Londen 2007

 
earthhans1Na een druk 2006 met heel veel shows van Madonna te hebben gezien was ik er eigenlijk van uit gegaan dat er niet heel veel spannends zou gaan gebeuren op het Madonna front. Totdat er een nieuw album zou uitkomen. Schijn bedriegt als er dan bericht komt dat Madonna een van de optredende artiesten zou zijn tijdens Live Earth op 7 Juli 2007 in het nieuwe ‘Wembley Stadium’. Na wel tig keer het bericht te hebben gelezen en op de site te hebben gezet, nu nog een aantal dagen wachten voordat we ons kunnen registreren en dan maar hopen dat we er worden uitgepikt om kaarten te kunnen kopen. Helaas komt hier geen reactie op, maar gelukkig had Kimmy haar kanalen om toch snel aan kaarten te komen zo Live Earth is een feit en we gaan er heen.

6 Juli 2007

Na een rommelige dag in de winkel ga ik dan om 16.00 uur richting Schiphol, het weer is niet echt geweldig veel wind en regen. Aangekomen op Schiphol en na het inchecken is het gewoon wachten tot ik mag instappen. Helaas krijg ik al snel te horen dat er een vertraging is van 40 minuten (vlucht zou gaan om 20.20 werd 21.00 uur, maar werd al gauw 22.00 uur en met nog een half uur erbij had ik echt zo iets van, MAG IK WEL NAAR LONDEN TOE?! Gelukkig komen er nu geen vertraging bij en stappen we inderdaad om 22.30 in, maar voordat je weg bent en de lucht zit is het 23.00 uur. Bij aankomst op Heathrow is het 23.15 en ik haast me omdat ik met de metro nog helemaal naar Wembley Central moet.

En inderdaad op station Paddington strand ik dan want het is inmiddels over twaalven en rijden geen metro’s meer op de route i.v.m. onderhoud! Op zoek naar een bus of taxi, gelukkig vind ik al snel een bus naar Wembley Central al met al wordt het kwart over 1 als ik door Simon wordt opgepikt en lopen we naar het hotel (nou ja huisje) toe. Na nog even wat hebben gebabbeld gaan we slapen om morgenochtend vroeg op te staan om dan de tickets te halen en kijken hoe druk het is!


7 Juli 2007

earthhans2Na een klein ontbijtje lopen we dan rond half 9 richting Wembley Stadium. Het weer is zonnig en de stemming echt geweldig. Na 9 uur kunnen we de tickets ophalen en dit loopt echt gewoon heel soepel. op zoek naar ingang ‘B’ er staan al wel wat mensen maar echt druk is het nog niet, we horen ook nadat we een security man blauwe polsbandjes zien uitdelen voor het veld en dat er geen Golden circle is, maar alleen wordt gedaan om er geen mensen met tribune kaarten in de verkeerde rij te laten staan. Wij op ons gemak het Live Earth boek gekocht en dat weer eerst teruggebracht naar het hotel, onderweg komen we Tony tegen en die meld dus wel dat er een Golden Circle is, wij maken ons er niet echt druk om en spreken af gewoon een hele leuke en relaxing day van te maken.

Weer terug bij ingang ‘B’ gaan we nu in de rij en kunnen we wachten en wachten en wachten…. tot de deuren open gaan rondom 12.15. Dan gaan wij met ons polsbandje om richting ingang en kunnen we naar binnen gaan, we lopen het veld op en zien dat er wel een Golden Circle is en dat er nog steeds mensen worden toegelaten. We lopen toch wel door en het ergste wat je dan kan overkomen is als je er bent en te horen krijgt “SORRY GOLDEN CIRCLE IS FULL” hoe kun je balen zeg, en we hebben echt van alles geprobeerd om er in te komen. HELAAS we komen er niet in, wij gaan dan in dit geval aan de zijkant staan en hebben toch heel goed uitzicht.

Als de show dan om 13.30 gaat beginnen, kunnen we eerst genieten van een drum groep die Live Earth Londen openen, met gelijk gevolgd door Genesis. Nu merk ik al dat het staan aan de zijkant zijn nadeel heeft (de speakers) deze staan dusdanig hard dat ik nu al weet niet lang ga volhouden want wil nog ook na de show gehoor overhouden.

earthhans3Razorlight en Snow Patrol, dit is echt niet mijn ding en ik vind het ook een pot nat en we besluiten dan ook maar een rondje te gaan lopen. Na wat te hebben gegeten en gedronken lopen wij nu richting andere kant van het podium, en opeens treden de Black Eyed Peas op. Snel weer naar beneden toe en kijken hoe zij het er van af brengen en ik ben echt wel onder de indruk van ze en kan ook niet anders zeggen van perfect. Ja sommige bands moet je echt eerst live hebben gezien voordat je ECHT een oordeel kan vellen. Duran Duran is echt jeugd sentiment voor me en ze bewijzen maar weer dat ze nog steeds mee kunnen doen. Wembley laat ook merken dat zij dit erg leuk vinden en gaan dan ook totaal uit hun dak!

Na diverse andere artiesten (o.a. ook uit andere landen waar Live Earth bezig is zoals Australie waar de Crowded house spelen) krijgen wij de eerste band waar ik echt zoiets had van. Please alstublieft hoeft van mij totaal niet: THE RED HOT CHILLI PEPPERS!! Maar ik kijk toch en al met al ziet het er niet slecht uit maar blijf erbij dat dit niet mijn ding is! Ook deze gedachten heb ik bij Metalllica en deze kunnen mij wel verrassen en ondanks dat ik niet gelijk een cd van ze zou kopen ben ik wel zwaar onder de indruk van hun optreden en zelfs met ‘Nothing else matters’ zing ik zelfs mee! (LOL Wie had dat gedacht?!) en ja de Beastie Boys?? Heel grappig hun op hetzelfde podium te zien als Madonna ( zij waren ooit voorprogramma bij Madonna tijdens haar Virgin tour) de tijd had ook voor deze heren niet stil gestaan en waren echt behoorlijk een stukkie ouder en grijzer geworden maar de muziek bleef on-aangetast! Erg leuk hun te hebben gezien.

De dag vliegt echt voorbij en het begint dan al te schermen als THE PUSSYCAT DOLLS opkomen, ook deze dames verrassen mij met hun optreden en vind deze echt heerlijk om even mee te schreeuwen en te dansen. Wist van Kimmy dat nu de Foo Fighters op kwamen (Wie?!) en daarna Madonna…

Ok over de Foo Fighters zijn we snel uit gesproken ‘WAT EEN POKKE HERRIE ZEG!!’ en wat zal de zanger schor zijn na elk optreden kan echt niet gezond zijn voor je stem zo te lopen gillen.. OK de overige 69.997 mensen dachten er blijkbaar anders over die totaal uit hun plaat gingen. Na nog een paar kleine filmpjes en nog een spreker (die ervoor zorgde dat het licht even uit ging in het stadion echt een gaaf gezicht hoor) (beelden kon je zien op de schermen die waren gefilmd door de helikopter die boven het stadion vloog). Dan als we Chris Lamb (Mr. Cowboy hat) op het podium zien ( het is dan 21.50) en als het kinderkoor klaar staat is het tijd voor MADONNA!

Hier hebben we dan de hele dag op gewacht en als ze dan begint met ‘Hey You’ bler ik al mee en heb echt het gevoel van YEAH BABY! Ondanks dat ik niet in de golden circle stond toch het gevoel dat ik heel dicht bij ben. Als het kinderkoor van het podium gaat en Madonna Al Gore bedankt voor de aandacht tegen de klimaatsverandering zegt ze ‘Let’s start a Revolution’. Ze zet Ray Of Light in en wil dat iedereen gaat mee jumpen, het is een waanzinnig gezicht als je 70.000 man ziet jumpen. Ik moet echt wel toegeven dat ik niet het hele nummer ga jumpen (ik sta inmiddels al tig uur op mijn benen en dat gaat redelijk zijn tol te eisen), dus wordt er aan mijn kant het een en ander gesmokkeld! Ze loopt nog even onze kant op en na ‘Ray Of light’ kondingt Madonna, Gogol Bordello aan en wordt La Isla Bonita ingezet. In eerste instantie gelijk aan de versie van de Confessions tour, maar al heel snel gaat dit nummer over in Russische invloeden WAT GAAAF ZEG! Dit is echt iets voor Madonna, om haar fans totaal iets anders voor te schotelen.

Helaas gaat het al heel snel weer over in Hung Up en gaat Wembley nog een keer volledig uit zijn plaat en brullen mee ‘TIME GOES BY SO SLOWLY’! en dan is het echt afgelopen Live Earth London zit er op. Wij gaan ook terug naar het hotel en na een kleine 20 minuten ploffen we neer op ons bed en vallen in slaap.


8 Juli 2007

Vandaag toch weer vroeg op want i.v.m de Tour De France in Londen is het wel raadzaam om eerder te vertrekken voordat alles vastloopt met verkeer en dergelijke en de grote hoeveelheid mensen die er natuurlijk op af komen!earthhans4

Wij checken uit en rond half 10 zijn wij op Waterloo station waar Kimmy en Simon vertrekken met de Eurostar terug naar Nederland, mijn vlucht gaat pas rond 3 uur vanmiddag dus ik heb alle tijd! Na een overheerlijke Bagel te hebben genuttigd (1? OK sorry 3) neem ik afscheid van Kimmy en Simon.

Ik ga nu richting Leicester Square om nog even in de zon te zitten en ja dat was echt even relaxing! Rond 11 uur ga ik dan ook richting Heathrow want ik weet dat de security checks op London lang kunnen gaan duren. Als ik daar rond 12 uur aankom is het na het inchecken richting security check, dit duurt gewoon bijna 45 minuten, iedereen moest de schoenen uitdoen, riem af en tas open bla,bla,bla. Ik weet het is voor je eigen veiligheid…!

Dan wachten tot het vliegtuig komt. Ik kijk alle kranten na over recensies en koop nog een paar cd’tjes, krijg van Kimmy nog een sms’je dat zij 30 minuten vertraging heeft, ik hoop echt dat ik geen vertraging meer heb.Gelukkig gaat de terugreis veel sneller dan de heenreis en ben ik zelfs 15 minuten te vroeg op Schiphol. Eenmaal terug op Schiphol en door de douane heen staat Peter mij al op te wachten en is het weekend alweer voorbij! Live Earth was voor mij afzien, fun en heel verrassend.

En ik heb het gevoel dat ik dit jaar Madonna nog een keer ga zien ;-)

Hans