Controverse over haar valse zang of niet, Madonna kijkt met een voldaan gevoel terug op haar optreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. 

In een interview dat morgen op deze site verschijnt, zegt ze over haar afgekraakte versie van Like a Prayer: ,,Ik was er ontzettend blij mee. Ik heb precies gedaan wat ik bedacht had te doen. Ik heb precies de show gegeven die ik had willen geven. En ik ben erg trots op de boodschap die ik heb overgebracht. Namelijk die van vrede tussen de Palestijnen en Israël (twee van Madonna’s dansers droegen Palestijnse en Israëlische vlaggen op de rug, red.) Dáár was ik voor gekomen.’’
Ook spreekt Madonna over de Nederlandse winnaar van het Eurovisie Songfestival: Duncan Laurence. Ze heeft zijn optreden in Tel Aviv gezien en was erover te spreken. ,,Hij heeft een goede stem. And he’s cute.’’

In het interview, naar aanleiding van het vandaag verschenen 14de studioalbum Madame X, vertelt ze verder over haar tijd als voetbalmoeder in Lissabon, haar gedachten over Donald Trump (‘Die moet de gevangenis in’) en haar nieuwe strijd tegen leeftijdsdiscriminatie. ,,Als vrouw word je blijkbaar geacht na een bepaalde leeftijd geen lol meer te maken. Het is simpelweg seksisme. Toen ik vorig jaar 60 werd, leek het wel alsof ik een misdaad had begaan. Tegen die houding wil ik vechten.’’

More at AD