen uit dit vreselijk oord.

De reis naar Parijs loopt voorspoedig, alleen is het weer vreselijk. Wij gaan met de taxi naar ons hotel toe en als deze ons afzet bij Hotel SOFT, horen wij dat we pas tegen 2 uur de kamer op kunnen. Wij laten de spullen achter en gaan dan de stad in. Uiteraard belanden wij bij Lucky Records, en dat is gewoon altijd leuk om te vergapen aan items die gewoon onbetaalbaar zijn.

Einde van de dag treffen wij Fred, en gaan we even gezellig ergens wat drinken, Fred heeft voor ons een Frans persboek van W.E. mee.

Wij zullen elkaar de volgende dag zien in het stadion. Hij geeft nog even een goede tip mee om heerlijk pizza te kunnen eten. Inderdaad deze was echt heerlijk.


14 juli

SAM_2791_resizeVandaag begint de dag met zon (gelukkig) wij zijn een beetje aan het vissen hoe alles qua openbaar vervoer gaat lopen, omdat 14 juli een feestdag is in Frankrijk en heel veel openbare gelegenheden zoals winkels niet open zijn (vrije dag).

Wij besluiten koffie te gaan doen bij de Mac bij Gare Du Nord. Helaas wordt je hier echt lastig gevallen door de zwervers die daar rond hangen en deze vallen je dus ook gewoon lastig als je niet reageert en niks geeft.

Als wij ‘s middags de trein pakken naar St Denis toe, en vanaf daar nog een stuk moeten lopen voor Stade de France, is het heerlijk weer, en lopen we op ons gemak die kant op. Onderweg hebben wij het nog over of wij een Je t’aime gaan zien vanavond en een Love Spent, we spreken wel af eerder te vertrekken om de trein niet te missen, want het is nog best een stukje lopen naar het station

Daar aangekomen duurt het nog even voordat wij onze wristbands kunnen op halen. Op de welkomstborden van het stadion zien wij dat er opnames worden gemaakt tijdens de show (HUH?! wordt de show nu al gefilmd?)

Wij komen Romano tegen en hebben daar even gezellig wat mee staan te drinken en staan schuilen voor de regen. Wij horen de soundcheck en dit is dan de eerste keer dat de fans niet de soundcheck mee mogen maken.

Dan is het zover om naar binnen te mogen. Wij hebben geen haast, maar gaan wel wat meer naar voren toe, omdat de controle echt tergend langzaam gaat, en als wij voor 22.00 uur binnen willen zijn ;-)

SAM_2798_resizeHet valt me op dat ik zo door kan lopen en dat Kimberly bijna helemaal uit de kleren moest om door te mogen.

Rustig lopen wij de triangle in. Grappig is dan dat er een gerucht gaande is dat Kimberly wel iedereen in de Triangle krijgt, maar helaas dit is vanavond niet het geval waardoor zij toch mensen moet teleurstellen. Wij komen Neil tegen en het is weer lachen gieren brullen met zijn crush on the IPAD boy! ;-)

Fred heeft zijn moeder mee genomen en hoopt ook nog in de triangle te komen, helaas lukt dit niet. Wij blijven bij elkaar staan en merken dat het lekker druk wordt in de triangle, met Jean Paul Gaultier als een van de gasten.

Tegen 22.00 uur staat M op de planken en gaat heel Stade de France uit zijn dak. Like A Virgin begint, wij hebben allebei zo van OOOH nu komt of Love Spent of Je t’aime. Helaas verkeerd gegokt, want na Like A Virgin gingen we gewoon door met Nobody knows me. Dan komt het zeker aan het einde van de show, wij dus in dubio wat te doen eerder weg zodat we geen stress hadden voor de trein.

We blijven! maar ook nu blijven Je t’aime en Love Spent uit. Toch wel gehaast lopen wij naar de metro maar zijn eigenlijk met de trein, dus weer snel terug richting trein, weg terug is een met hindernissen, veel oponthoud van politie en door, wij hebben allebei het gevoel dat we deze trein niet mogen missen anders wordt het een lang nachtje op St Denis!

Na best wel hard te hebben gelopen komen wij dan eindelijk aan op het station en duiken we zonder controle de trein in, deuren gaan dan ook gelijk dicht en wij rijden. Guess what het was inderdaad de laatste trein (WAT EEN MAZZEL)


15 juli

Terug met de trein naar Amsterdam gewoon een lekkere relaxte rit geen stress. Kimberly gaat dan nog mee om haar auto bij mij weer op te halen en dan even N I K S! Next Stop is Birmingham.


Birmingham, 18 juli

Als je denkt dat dit een rustig dagje zou worden om lekker voor te breiden op een tripje naar Birmingham, hebben we het mooi mis. De dag begint met STRESS! (wat hadden we nu afgesproken?) Wat is er aan de hand?

Madonna gaat op 28 juli een intieme show geven in Parijs (we zijn net terug?) in het Olympia theater. Na de gebruikelijke scheldwoorden te hebben gebruikt, slaat gelijk de twijfel weer toe wel of niet gaan. Eerste keer die dag dat ik Kimmy sprak was NO GO wij gaan niet! Te duur, te kort dag etc.SAM_2958_resize

Pre-sale start, ik kom er gelijk in en kan gelijk boeken wel gaan niet gaan?. Hoe moeten we er heen? Op zoek naar Thalys, €200 pp voor een retourtje, NO WAY! Auto? is een optie maar Kimberly moet de vrijdag gewoon weer werken. Wat te doen? weer uit loggen en na denken. Nee we gaan niet!! en dan toch nog een keer inloggen, ik kom er weer in (ik had echt gehoopt dat het was uitverkocht ;-) maar nee ik kon nog steeds tickets bestellen. Ik zei tegen Kimmy, IK DOE HET! en voor ik het wist had ik een bevestiging in de mail dat wij kaarten hadden voor Parijs.

Wij hadden dit ons zelf nooit vergeven als we niet waren gegaan ;-) In de avond trof ik Kimberly en ondanks dat zij vreselijk tegen het vliegen op zag, was de stress voor de Parijs show nog niet helemaal weg.

Zal ze dan nu eindelijk Love Spent en Je t’aime doen? Ja dat zal wel moeten toch?!

Voor we het wisten zaten we in het vliegtuig en waren we al onderweg naar Birmingham. Na een klein uurtje staan wij op het vliegveld van Birmingham en nemen een taxi naar ons hotel toe. Nog even wat chips wegwerken en dan slapen!


19 juli

Wij hebben kaarten voor rij 2 front catwalk dit zal onze eerste show worden die wij dan niet in de Triangle mee gaan maken en nu van de andere hoek gaan mee maken. Haast hebben we totaal niet en gaan sightseeing doen en heerlijk ergens zitten voor een kop koffie.

Als wij halverwege de middag al vast gaan eten (pizza how original) en tot twee keer toe worden vergeten, eerst duurt het voordat de bestelling doorkomt (en het was niet eens druk) en de tweede keer bij het afrekenen. Ik stond echt op het punt weg te gaan, maar ja toch netjes opgevoed, dus weer naar binnen toe. Uiteindelijk 10 pond korting gekregen. Wij kunnen nu richting de NIA (nee geen IA) maar de National Indoor Arena!! Dit zit niet ver van ons hotel af.

Daar aangekomen begint het weer eens voor de zoveelste keer te regenen. Wij schuilen onder de paraplu van Mario en Paulo. Als we dan naar binnen mogen en op onze plek zitten, merkt Kimberly al op dat de nog al iets uit de kluiten gewassen security man, haar zicht gaat belemmeren. En als je daar eenmaal zit mis je gelijk de Triangle. Gelukkig krijgen wij nog de mogelijkheid om in de triangle te gaan, alleen moeten wij wel even zorgen dat onze plekken bezet worden, beetje raar gezicht twee stoelen leeg in de front!

Wij maken denk ik wel twee fans enorm blij dat zij van rij 180 naar rij 2 gaan. Als wij in de Triangle staan is de sfeer uitermate relaxed. M begint om de beroemde tijd van 22.15 (local time). Tijdens Gang bang gebeurt het dat haar motel niet op komt, en dat is nu juist het leuke als je de show meerdere malen mag zien; de kleine foutjes die optreden. Je ziet M kijken van HUH?! waar is mijn motel, en doet dan toch haar act hoewel het er totaal anders uit ziet laat ze zich niet kennen.

Na haar Saggara Jo praatje zegt ze van ‘Where was my F*cking Motel’?? er gebeuren meer van dit soort kleine foutjes, zoals de schermen die niet dicht gaan bij Justify my love waardoor je M ziet als zich klaar maakt voor Vogue.

Ik vrees dat er na de show iemand een vreselijke uitbrander gaat krijgen. Wij vonden het geweldig. Heerlijke show!


20 juli

Ben inmiddels 43 jaar geworden, vandaag gaan wij de terugreis weer aanvaarden. Aangezien we pas om 12 uur vliegen hebben wij alle tijd. Vlucht terug verloopt ook zonder problemen en was Birmingham de laatste volledige show die wij zouden zien. Volgende week donderdag nog een keer op en neer naar Parijs en dan is het over.


Parijs, 26 juli

Wie mij had verteld dat ik uberhaubt met de auto naar Parijs zou gaan? had ik letterlijk voor gek verklaard. Maar goed vanwege de kosten, en mobiliteit (Kimmy moet morgenochtend gewoon weer werken) en wij deze show niet wilden missen rijden wij rond 8 uur richting Parijs. De rit verloopt voorspoedig en met twee kleine navigatiefoutjes komen wij aan bij het huis van Fred, waar ik de auto parkeer en bij Fred even opfrissen. Het weer is bloedheet, echt een verschil met een week geleden dat wij in een stromend van de regen Parijs stonden.

Met Fred gaan wij naar Olympia om onze kaarten op te halen (met wristband en een voucher die je bij de kaart moest bewaren). Fans lagen al dagen buiten op de keien om maar vooraan te mogen staan. Daar hebben wij van geleerd dat nooit meer te doen (Olympia 2008). Wij gaan gezellig ergens eten (Pizza) ik kan die dingen niet meer zien. Na het eten gaan we dan maar richting Olympia om daar maar in de rij te gaan staan om naar binnen te mogen. Als wij mensen spreken van de crew, merken we al dat dit nog wel iets langer kan gaan duren dan verwacht.

planning is 19.00 uur naar binnen, maar dat werd uit eindelijk 20.30.

Als je dan eindelijk binnen bent, wij stonden aan de zijkant beetje achteraan, hadden goed zicht op alles, duurt het nog eens 2 uur voordat M op het podium staat. Nu wisten dat het niet om een volledige show zou gaan en hadden eigenlijk beetje verwacht M op kruk met gitaar en paar nummers zingen. Het werd het tweede gedeelte van de MDNA show, beginnend met Turn Up the radio. Olympia gaat helemaal uit zijn bol en als we Open Your heart, haar Saggara Jo speech horen geven, hoor ik wat rumoer van JAIL JAIL? ik had de link niet gelegd met haar en Marie Le Penn maar goed geen aandacht aan schenken want er stonden al een aantal mensen aardig te waggelen op de benen van de drank!

Na Human Nature verwachten wij Like A Virgin maar ze liep terug naar het hoofdpodium en zet daar in een mashup versie van Die Another day met beautiful killer. Als het dak er van af kon in Olympia dan was dat zeker gebeurd, WAT IS DIT GAAF!! Neem dit op in je tour!!

Gelijk erachteraan Je t’aime (jaaaaaa eindelijk!) ook dit wordt zo gaaf neergezet dat wij eigenlijk nog meer willen, maar helaas dit was het einde van de show. Ik hoor heel veel mensen BOE roepen over de korte duur van de show, en als ik dan ook hoor dat mensen gevulde bekers richting het podium gaan gooien, gaan wij als een speer naar buiten toe. Buiten staat er volledige politie macht klaar om in te grijpen. Wij zelf zijn nogal verbaasd over het abrupte einde van de show, hadden zeker nog wel een klapper verwacht zoals Like A Prayer en/of Celebration. Tijd om er over na te denken is er niet want, wij moeten nog eens 7 uur terug rijden en daar moeten we A wakker voor blijven en B komen wij zo de stad uit.

Wij nemen afscheid van Fred en Gil, stappen in de auto en rijden eigenlijk heel vlot de stad uit en voor we het weten rijden we al op de snelweg richting Lille. Wakker blijven en veel energy drankjes naar binnen werken, opvullen met chips! En je gaat wel rare dingen zien onderweg zo in het donker.

Als wij dan eindelijk rond 6 uur in Amsterdam zijn, merk ik dat ik echt op instorten sta, na een kleine 22 uur wakker te zijn. Als ik thuis kom, duik ik mijn bed in en ben vertrokken was ik teleurgesteld? ik denk 10 minuten na de show wel, maar als je dan weer beetje na gaat denken is een club show meestal niet langer dan een half uur maar ja het is Madonna die op het podium staat die wil je dus gewoon veel langer op het podium hebben.

Erg geschrokken van de reacties die je dan de volgende dag leest op internet en de fans die klaagden over de lengte van de shows. Dat mensen met flesjes begonnen te gooien, maar dat dit allemaal opgezet spel was, had ik niet in de gaten. Een aantal Marie Le Pen aanhangers waren vanaf minuut 1 bezig de boel te verzieken, vandaar ook de grote politie macht buiten. Triest heel erg triest dit! Madonna geeft een show voor haar dierbare fans en dan gebeurt er dit. Onbegrijpelijk.

Wat nu ook begint door te dringen is dat voor ons THE MNDA tour over is! M doet nog een aantal shows in Europa voordat zij naar Amerika gaat. Ik mis de tour nu al!


Augustus

Veel mensen om ons heen zoals Caroline gaan M nog een keer zien, zij gaat naar Zurich. Mij laat het niet los en als ik het met Kimmy over heb heeft zij hetzelfde idee. Zullen we dan toch nog 1 show doen?? Zurich is te doen met de auto (als je Berlijn en Parijs kan rijden is dit ook mogelijk) het idee is goed, maar enige grote struikelblok is hoe betalen wij deze kaarten tot een dag voor de show, hakken we de knoop door….Wij gaan NIET!


September

MDNA is voor Europa over, maar wij willen nog steeds, en zien dan begin september dat M een show gaat doen in Madison Square Garden. Altijd een droom van mij geweest om daar eens een show van M live mee te mogen maken. Maar ja deze kaarten zijn dubbel zo duur.

Met Kimberly overlegd, die wil haar vliegangst wel opzij zetten hiervoor, maar wie o wie gaat er sponsoren? Na een aantal dagen debatteren, niet meer van kunnen slapen….overleg met Peter, besluiten wij het te gaan doen. Kimberly gaat met haar moeder mee.


New York, 11 november

Nu wij zeker weten dat we kaarten hebben voor MSG in New York, was het allemaal heel erg spannend of NY uberhaubt door zou gaan. Twee weken voor vertrek raast orkaan Sandy over de stad en richt heel veel schade aan en een week voor vertrek geteisterd door een sneeuwstorm. Gelukkig zijn de weer goden met ons en kunnen wij om 11 uur vertrekken naar JFK airport in New York.

Als wij daar aan komen is het 17 graden met veel zon, wij zien nog op het vliegveld een berg met sneeuw liggen. Een taxi brengt ons bij hotel Edison, en daar zitten wij nog geen 500 meter van Time square af goed geregeld dacht ik zo!

Na te zijn geinstalleerd op de hotelkamer en een raam op de kamer van Kimberly geprobeerd te redden gaan we de stad verkennen en gaan we een hapje eten. Echt trek hebben we niet, want het tijdverschil hakt er wel in nu. Wij liggen dan ook om 21.00 uur in bed.


12 november

Lekker vroeg wakker dus lekker lang kunnen genieten van New York, wij beginnen met een ontbijt bij Applebees en gaan dan met een hop on hop off bus dwars door New York!

Het weer is echt fantastisch te noemen en lopen zelfs zonder jas buiten. Begin van de avond als wij dan ook Kimmy en haar moeder treffen gaan we eerst naar MSG om de tickets op te halen met de triangle wristband. Uiteraard staan er al mensen te wachten om naar binnen te mogen, wij niet wij gaan eerst een hapje eten.

Als wij dan eenmaal richting MSG lopen is het al een stuk drukker geworden, Peter en Ans gaan terug richting Times Square en wij gaan naar binnen toe. In de triangle totaal niet druk, maar wel leuke mensen ontmoeten zoals Adi en Jochen en Tanja Dexters uit België. Guy ziet ons ook en bedankt ons dat wij de voor de show helemaal naar New York zijn gekomen. Diverse foto’s gemaakt voor facebook op de foto gegaan met een member van Kalakan en met Monte. Grappig is dat je bekenden ziet die niet in New York wonen.

Als de show dan extreem laat van start gaat (22.30) maar hey wij kunnen uitslapen morgen, en de klok begint te luiden krijg ik weer kippenvel van top tot teen. De show staat als een huis en nu we in New York zijn, lijkt het wel of M alle remmen los gooit. Haar speech draagt ze op aan de slachtoffers van Sandy en de helden die daar dag en nacht bezig zijn om iedereen weer op weg te helpen!

Eindelijk dan nu ook Love Spent! Onbegrijpelijk dat ze dit niet eerder heeft gedaan, kippenvel! Tijdens Celebration, doet ze nog even een stukje van Give it 2 me erin en voor we het weten staan we weer buiten. Als wij teruglopen naar ons hotel, raken we maar niet uit gesproken over de show en hoe gaaf het is om deze nu in NY mee te maken!


13 november

Het weer is 380 graden gedraaid ten opzichte van gisteren, het regent en het is vreselijk koud. Ik heb alleen maar een dun jasje aan, dus dat wordt even afzien de komende dagen. Wij beginnen de dag met een volgend rondje NY, maar komen daar al snel van terug als wij op een open bus en het vreselijk koud krijgen. Wij duiken Macy’s in! Als het droog begint te worden, gaan wij verder met shoppen, ‘s middags duiken wij de kroeg in. ‘ s Avonds gaan ook Peter en Ans mee naar de show, sorry maar dat is gewoon een verplichting dit mee te maken in NY.

Ans en Peter hebben zitplaatsen, terwijl wij triangle hebben. Wij wensen ze een hele goede show als wij dan lekker relaxed richting triangle lopen, ontmoeten James nog uit Ierland en komen wij Tanja en Jochen weer tegen Tanja is in dress code She’s not me outfit van de S&S tour.

SAM_2887_resizeEr gaan geruchten dat M een special guest heeft en twee nieuwe nummers gaat doen. Wij gelijk van, ja net als met J’taime en Love Spent in Parijs haha.

Maar goed we zullen zien.

Als de show begint merken we gelijk dat M echt alle remmen los gooit, en nog meer geniet van haar show dan gisteren (kan het dan nog beter zal je je afvragen) Ja is het antwoord. Als zij na Open Your Heart haar overbekende speech wil gaan doen, krijgen wij de verrassing die wij nog niet eerder kennen bij een Madonna concert, wij krijgen na Open Your Heart, Give It 2 Me en voor we het weten staat daar Psy (Wie? nog nooit van gehoord) op het podium wat over gaat in zijn grote hit op dat moment Gangnam style. Klinkt goed en ‘M’ gaat samen met Psy helemaal los.

Na afloop van het nummer en korte speech knallen we Music er nog even in. Heel MSG staat op zijn kop! WAT EEN SHOW!

Als we dan weer verder gaan met Justify my love komen Kimmy en ik weer even op aarde terug, maar als je denk dat je dan het mooiste heb gehad. Mooi niet dat krijgen wij tijdens Like A Virgin, waar M echt heerlijk los gaat tegen haar catwalk publiek dat ze meer geld moeten geven. Als je geld geeft raak ik je aan, en Wat? 20 Dollar?? is dat alles? ik neem alleen 100 dollar biljetten aan…Heerlijk. Dit is de ‘M’ die ik ken en waar ik van hou.

In een flits zitten we al bij Celebration en dit weer in oude stijl die wij kennen van de Europese shows, is het echt over en uit voor ons, MDNA is over! Wij staan nog even wazig om ons heen te kijken, en weten gewoon dit was de allerbeste show van ‘M’ ooit.

Als wij Ans en peter weer treffen en rustig terug lopen naar het hotel, kunnen wij gewoon niet ophouden met praten, zo van hoe vonden jullie dit en dat ;-)

Moe maar zeer voldaan plof ik op mijn bed en val gelijk in slaap.


14 november

Onze laatste volle dag in New York, ‘s morgens even nog shoppen om dan in de middag met zijn viertjes een boot tochtje te doen, maar de temperaturen zijn dusdanig laag, dat het op het dek afzien wordt. Het is nu nog maar een graadje of 8 het is wel mooi weer. Bij terugkomst duiken Peter en ik de kroeg nog even in en kopen wij denk ik wel onze duurste M&M’s ooit (ruim 15 dollar voor ik denk nog geen 300 gram.

‘s Avonds eten wij bij Hard Rock café en gaan redelijk op tijd naar bed.


15 november

Wij vertrekken vanmiddag pas tegen 17.00 uur naar de luchthaven dus hebben Peter en ik nog een hele ochtend te gaan om nog een lekker stuk te gaan lopen, wij lopen richting Greenwich village. Daar kom je de leukste platenzaakjes nog tegen (inmiddels wel een zeldzaamheid aan het worden) daar tref ik de Erotica Promo 12″ vinyl aan voor nog geen 30 dollar! Oftewel die is nu van MIJ ;-)

Als we dan ‘s middags met zijn allen in een taxi gepropt richting vliegveld gaan, zit New York er bijna op, nog even een vluchtje van 7 uur te gaan. Helaas gaan dit wel 7 hele lange uren duren. Ik zat klem met mijn knieen en mijn benen kon ik niet goed strekken, omdat ik de mazzel had om de plek te hebben waar alle draden van de monitors uit komen. Met een vleugje verwarming erbij, en mijn drama vlucht is compleet. Ik heb het warm, kan mijn benen niet kwijt, en ook na het innemen van een slaappil in de hoop even een stukje over te slaan maar helaas pil werkt niet bij mij ;-) hoog uit een half uurtje mis ik.

Gelukkig komen we eerder aan op Schiphol dan verwacht, na het oppikken van de koffers, nemen wij afscheid van Ans en Kimmy en duiken wij de trein in.

MDNA is zo’n verademing geweest ten opzichte van Sticky & Sweet. M was zo goed, show verveeld geen moment en wat ben ik blij deze show 13 keer te hebben mogen zien, met de meest mooiste afsluiter ooit in New York. Een “Dream come true!”

Zoveel nieuwe leuke mensen mogen ontmoeten. Petje af voor ‘M” en crew om dit toch maar voor ons fans neer te zetten en zich weer weten te verbeteren ten opzichte van voorgaande tours!

Ik ben blij en trots om al 30 jaar Madonna fan te zijn.

Tot de volgende tour

Hans