cthans1
Dat na twee jaar alweer een wereld tournee zou zijn van Madonna , had ik zeker niet verwacht, maar denk ook door het hele grote succes van Confessions On A Dance Floor een logisch vervolg er op. En dan nu weer de beruchte stress van hoe veel kosten de kaarten en WAAR?! gaat ze spelen en komt ze dan weer naar Nederland?? Maandag 3 April kwam het verlossende woord, onze website was net dat weekend online gegaan en konden dan s’ middags om 15.00 uur melden dat de tour een feit was en dat de naam van de tour ‘Confessions World tour’ gaan heten en dat ze 3 september naar de Amsterdam ArenA kwam. (dat is dan de allereerste keer dat Nederland al werd vernoemd in de tour schema voordat de tour begon) Dezelfde avond ging ik naar Kimmy toe en daar hoorde ik ook dat de pre-sale via Icon . al de volgende ochtend starten en dat er maar twee kaarten mogen worden gekocht voor de gehele tour! HUH?! was eigenlijk onze eerste reactie betaal je zoveel geld voor een lidmaatschap en dan mag je maar twee kaartjes kopen? een lidmaatschap van een fanclub geeft toch meestal voorrang op kaartverkoop en zo? Ik heb de volgende dag mijn Pre-sale gebruikt voor de eerste twee shows in Parijs, en dan vrijdagavond in de rij voor de shows in Amsterdam.
 
De voorverkoop verliep erg goed en ook de resterende tickets voor de shows in Parijs, Duitsland waren snel geregeld. Toch bleef Londen knagen van zullen we wel of zullen we niet. Cardiff is uitgesloten, omdat dit toch verder weg was voor ons en dit niet echt makkelijk is te realiseren. Totdat Kimmy met hele goede kaarten kon komen voor 12 Augustus in Londen, rij 4 van voren Block A2 dit hebben we dan gelijk gedaan. Dan is het een logisch vervolg dat ook de 13e kaarten zouden komen. Deze waren ook snel aangeschaft (alleen achteraf bleken we niet de kaarten te krijgen waarvoor we hadden betaald). Deze persoon verkocht kaarten voor Block S2 rij A en kregen Block D3 rij 15 oftewel van eerste ring vooraan bestelde kaarten voor helemaal achterin gekregen.
 

Helaas was de verkoop op Ebay al 60 dagen verstreken en konden zij niets meer voor ons doen, wij konden alleen nog maar aangifte doen bij de politie. Dat hebben we dan ook gedaan zowel in Engeland als in Nederland. Zowel de politie in Nederland en zeker in Engeland hebben ons heel erg goed geholpen en is de zaak toch opgelost. Hij betaalde ons een groot gedeelte terug en konden de kaarten houden, deze zouden wij dan weer verkopen en andere voor terug kopen. Deze waren uiteindelijk nog beter dan de S2 Row A kaarten. Dit zou zo onze tour worden, wil het niet dat mevrouw Madonna voor de verandering een show wilde geven op haar verjaardag. Je snapt hem, daar moesten we heen. Maar ja om dan ook de 15e niet te gaan was ondenkbaar, dus ook hier werden kaarten voor gekocht. 12 shows, en hier zou het bij blijven. Nu kon er ook geboekt worden voor de trein reizen en hotels.


Londen, 12 Augustus 2006

cthans2Vandaag is het zover, na gisteren Kimberly hebben opgehaald, ging vanmorgen de wekker al om kwart voor 5 om kwart over 5 de trein te hebben naar Amsterdam Centraal waar dan onze trein klaar stond voor Brussel en vanaf daar met de Eurostar naar hartje Londen te gaan. Wij hadden wel iets van eerder vertrekken met de terroristische dreigingen waar Engeland mee had te maken. Onze reis verliep zonder problemen en kwamen rond half 2 Engelse tijd aan. Eenmaal in ons hotel, spullen gedumpt en lekker rustig aan boodschappen gedaan, een internet cafe opgezocht, en dan ons klaar maken voor de eerste show. Na een goede maaltijd vertrokken wij naar de “Wembley Arena”. Daar aangekomen was het al lekker druk en liepen we wat rond en gingen dan naar binnen toe. Voordat we binnen waren werd mij gevraagd of ik flesjes bij me had en zo eerlijk ik ben zei uiteraard ja en dit mocht ik gelijk inleveren, want dat mocht niet! (ja en dat wist ik natuurlijk). We kopen binnen wel wat.

Binnen was het toch wel heel gaaf zo rij 4 te staan en zagen al mensen tegen de catwalk aan staan dus dat deden wij ook. Zo hebben wij zeker een half uur zonder problemen gestaan totdat de security het weer nodig vond iedereen terug te sturen naar hun plaats. Wij deden net alsof en zagen aan de overkant ook weer mensen staan dus ook wij weer. Maar helaas nu weer we weer teruggestuurd (nu het al drukker werd) en wij niet goed bij onze plaatsen meer konden komen zijn wij richting het voorste hek gelopen (het hek tegen hoofdpodium aan) en in het hoekje blijven staan wachten, en er was niemand die wat zei.

Uiteindelijk ging het licht uit en wij stonden gewoon HELEMAAL VOORAAN! WOW! de show begint, helaas zagen wij “Future Lovers” van de achterkant, omdat ze dit nummer begint op de voorkant van de catwalk, maar daar kwam ze aan. “Get Together” wordt dan op het hoofdpodium gezongen en kijkt ze ons even goedkeurend aan! ( ja wij sprongen en zongen / schreeuwden mee). Je komt nu ogen te kort om alles in een keer in je op te nemen. Like A Virgin zie je op de schermen de röntgenfoto’s van haar van een jaar terug toen ze van haar paard was gevallen. “Jump” is dan echt dat je de dansers voorbij ziet vliegen en zwaaiden en zwierden op de rekstokken. Dan het moment waar al veel om te doen is geweest “Live To tell” Madonna aan het kruis. Dit is zo mooi dat je zeker weet dat dit alleen maar positief is bedoelt en geen belediging is. Dit wordt geheel duidelijk als ze dan “Forbidden love” in zet (laten we nu gewoon iedereen accepteren of je nu groen geel of paars bent of welke geloof je hebt dan zal de wereld er een stuk aangenamer van worden). Like It Or Not, Isaac, worden zo perfect neergezet en iedereen doet mee als het gaat om meezingen. Tijdens Sorry breekt er een golf van gejuich los, Madonna steekt gedurende het nummer haar middelvinger op TALK IS CHEAP!!

“I Love New York” is echt Madonna op haar best als een ervaren rock chick staat ze me daar even een partijtje uit haar dak te gaan en wij doen mee, gewoon heel simpel mee springen en meezingen. Ze komt dan onze kant op lopen en ik probeer een foto te maken, ze steekt haar tong uit naar mij doordat mijn camera niet gelijk mee werkt houd ze dit vol totdat de foto is gemaakt! (AAAAAAHHH!). “Ray Of light” is het nummer waar we op moesten jumpen en haar wish is our comment. Je kon zien datcthans3 Madonna er van genoot en veel stond te glimlachen van trots. Als Let it Will be begint stopt ze haar hand in haar broek en likt ze haar vinger af recht voor ons! Na “Let it will be”, was het eerste rustmoment en sprak ze tot haar publiek, onder het genot van een slokje water stootte ze haar elleboog en zei dat dat pijn deed. Ze zat zo dichtbij voor ons en was zo waanzinnig dit zo te zien. “Drowned world” werd ingezet en iedereen zong mee. Kippevel!

Na “Paradise (not for me) (wat ze samen zingt met Isaac en zo’n mooie akoestische versie van het nummer neerzetten) begon het disco gedeelte van de show en vlogen de dansers je bijna om de oren met hun rolschaatsen, en daar was ze dan weer Madonna Travolta in het wit. Het is bloedheet maar niemand geeft op en gaat door met springen en zingen. “You Thrill me/ Erotica”, wat een uitvoering!! Met een flinke vette knipoog naar ABBA toe wordt dan gelijk opgevolgd door “La Isla Bonita”, nu staat Monte in onze buurt en proberen zijn aandacht te krijgen en dat lukt (hij glimlacht) en gaat weer verder. “Lucky star” is het nummer waar heel weinig bekend over is en dus heel erg benieuwd zijn naar haar uitvoering. Met haar cape met lichtjes erin en een heerlijk ABBA beat onder het nummer begint ze, Donna en Nicky komen nu ook naar voren en staan pal achter Madonna. Je snap hem al dat als Donna onze kant op komt we haar aandacht proberen te trekken. ‘DO YOU WANNA HEAR SOME MORE?’ YEAAAAH!! Madonna zingt dan de eerste regels van “Hung Up”. Wij weten dat dit het laatste nummer alweer is dus gaan wij volledig los en zingen en dansen mee. Ze loopt de catwalk op en doet haar kunstje nog op de radio.

Halverwege het nummer komen er ballonnen naar beneden ( en die vallen natuurlijk weer niet bij ons neer) Madonna loopt weer terug naar het hoofdpodium en wil dat we meezingen. “Time Goes By So Slowly” eerst de linkerkant dan zijn wij aan de beurt en ze is niet tevreden, dus schreeuw ik zo hard mogelijk “TIME GOES BY SO SLOWLY” verbaasd zegt ze “Okay?!”. De show is ten einde en Kimmy en ik staan eigenlijk nog een beetje in trance naar het podium te staren, maar ook voor ons is het tijd om naar de metro terug te gaan. Voor ons zie ik twee dames met nogal veel ballonnen bij zich, dus vraag ik of ik er twee mag hebben (we came all the way from Holland) en ze geven me er twee .. helemaal super! Op de terugweg hebben we het alleen maar over ‘heb je dit gezien en wat gaaf was dat’. In de metro de foto’s zitten kijken maar zit toch niet echt makkelijk, dus die hebben we op hotel na eerst een fles fris soldaat hebben gemaakt en een zak chips heerlijk zitten bekijken (en wat zijn ze gaaf) en dan SLAPEN! Moe maar zeer voldaan, en dan het idee dat je deze show nog 11 keer mag zien.


Londen, 13 Augustus

Na een redelijke nachtrust en een matig ontbijt gaan we weer op pad, het weer is grauw en de regen laat dan ook niet lang op zich wachten. Wij gaan vandaag shoppen en Kimmy wil mij het huis van Madonna laten zien. Wij lopen richting haar huis en zien twee mensen naar binnen gaan, een klein vrouwtje en een man. Kimmy zegt gelijk van: daar ging Madonna! Zonder bodyguards en dergelijke gewoon met zijn tweetjes. WOW, we liepen gewoon door en vooral niet de bedoeling haar privacy te schenden. De rest van de dag lekker gegeten, geshopt (picture discs en dergelijke) en dan omdat het zondag is, eerst even informeren hoe laat de metro’s terug gaan. We moeten uiterlijk de metro van 11 uur hebben, dus waarschijnlijk moeten we eerder weg of Madonna begint wat eerder. We moeten nog de kaartjes van Ebay verkopen, daar aangekomen weten we al dat het bijna onmogelijk is deze kwijt te raken voor een redelijke prijs omdat de plaatsen echt heel slecht zijn. Uiteindelijk weten we ze dan te verkopen, nu kunnen we gaan rondlopen. Wij zien Steve en Norman staan (de dansers die o.a. mee doen in Forbidden love) wij vragen of we met hun op de foto mogen. Uiteraard maar eerst willen ze een foto maken van onze tattoos. Dan lopen wij nog een beetje rond of wij ook de walk of fame kunnen vinden waar Madonna als eerste haar handen in cement heeft gedrukt. Ik vraag aan een security guard “Where can I find the hands of Madonna?” waarop hij antwoord: “Well I hope they’re still on her body”. Hij wijst ons de kant op en uiteindelijk vinden we ze, maar echt op een prominente plek liggen ze niet. Wij gaan naar binnen en ja we hebben weer een flesje water mee, nu zegt Kimmy dat zij deze wel in haar jas wikkelt, en zo gezegd zo gedaan. Ik loop zo door, en dan komt Kimmy ze vraagt aan mij of ik haar jas wil aanpakken en daar is zichtbaar een blauwe dop, en dat wordt weer gezien dus daar gaat flesje nummer 2.

In de zaal zitten we gelukkig block B3 rij 4 van voren aan de catwalk, en geen block D3 row 15. Wegens veiligheidsredenen moeten wij op onze plek blijven, nog geen probleem. Alleen naast me zit een Fransman die nu al bezopen is en heel erg irritant is. Kimmy had het geluk naast twee mensen te zitten die alleen maar aan het heen en weer lopen waren om bier te halen. De Fransman gaat weg en komt na een tijdje terug met een stokbrood met daarop een zooi ketchup waar hij zijn voor buurvrouw mee besmeurd en die was NOT AMUSED!! Als de show begint (helaas begon ze de gewone tijd dus moeten we toch eerder weg) is het heel erg waanzinnig om nu ook het begin van de show mee te maken, WOW! De show staat weer als een huis. Ze komt weer onze kant op tijdens Jump als ze zelf ook nog even gaat mee zwieren aan de rekken, dan verdwijnt ze in het podium. Helaas zijn er veel mensen die bier en dergelijke moeten halen en voor je langs moeten gaan. Onbegrijpelijk, echt betaal je 160 pond voor een kaartje om vervolgens de hele show heen en weer te lopen voor bier! Ga dan achterin zitten! Ook Madonna ondervond een aantal hardnekkige mensen vooraan, die het nodig vonden te blijven roken, haar opmerking: “Why are you guys not having fun? Free Tickets? Yes I can see! It looks like you guys are here for a snackbar, for ordering a hotdog! I want to see HAPPY PEOPLE, Please stop smoking this is bad for my throat” 1-0 voor Madonna. En dan te bedenken dat Wembley Arena al jaren een rookvrije zone is, dus snap ik deze mensen echt niet.

De show gaat verder en we genieten volop als Music en de dansers weer naar voren komen, de tijd gaat echt als een gek voorbij, en dan halverwege Hung Up zegt Kimmy: “Kom op we gaan!” Ik twijfel maar ga toch mee en lopen in een sneltreinvaart richting metro, daar eenmaal in konden we toch echt niet geloven dat wij echt tussen mensen hebben gezeten die bier en eten belangrijker inden als de show! Bij het terugzien van de foto’s waar ook weer hele mooie plaatjes tussen zitten, gaan we slapen en morgen een dagje rustig aan doen.


Londen, 14 Augustus

Vandaag een rustige dag, geen show. Internet cafe, ons verslag achtergelaten, lekker een beetje rondgelopen door Londen en geshopt, even naar Harrods geweest en verslingerd geraakt aan de donuts. Heerlijk gegeten bij “The Green Man” (ja de wraps zijn heeel erg lekker :-)

Onderweg kwamen we de mensen van Madonnatribe tegen en voor je het weet ben je en dik een uur verder, leuk om ze te ontmoeten. Tijdens deze ontmoeting liep Steve (danser) ons voorbij ons, denk met familie. s’ Avonds hadden we met Sharon afgesproken om te gaan eten bij de pizzeria, we stonden te wachten toen Sharon aan kwam lopen met Heather (zij komt uit Los Angeles) en was al een paar dagen in Londen haar afsluiter werd de birthday show. Een hele gezellige avond is het geworden, na het eten heerlijk nog wat gedronken in een club en vreselijk gelachen om van alles en nog wat.


Londen, 15 Augustus

Vanavond is het de eerste show die zou worden gefilmd voor de special die in november in Amerika wordt uitgezonden. Wij hebben kaarten voor block B3 rij 15 dus we zitten niet slecht. De hele dag lekker relaxed gedaan en wij zijn wat eerder richting Wembley Arena gegaan, het weer was eigenlijk gewoon lekker te noemen, zonnetje wat willen we nog meer. Voordat we naar binnen zouden gaan, spraken we nog Sharon, Tony, James en Heather.

Heather liep de box office binnen en kwam naar buiten en zei heel zachtjes tegen haar vrienden. “I just bought a front row ticket!”. Kimmy en ik kregen allebei een heel raar gevoel zo van zullen wij ook het proberen? zo gezegd zo gedaan. Ja hoor de dame in kwestie zei dat er nog twee kaartjes eerste rij waren te verkrijgen, voordat we wisten legden we een credit card neer en stonden wij binnen enkele minuten ook buiten met twee kaarten FRONT ROW!

Onze eigen kaarten moesten nog worden verkocht, maar dat was aan Kimberly wel besteed want deze kan heel goed onderhandelen. De Ticket broker vroeg welke kaarten we verkochten en hij gaf een prijs en Kimmy zei: “NO” en noemde haar prijs! Waarop de ticketbroker begon te lachen zo van dat krijg je er nooit voor, toen een tweede ticket broker erbij kwam en zei dat zij graag zelf naar binnen wilden met deze kaarten, begon Kimmy te lachen. ‘ja jullie verkopen deze kaarten net zo snel! ‘and listen these are not my tickets that I’m selling, this is not my deal’. Uiteindelijk kreeg Kimmy wat ze er voor wou hebben en ze vonden haar maar een tough lady! En konden we eindelijk naar binnen. Het flesje water was weggestopt in mijn jas en liepen richting ingang waarop ons gelijk gevraagd werd of wij sigaretten bij ons hadden? Nee (wij roken allebei niet) zeiden we. Kimmy vroeg: “A request of Madonna?”, ‘yes’ was het antwoord.

Dit keer kregen we het flesje water wel mee naar binnen, (yes this was our lucky night). Bij het showen van onze kaart, zei de steward die ons naar onze plaats bracht zo van ‘lucky you! front row!’ en dat hadden we zeker, na diverse sms’jes en telefoontjes te hebben gepleegd. Zo blij als twee kleine kinderen in een speelgoed zaak zaten wij twee relaxed! voor ons de camera crew die druk bezig waren alles te checken. Naast ons kwam een jongen zitten en zag ons druk aan het praten en zo, hij vroeg aan mij of wij de show al hadden gezien? Ja zei ik dit is de derde keer en heel erg veel mazzel gehad vandaag en vertelde zo het verhaal. Hij zei dat hij alleen maar taxi chauffeur was voor zijn vriendin en eigenlijk voor de gein de box office in liep of er nog een kaartje was, en ja hoor hij had de laatste front row ticket! Hoe vertel je dat tegen je vriendin die dan ergens in block D zit! Heather zag ons en hebben nog even snel een fotootje gemaakt.

Dan is het 21.00 uur als de lichten uit gaan en de show gaat beginnen, het leuke is dat wij aan de andere kant staan dan afgelopen zaterdag dus hebben nu goed zicht op Like A Virgin, en geloof me we hebben laten weten dat we aan die kant stonden. Het stond zo relaxed dat we alle vrijheid hadden om te dansen en springen.
Tijdens I Love New York stond Madonna voor ons staat ze zichzelf helemaal te geven, schreeuwen wij steeds harder en dansen en springen voor haar, waardoor zij nog wilder en fanatieker werd dan ze al was. Als Ray Of Light bijna afgelopen is loopt ze onze kant op en schiet haar plectrum weg, maar helaas te ver waardoor een of ander model deze weg stopt in de tas en waarschijnlijk deze binnenkort op Ebay ziet staan. Baalde flink, maar we gaan verder.

Je kunt merken dat Madonna het echt naar zin heeft en heerlijk uitleeft op Let It Will Be. Tijdens de speech zegt Madonna trots te zijn op de verschillende nationaliteiten in een ruimte en plezier hebben. De show gaat veels te snel en voor we het weten zitten we alweer in het laatste gedeelte DISCO INFERNO! Tijdens La Isla Bonita komt Monte onze kant op en wij juichen hem toe, als Monte ons ziet schiet hij zijn plectrum onze richting op maar helaas ook te ver, (ja die stoeltjes zitten dan zeker in de weg) en ook weg voordat ik deze vond. En dan is daar al weer Hung Up en gaat ze weer op haar knieen voor ons en wij weer mee schreeuwen Time Goes By so slowly (quickly was beter op zijn plaats geweest). In de metro terug, konden we echt niet beseffen wat er deze avond allemaal is gebeurt, maar bij het bekijken van onze ticket en de foto’s kon het niet anders dat we straks wakker werden en nog naar de show moesten en dan op rij 15 plaats moeten nemen! Maar WAT EEN AVOND, met die van zaterdag een van de betere. (OK is nog niet zo heel moeilijk nu na pas drie show hebben gezien)


Londen, 16 Augustus

Eenmaal wakker zeiden we beide HAPPY BIRTHDAY MADONNA!! en dat vanavond heel speciaal mag worden. Na het ontbijt zijn wij naar het internet cafe gegaan en vernamen wij van de manager van Donna De Lory dat ze op 2 September in Fame Music een optreden zou verzorgen. Je snapt natuurlijk wel dat wij daar maar wat graag bij wilden zijn, zeker omdat wij grote fans van haar zijn. We gaan Donna ook al zien in Parijs, dit was zeker een hele leuke verrassing. Terug naar Harrods voor een doos donuts voor thuis (hmmmmm)

Onze laatste avondmaal hebben we genuttigd bij de Mexicaan op Leicester Square, om daarna na Wembley te gaan voor de laatste keer. Daar aangekomen besloten wij al snel naar binnen te gaan. Het beruchte flesje water weer in mijn jas en naar binnen toe. Ja dus niet, het flesje water werd wederom gevonden en kon weer worden afgegeven. Langs de merchandise stands gelopen en zagen daar een nogal goedkoop uitziend shirt liggen voor 30 pond en daar op Happy Birthday en op de achterkant Spank me! Sorry shirt zag er echt goedkoop uit en voor 30 pond zeker niet waard. Dus niet gekocht, nog wat drinken gekocht en dan de zaal in. Ja en dan maar zoeken.. onze stoel nummers bestonden niet (i.v.m film crew zijn er aantal stoelen uit de planning gehaald) dus wij ons gemeld bij een steward die ons doorverwees naar de main hall, dus wij daarheen. Daar werden we dus letterlijk naar buiten gestuurd dat we maar in de rij moesten staan voor de box office, wij dus naar buiten toe. Die rij was LANG LANG! dit ging uren duren. Uiteindelijk zag een security steward dat ik met kaarten in mijn handen stond en zei gelijk van. ‘Your seats aren’t there inside? ‘No they aren’t’ was mijn antwoord. ‘You may go to the other door of the box office and swap your tickets’. Dat scheelde, en inderdaad daar stonden maar een paar mensen voor ons, maar daar stond weer een steward die melde dat wij weer in de lange rij moesten.. Grrrrrrr Nee wij waren al binnen en moeten alleen onze kaarten ruilen omdat onze stoelen niet bestaan. Werken ze allemaal langs elkaar heen soms?? eenmaal binnen kregen we andere kaarten en deze waren 7 rijen dichterbij dan oorspronkelijk.

Via een tussendeur mochten we weer naar binnen. HO! STOP! (een dame die waarschijnlijk vroeger heel veel gepest is op school en nu een of andere head supervisor is geworden en nu denk macht te hebben)’Drinks are not allowed inside!’ What?? We hebben dit net binnen gekocht! maar doordat we weer naar buiten moesten i.v.m. onze kaarten bla bla bla. en nu eindelijk hebben omgeruild kunnen we weer naar binnen toe. No you didn’t come to me, in the first place and you didn’t need to go outside? Ja vertel het me maar, maar ik ben het begin en het einde goed kwijt te raken op deze manier! Nu werd Kimmy boos en zei op iets hardere toon dat wij dit net binnen hebben gekocht en dat het gewoon mee naar binnen gaat! Om een lange discussie langer te maken, mochten we naar binnen met onze beker maar zonder de deksel, (zoals ik al zei vroeger heel veel gepest op school) Hoe zielig ben je!

Eenmaal binnen en allebei vreselijk chagrijnig naar onze plaatsen toe. De mazzel was dat we nu Catwalk seats hadden op rij 8, maar er stonden diverse mensen al op onze plek dus wij hebben deze vriendelijk doch dringend verzocht op te zouten. Zijn eerst gaan zitten uitblazen van dit verhaal, en gromden nog na over de lady die ons niet wou binnen laten met drinken. Gelukkig zagen we al snel bekenden om ons heen zoals Sharon, James en de mensen van Madonnatribe. En de voordringers, eentje stond naast me een dame die voor velen geen introductie meer nodig heeft, maar helaas al kennis met haar hebben mogen maken in het negatieve zin van het woord, Kimmy wenste me succes met haar en ik moest vooral stevig in mijn schoenen blijvencthans5 staan. Waar deze dame vandaan kwam ik weet het echt niet (en geloof me ze had zeker geen block A2 tickets) maar op het moment dat iedereen tegen de catwalk aan geplakt stond (Kimmy naast me) tegen het hek aan, wrong zij zich er tussen en vond het heel prettig mij te porren in de zij. Ik heb diverse malen gevraagd op te houden, maar helaas dat mocht niet baten, dus heb ik een por terug gegeven. Het enige wat zij zei was “Relax we are coming for the same thing! Ja dat jij mijn plek inneemt, nou dacht het niet. Maar ik ben op een gegeven moment achter Kimmy gaan staan waardoor zij iets meer ruimte kreeg. Helaas was dat voor korte duur toen een Braziliaanse het nodig vond haar hand op hek te laten rusten (zij kon er niet tussen) en steeds met haar elleboog in Kimmy’s zij stond te porren. Kimmy heeft dan ook meerdere malen gevraagd te stoppen met dit, en dit hielp niets en kwam het even tot slaan en duwen! Jongens de show is nog niet eens begonnen of het is al een slagveld! Achter mij staan dan twee dames die beginnen te zeuren om het feit dat ik te lang ben en zij nu niets zien! JA SORRY HOOR DAT IK LANG BEN, EN NEE IK BLIJF HIER STAAN!

De show gaat eindelijk beginnen! Kimmy houd haar plaats tot Like A virgin en vraagt of ik wil wisselen, dat doe ik dan. De Braziliaanse denkt haar hand nog iets meer te kunnen opschuiven. Fout nu port zij in mijn zij, en vraag een keer op te houden. “But I’m Only Leaning If I’m not leaning then I’m falling down” als je alleen maar leunt dan por je niet in iemands zij! Aangezien ik nog de pest erin heb van de vorige dame, begint de Braziliaanse mij te knijpen en nu ben ik haar helemaal zat en geef haar een duw dat ze bijna over de stoeltjes gaat, het helpt niets want daar is ze weer. Dan wordt ik tijdens Isaac op mijn schouder geklopt, een tour staff member wil dat ik even plaats maak voor iemand met een cowboy hoed, ik krijg mijn plaats weer terug na Let it Will Be (ja staat leuk voor de film). We maken het beste er van en tijdens Let It Will Be is Madonna weer typisch Madonna, om een hoed te grijpen van de andere kant oftewel die jongen stond er bij en keek ernaar en ik had echt zo iets van WAAROM IK?! Waarom niet dat mens naast me. Na Let It Will Be beginnen wij gelijk Happy Birthday te zingen wat dan door Donna en Nicky wordt overgenomen, Madonna is zichtbaar ontroerd en maak er een opmerking van dat ze er dit jaar veel beter bij zit dan afgelopen jaar, toen ze in het ziekenhuis lag met diverse bot breuken. Weer spreekt ze de bewondering uit dat zoveel verschillende nationaliteiten zijn en in harmonie kunnen zijn. Dan had je even beter moeten kijken, want het ging er zeker niet harmonieus aan toe op de eerste paar rijen.

Ik ruil weer met Kimmy met plaats en nu verdwijnt de Braziliaanse met haar hand, en staat ze los te springen (hoe bedoel je I must lean? I must have your spot, dat was de bedoeling) De show gaat gewoon lekker door en tijdens de intro van Music als de dansers voorbij komen rolschaatsen is er eentje zo snugger om een ballon op de catwalk te gooien waardoor de danser schrikt en net op tijd die ballon kan opvangen! Als de show dan EINDELIJK is afgelopen staan we buiten en in de metro, moesten we even ons hart luchten hoor, Madonna zette een waanzinnige show neer, maar voor mij zeker de minste van de reeks van 4. Dat met dank aan de Franse en Braziliaanse dame!


Londen, 17 Augustus

Vandaag vroeg op, want we gaan weer naar huis toe. In de trein van Londen naar Brussel heerlijk zitten nagenieten van de dagen in Londen. Ook nagepraat over de show van gisteren dat er niet echt veel speciaals is gebeurt op het podium, alleen maar dat er is gezongen voor Madonna. En het t-shirt dat er gewoon te goedkoop uitzag voor de 30 pond.

Als we dan in de trein naar Amsterdam zitten word ik gebeld op mijn mobiel. De Telegraaf, en wat we wel niet vonden van het verhaal dat de SGP jongeren een verbod willen op de kruisiging scene. Wij hebben dit niet mee gekregen, maar vinden het uiteraard belachelijk dat er een verbod moet komen op de show, en melden dan ook als je de show hebt gezien dan pas een oordeel kan geven over de act en dat deze juist positief is bedoeld en niet als een belediging. Maar ja het is weer eens typisch Hollands om op voorhand te lopen mauwen zonder iets te hebben gezien, Kimmy meld dan ook als je de show hebt gezien gaat het er om dat je aan je fouten een positieve draai moet geven en elkaar in de waarde moet laten. Er moet ook nog een foto komen, aangezien Kimmy niet kan en het stuk morgen in de krant moet zeg ik tegen de verslaggever dat ik om 17.00 uur in Wormerveer ben in mijn winkel en daar dan de foto te maken, dat is dan geregeld!

Tegen vijf uur was ik dan in de winkel en kwam de fotograaf eraan. Had dan ook gelijk het geluk te mogen werken tot 21.00 uur (koopavond). Eenmaal thuis even douchen en dan even languit op de bank.


Dusseldorf, 19 Augustus

Na weer twee dagen te hebben gewerkt is het weer tijd om rond 19.00 uur in de trein te stappen en richting Dusseldorf te gaan. Simon & Kimmy waren onderweg als ik dan op Amsterdam Centraal sta. Snel wat gegeten en dan richting Dusseldorf met de ICE. Voor Simon is het morgen zijn eerste show en na een trein reis van 2 uur staan we in hartje Dusseldorf, na een klein stukje lopen komen we aan bij het hotel en worden we op de derde etage neer gepland! Nog even de stad ingelopen voor een kleine versnapering en dan naar bed toe.


Dusseldorf, 20 Augustus

Goed geslapen en na een voortreffelijk ontbijt maken wij ons klaar om naar de LTU arena te gaan. Het weer is niet echt goed gezind en dreigende wolken aan in de lucht, dus even een paraplu kopen voor vandaag. Aangekomen bij de LTU Arena zijn er al wel wat mensen op de been, maar wij weten nu al dat de Golden Circle haalbaar is. De dag verloopt eigenlijk heel relaxed en met hier en daar een bui en later veel zon. is het allemaal goed uit te houden. De rij is ingedeeld in vakken, deze worden gemarkeerd door rood witte linten. Kimmy zegt al dat dit nooit een meute mensen tegen kan houden, maar als het gaat dan zal dat wel los lopen. Wordt ook steeds drukker.

Simon en Kimmy gaan naar de wc en dan is een of andere soepkip die gaat staan en de hele menigte gaan ook staan en loopt naar voren toe. Ik bel Kimmy en meld dat iedereen staat dat ze dus moeten opschieten. Gelukkig heeft de Duitse security de boel goed onder controle en sommeert iedereen terug te gaan naar zijn of haar plaats. Wonder boven wonder wordt daar redelijk gehoor aan gegeven. hoewel?? als Madonna dan gaat soundchecken, breekt er weer onrust uit, gelukkig zijn Kimmy en Simon al weer terug. Die hadden de rush voorspeld en zien dan dat er diverse linten zijn gebroken en de menigte achter ons als het even tegen zit straks voor ons staan.Ter overmaat van ramp begint het te klappen van het water, en staan we nu gezellig met zijn allen onder een paraplu, maar ook de druk op het hek neemt toe, en ik voel me nu niet echt prettig hieronder. Iedereen duwt en de sfeer wordt echt grimmig.

Wat er dan gebeurt is mij geheel ontgaan, maar de hekken gaan open (achteraf blijkt de politie te hebben gesommeerd de poorten open te gooien, omdat anders de situatie uit hand zou gaan dreigen te lopen.)
Duwen, trekken, schelden en gegil (en dat is nu zeker niet voor de excitement) om me heen is het gevolg en ik zie Kimmy over het hek klimmen en ik doe hetzelfde, (als ik dit niet had gedaan had ik minimaal gebroken ribben gehad) alleen ik wordt in eerste instantie tegengehouden door de security en schreeuw hem toe dat dit FOUT LOOPT! Dat ziet hij nu ook en trekt me dan toch naar zich toe, waardoor mijn arm blijft steken achter een paraplu of schouder of noem het op! Het ging zo snel en het gevolg is dat ik mijn arm flink verdraai. De Security is duidelijk het hele overzicht kwijt over de menigte en grijpt niet in, een hele angstige situatie!!

Ik sta beduusd naast Kimmy en we wachten op Simon, gelukkig daar is hij al en nu gaan we naar binnen en rennen dan richting Golden Circle, onderweg laat ik even duidelijk mijn mening weten van wat ik van deze situatie vind (DIT DOE IK NOOIT MEER DIT IS HET ME NIET WAARD!) en als je denk dat het over is heb je het mis. We worden we in een soort trechter opgevangen, dus weer gegil, geschreeuw, geduw en getrokken. Dan eindelijk zijn we binnen en staan de kant van Like A Virgin. cthans6Iedereen probeert op adem te komen na deze vreselijke hel die we hebben mee gemaakt. Ik kijk om me heen en zie dat de discobal open staat en zie mensen bezig met van alles en nog wat. Dan zie ik Monte staan en ook Donna, dan pas zeker na een minuut of 2, 3 zie ik een kleine dame de catwalk op lopen en hoor een gejoel en geschreeuw MADONNA!! Alleen is Madonna er niet erg van gecharmeerd.
“SHUT UP OR FUCK OFF!!’ This is not the show! (is haar antwoord) en meld daarna nog een keer dat als het aan haar had gelegen wij nu nog buiten stonden, maar op last van de politie ons binnen heeft gelaten. Maar ja zegt ze ik heb niets in te brengen

Na het rehearsen van Future Lovers en Get together verliet ze het podium! De meningen zijn verdeeld over dit optreden, ik vond Madonna wel gelijk hebben omtrent de soundcheck dat ze haar zelf moest concentreren i.v.m. de moeilijkheid van dansen en zo, nieuwe omgeving, groot stadion en zo, maar “Hey luister wel wij liggen voor jouw buiten en als je ons niet had binnen gelaten hadden er minimaal gewonden gevallen wil ze dat dan?” Maar ik vond het verder wel even heel bijzonder dat we een stukje van haar soundcheck hebben meegemaakt. Ja een dubbel gevoel is misschien wel het juiste woord.

Het wachten verliep erg goed, en hadden goed de ruimte om ons heen, konden ook gewoon het vak uit om eten en drinken te halen. Bij terugkomst in het vak werd Simon nog even geinterviewed. Dan begint het voorprogramma Paul Oakenfold en ik was aangenaam verrast dat dit erg goed was. Dan is het tijd voor de show, ik merkte echt dat Madonna op een automatische piloot stond en deed haar ding, hier en daar een lachje. Bij Like A Virgin konden wij even helemaal los gaan en was het of ze een prive optreden aan onze kant deed, de glimlach die ik zag van haar was gemeend, zo van hey jullie ken ik?! of zoiets van gelukkig bekende gezichten! Tijdens haar speech was ze echt heerlijk cynisch, ze vraagt of we een liedje willen zingen voor haar. Geen reactie, ze vraagt het nog een keer, Sing me a soccer Song! Weer geen reactie vanuit het publiek, waarop ze gaat staan en zegt van “DO YOU SPEAK ENGLISH???” hahaha zo kennen we je weer.

De show is goed en ze gaat gewoon verder en als dan La Isla Bonita begint en Monte weer voor ons staat en weer zijn aandacht weten te trekken, gooit hij zijn plectrum net over me heen, maar nu was ik snel genoeg deze op te rapen en bij mij te stoppen. Als de show ten einde is en wij naar buiten lopen, spreken we met elkaar af dat wij eerst kijken in Hannover voordat we in de rij gaan staan. Weer met linten afgezet gaan wij NIET in de queue!
WAT EEN DAG!! WAT EEN MAFFE DAG!!


Hannover, 21 Augustus

Vandaag na weer een goed ontbijt en onze tas te hebben gepakt gaan we richting station, even kranten kopen en dan met de trein naar Hannover. De treinreis verloopt goed en rond een uurtje of 15.00 zijn we met nog een stukje tram bij het hotel. Onze kamer ziet er goed uit. We gaan op verkenning uit en zien in de stad dat de H&M reclame goed is aangepakt hier, veel posters en abri’s met Madonna en dan ook natuurlijk de H&M winkels die de trainingspakken al verkoopt..! Kopen nog meer kranten en boekjes wat maar over Madonna gaat. Helaas werkt het weer niet mee en begint het weer eens te regenen. Dit wordt echt een vakantie met de meeste regen ooit. s’ Avonds drinken we nog wat in de lobby van het hotel en gaan dan naar bed toe


Hannover, 22 Augustus

Als ik je vertel dat ik wakker werd en eigenlijk geen zin had om weer in de rij te moeten gaan liggen, maar wel veel zin in de show. Maar Dusseldorf spookt nog teveel door mijn hoofd, als we bij de AWD arena aan komen na een kleine omweg zien we een aantal mensen zitten (net zo veel denk ik als bij de LTU arena) alleen lijkt dit meer op een ingang van een dierentuin (LOL) ook nu zien we dat alles is afgezet met linten. We laten ons een beetje verleiden door de weinig mensen die er nu al zijn. Maar gelukkig zegt Kimmy dat zij in geen geval gaat zitten als dit zo is opgesteld, en ik geef haar gelijk en lopen weg van de AWD arena en gaan dan de stad in en kopen weer een aantal kranten die we anders hadden moeten missen. Wat we niet missen is dat er diverse regenbuien over Hannover worden uitgestort. Lekker tussen de middag gegeten en nog even op de hotel kamer gerelaxed. Rond een uurtje of 16.00 gingen we weer terug naar de AWD Arena, daar was het inderdaad een stuk drukker dan vanmorgen. Wij kijken en beetje rond en willen nog niet in de rij staan. Doordat ik geen jas aan heb ziet een fotograaf mijn tattoo en vraagt of hij deze mag fotograferen, en of ik ook wat vragen wil beantwoorden. dat is geen probleem. Het is namelijk voor de Hannover Zeitung en zou morgen in de krant staan.

Als Madonna weer aan het soundchecken is, weten we ook dat we voorlopig niet binnen zijn en gaan we toch in de rij en na de beruchte rush en het openen van de deuren wat een stuk beter verliep waren we snel binnen en stonden we toch weer in de Golden Circle. Dit was overigens de eerste show voor ons in de open lucht, en nu maar hopen dat het droog blijft.We staan echt op een waanzinnige plek vooraan waar Madonna ‘Jump’ begint. Wij raken uiteindelijk aan de praat met Jim (tourstaff member) en vragen hem hoe de stemming is van Madonna. hij: “MUCH BETTER THEN THE LAST SHOW!” en wat hij allemaal doet, hij bouwt mee om het podium van de ene stad naar de andere gaat. Dan krijgen wij te horen van de security guard voor ons dat het verboden is om te fotograferen. WAT?! In heel Europa mag het behalve hier in Hannover? hij wijst naar de regels op een kaartje wat hij bij zich heeft (das ist Verboten!) op dat moment loopt een camera man voorbij die filmt voor de videoschermen. Ik vraag hem of het mag, foto’s maken en hij zegt SURE! ‘You are allowed to make pictures of the show”. Sorry maar dat moest even geregeld worden (weet ook wel dat de security jongen zijn opdracht heeft gekregen van hogerhand) maar ja als het in heel Europa mag?? Ook nog even het polsbandje gehaald, dit keer gewoon een mooie blauwe met de naam Madonna erop en geen papierenbandje zoals in Dusseldorf.

Paul Oakenfold begint weer en de set klinkt nog steeds erg lekker. De ruimte om ons heen is echt super. Guy Oseary loopt voorbij en ziet onze tattoos en maakt een paar foto’s en gaat weer verder. SHOW TIME!! Madonna is er weer en gaat er gelijk goed tegen aan, je merkt al gelijk het verschil met zondag, ze is blij en vrolijk! Als ze dan met Jump voor ons staat, krijgen we toch weer een waanzinnige glimlach van haar. Ja daar ga je vanzelf van zweven. De show is zo gezellig. Tijdens haar speech, meld ze dat ze een bit of a hangover heeft en dat merken we als ze vraagt “Are you hot??” YEAAAHH! ‘Are You F*cking Hot?’ YEAAAAH! om vervolgens Drowned World te beginnen met een dikke jas aan oftewel erg zinnig weer (hahaha). De show vliegt weer voorbij en tijdens Lucky star als ze dan weer onze kant op loopt is die glimlach er nog steeds. Na afloop als we weer buiten staan moeten we nog een stukje lopen voordat we bij de metro zijn, moe maar zeer voldaan komen we aan bij het hotel en bestellen nog een biertje en gaan dan naar boven toe, en dan heerlijk slapen!! Ik weet dat mijn licht heel snel uit was, Hannover overtrof mijn verwachtingen en denk zeker wel een van de betere shows tot nu toe.


Hannover, 23 Augustus

Tijdens het ontbijten de kranten alvast inzien, en ja hoor daar stond ik afgebeeld in de Hannover Zeitung, leuke foto al zeg ik het zelf, en nog met een klein stukje tekst! Dan wordt het tijd weer terug te gaan naar het station en weer terug te gaan naar Amsterdam. Uiteraard na aanschaf van diverse kranten kunnen we dan de trein in. De reis verloopt goed alleen lijkt het wel of het in onze coupé steeds warmer wordt, achteraf bleek ook dat de airco stuk was. (Lekker weer). Aankomst op Amsterdam centraal is ook Duitsland voorbij en hoe we tegen de laatste show aan keken van weinig zin te hebben in wachten en zo, is deze echt ons voor 1000% mee gevallen, sterker nog Hannover is zeker op het moment een van de toppers tot nu toe. Eerst weer twee dagen werken en dan naar Parijs toe!


Parijs, 26 Augustus

Al weer vroeg op pad. Peter bracht me weg naar Amsterdam Centraal, waar Kimmy en Simon net waren gearriveerd. Koffie gehaald en dan de trein in. Eenmaal onderweg en diverse malen worden onderbroken door een stem die het maar steeds over de Taalis had in plaats van de Thalys, “en we zeggen nu gedag tegen de reizigers die nu Taalis gaan verlaten”(brrrr) en verwelkomen de nieuwe gasten, we werden nog net niet verplicht om deze uit te zwaaien.

Zonder problemen komen we aan in Parijs, en gaan dan gelijk richting hotel, omdat we dan weer gelijk weer weg gaan om het optreden van Donna De Lory mee te maken. Onze hotelkamer konden we nog niet in (pas na 14.00 uur) koffers even ondergebracht in een locker en vanaf daar op zoek naar het yoga centrum waar Donna zou optreden. Na een redelijke zoektocht kwamen we (te laat) aan bij het yoga centrum en mochten in de pauze naar binnen toe.

Eenmaal binnen en op de grond plaatsgenomen was iedereen verders doodstil en was het enige wat je hoorde de betoverende stem van Donna. Wij hebben nog zeker een half uur van haar optreden kunnen genieten. Daarna was het tijd om even een praatje te maken, handtekeningen en foto’s te maken! Ik was echt helemaal ondersteboven van haar stem en muziek, ze is echt heel lief en aardig. Weer buiten eerst wat gaan eten, want dat hadden we nog niet gedaan. Het weer werkte niet echt mee, want het begon te regenen. Terug naar het hotel, koffers naar boven gebracht, we zaten op de 6e etage, oftewel heel veel trappen lopen. Alvast in training voor de trappen in de Amsterdam ArenA. Dan langs Bercy gelopen om de rij al te aanschouwen die er natuurlijk alweer was. Naar Lucky Records, weet niet wat dat is, maar daar wordt je wel heel hebberig van hoor! Maar weten te beperken tot een Spotlight en Dancing Queen Boek. Redelijk op tijd naar bed toe.


Parijs, 27 Augustus

Vandaag de eerste show in Parijs in een reeks van 4. Het eerste wat we doen na het ontbijt is het Confessions tour jack kopen, voordat alle maten weer zijn verdwenen. Ik pas de mijne en zit als gegoten. s’ middags op zoek naar het hotel waar Madonna zit, als wij daar aan komen bij het Crillon hotel is ze net al weg, want ze was al weg voor de soundcheck (het is weer de eerste show binnen sinds Dusseldorf) dus alles weer even checken. Wij gaan nog niet richting Bercy, want de rij is nu al immens dus heeft geen zin nu al die kant op te gaan. Wij gaan eerst nog even wat sightseeing doen en daarna eten, opfrissen en dan pas richting Bercy. De rij loopt echt door het park heen en om een gebouw heen en daar sluiten wij dan aan. Het duurt zeker een uur voordat we binnen zijn, het is de eerste show en deze valt op zondag er zijn heel veel dagjesmensen hier en het is gewoon heel chaotisch allemaal. Sharon en Tony hebben ticketstress, deze zouden vandaag hun kaarten kunnen ophalen bij een ticketbureau alleen deze is gesloten op zondag, ze kunnen ook niet ergens anders de kaarten op halen. Ik zou gek worden denk ik.

Het voorprogramma (een Franse DJ) was al begonnen, het is dus donker als we de zaal betreden we staan halverwege in de zaal. Er is geen doorkomen aan om richting rechterkant te komen. De Dj (Bob St.Clair) draait zijn hit (WORLD HOLD ON) en cthans7het verbaast me dat dit wordt meegezongen. Dus die Fransen kunnen toch Engels? Hoewel verder dan World Hold On kwamen ze niet het stelt niet heel veel voor dit voorprogramma. Na het voorprogramma gaan de lichten weer aan en zien we dat wij echt geen kans meer maken om dichterbij te komen en besluiten dan ook maar te blijven staan waar we nu staan. Wat is het warm binnen!! Zoals gebruikelijk komen de VIP’s binnen lopen en heel Bercy staat op zijn kop, wij zien Jean Paul Gaultier en de rest kennen we niet.

Het licht gaat uit en daar gaan we dan. AAAAH Ik heb Madonna gemist, merk al bij het begin dat het niet volgens plan verloopt de discobal blijft langer dicht, of verbeeld ik me dat nu? De show begint en Bercy staat op zijn kop, Bercy kookt gewoon en het is echt niet prettig dat het zo warm is in de zaal, lijkt wel of de airco in de zaal niet werkt. Madonna lijkt wel of ze er niet in haar element is vandaag en tijdens Ray Of light als ze dan naar de rechter catwalk loopt zie je haar zoeken, (werd dus vooraan niet gesprongen) en ik zeg tegen Simon en Kimmy (ZE ZOEKT ONS!) Kimmy ziet gewoon niets, en probeert een glimp op te vangen van de show.

Wat ik niet snap en dat is me in Londen ook opgevallen is dat er zoveel mensen zijn die gewoon tijdens een show heen en weer blijven lopen. Ik kan maar niet bevatten dat je bakken met geld betaald voor een kaartje om vervolgens gewoon de hele avond heen en weer te lopen, OK ik begrijp wel dat ik elke move wil meemaken van Madonna maar ook bij andere artiesten komt het echt niet in me op om rond te gaan lopen. Als de show is afgelopen en wij weer bezweet en wel teruglopen naar het hotel, spreken we met elkaar af dat we dit niet meer doen en eerder naar Bercy gaan. Caroline is inmiddels ook gearriveerd in het hotel en is dan wel niet naar de show geweest maar heeft Madonna gespot bij haar hotel na de show!


Parijs, 28 Augustus

Het weer is nat en grijs, als we weer op pad gaan eerst langs Bercy, daar liggen ze alweer heel wat mensen buiten. Als we dan s’ middags naar het hotel gaan, komt het weer met bakken uit de lucht vallen (houd dit dan nooit op). Staan redelijk voor de ingang, maar door alle paraplu’s in je nek sta ik niet echt lekker. Maffe van het verhaal is als iedereen van de security buiten is en Madonna in aantocht is, het droog is en komt het zonnetje er door dus weg met de paraplu’s en foto’s maken als ze naar buiten komt. Als ze dan weer in de auto zit begint het weer te regenen. (HOW BIZAR?!) Terug in de metro zien we de foto’s en zijn zeker niet ontevreden! Als we hebben gegeten gaan we eerder naar Bercy toe en merken dat de rij al vele malen kleiner is dan een dag ervoor, voordat we naar binnen gaan passeren we al mensen die zitten te wachten voor de volgende show overmorgen.

Wij zijn dan ook veel sneller binnen en staan dan weer vooraan aan de rechterkant van de catwalk waar o.a Jump wordt gedaan. Caroline is meer naar voren gegaan en staat nu bijna geheel vooraan! Wij komen ook Jim weer tegen en maken een praatje met hem en alles gaat volgens plan. Madonna is tevreden en dan zien we Guy Oseary voorbij schuiven en maakt weer foto’s van ons! Het voorprogramma was nog slechter als een dag ervoor, weer een Franse DJ. We staan verders heerlijk met meer koele lucht en in gezelschap van Sharon, Tony en James was het sowieso al beter dan een avond er voor. Madonna komt rond 21.15 op en wij gaan uit ons dak, tijdens Jump kijkt ze en ziet ons weer en geeft een glimlach, (zo van “Gelukkig jullie zijn er weer”) je snapt natuurlijk wel dat wij helemaal uitzinnig werden. Uiteraard tijdens Ray Of Light stonden we wel te jumpen voor haar, en daar was ze blij mee. Tijdens haar speech en na het showen van de vlaggen, roept ze op om haar na te praten WE ARE ONE, WE WANT PEACE, NO MORE WAR en F*CK George Bush! Ze is tevreden en zingt dan Drowned World. WOW, blijft echt zooo mooi.

Met Lucky Star als ze onze kant weer oploopt zien we Donna en schreeuwen om haar en zij steekt haar duim op zo van. HEY JULLIE KEN IK! Als de show ten einde is en weer buiten staan zijn we over een ding eens deze show was zooo veel beter als die van gisteren. Als we weer terug zijn in het hotel gaan we buiten zitten en bekijken we onder genot van chips, bier en fris de foto’s!! Ze zijn echt WAANZINNIG allemaal. Dan spreken Caroline en ik af om de laatste show een nacht lang te gaan wachten in de rij, zij gaat een tent regelen.


Parijs, 29 Augustus

Vandaag geen show, maar een dag om aan sightseeing te doen. De bedoeling is om naar het graf van Jim Morrison te gaan, maar we gaan eerst naar FNAC, Lucky records en dergelijke en eten s’middags echt perfect bij De Chinees die tegenover Lucky Records zit. Onbeperkt eten voor 9 euro, geen geld en heeel erg lekker.

Nog even de Champ d’Elysees maar de regen houdt aan en het is gewoon niet leuk meer! Als we dan Virgin Megastore in zijn geweest, breekt de zon door en hebben we eindelijk wat we willen! We gaan dan rond 20.00 uur richting het graf van Jim Morrison, maar ja dat was te verwachten deze is nu gesloten, we gaan dan een keer met de bus terug richting Bercy en zien nu meer dingen dan met de metro en vinden dit allemaal wel voor herhaling vatbaar. Na het eten van een Crépe Nutella (Hmmm) gaan we terug naar het hotel en zitten dan nog lang beneden in het hotel te kletsen over de show van morgen! Caroline meld dat haar missie om een tent te regelen is gelukt en is de rest van de dag naar Versaille gegaan.


Parijs, 30 Augustus

Vandaag is het weer eens voor de verandering heel goed! Wij gaan dan na het ontbijt naar de begraafplaats toe, en lopen daar echt uren rond en hebben veel spooky dingen gezien, behalve het graf van Jim Morrison (lol). Ook werd ik gebeld op mijn mobiel door de KRO die een interview willen hebben over de nieuwe trainingspakken van H&M en Madonna. Ja en wie kan dat beter vertellen dan ik (ze zijn er alleen maar voor dames) is toch wel Kimmy. Kimmy heeft het interview gedaan en was live op de radio. s’ middags weer naar het hotel van Madonna gegaan en daar was het nu vele malen drukker dan twee dagen terug (komt zeker door het mooie weer). Kimmy en ik stonden aan de zijkant waar de auto ons moest passeren, maar ja we zijn niet de enige die een foto willen maken dus was best wel dringen geblazen.

Tegen half vier vertrok ze dan naar Bercy toe. mijn foto’s waren minder als twee dagen ervoor. Als we terug zijn in het hotel en ons klaar gemaakt hebben voor de show vanavond gaan we eten bij de Italiaan waar wij deze week al eerder zijn geweest, alleen de kok is er nog niet dus kunnen we geen eten krijgen. Wij gaan dan maar ergens anders heen, want willen toch niet zo laat naar binnen toe. Ook nu is het naar binnen gaan geen uren kwestie, zijn heel vlot binnen en staan iets meer naar voren aan de rechterkant en hebben echt super uitzicht. De security geeft ons diverse malen water en maakt zelfs een praatje met ons (en in redelijk engels).

De show is zoals gewoonlijk weer super alleen gaat ‘Let it will be’ de mist in, als het nummer begint, komt de bas niet door en lijkt het of ze een nieuwe versie speelt (op zich heel gaaf) maar Madonna is van haar stuk gebracht en nummer is niet meer te redden en geeft Stuart een blik die je niet wil zien, Stuart geeft een blik terug van Weet niet hoe dit kan?! Voor de rest is deze weer zo waanzinnig gezellig, de mensen om ons heen doen goed mee.

Na afloop ren ik richting ingang terug en wacht op Caroline, we hebben een man of 30 voor ons en besluiten de nacht door te halen, Caroline loopt terug naar het hotel om de tent te halen. Simon en Kimberly gaan Amon ophalen die vandaag aankomt in Parijs en morgen de laatste show mee gaat maken. Ze lopen nog even langs en wensen ons succes en sterkte. Als Caroline terugkomt met de tent en wij deze gedeeltelijk opzetten ga ik terug naar het hotel voor mijn jas, lenzen uitdoen en bril opzetten. Tanden poetsen, Simon, Kimmy en Amon lagen al in bed, nog wel wakker. Ze vragen hoe het gaat en hoe druk het is, ik zeg dat het wel meevalt en dat het koud en klam is. Ik loop weer terug naar Bercy. Het is Caroline inmiddels gelukt de tent vast te krijgen, we duiken de tent in en gaan proberen te slapen.


Parijs, 31 Augustus

De nacht was eigenlijk zo om hoewel ik redelijk koud en stram ben, valt het me tot op heden echt wel mee! Caroline gaat als eerste terug naar het hotel om te ontbijten en zichzelf op te frissen, als zij weer terug is ga ik en ga dan even lekker ontbijten en spreek dan Kimmy en Simon tijdens het ontbijt. Zij hadden een rare nacht achter de rug, want Amon had de hele nacht lopen spoken (overgeven) had een biertje gedronken en deze was niet geheel goed gevallen! Ik ben daarna naar de kamer gegaan en heb even lekker heet gedoucht en ben daarna weer teruggegaan naar Caroline. De zon kwam goed door en was erg goed toeven buiten, wij zaten in een rij wat beschermd was door hoge hekken en men kon niet zomaar voordringen, dus waren goed beschermd! Achter ons, zagen we de rij steeds langer worden. Ik werd op gegeven moment gebeld door Kimberly die zat in een internet café en melde mij dat ze bericht had ontvangen van Warner dat we de laatste avond in de Amsterdam ArenA mochten fotograferen. Dus mocht ik dit gaan doen, gezien ik de fotograaf ben! Ik dacht heel even dat ik gek werd, “WIJ MOGEN FOTOGRAFEREN TIJDENS DE SHOW!!” Een droom die nu echt uitkomt en volgens mij zijn wij de eerste fansite die een fotopas krijgen.

Ik moest het verders even voor me houden, alleen bracht ik Caroline wel op de hoogte van dit waanzinnige nieuws. Caroline bracht rond een uurtje of 3 de tent weg en ik hoorde in Bercy dat ze al begonnen waren met soundchecken, alleen hoorde ik vaag in de verte muziek en hoorde later de klanken van ‘I Love New York.’ Kon zelf alleen niet geloven dat Madonna nu al binnen was. Bij terugkomst van Caroline waren ze nog bezig met ILNY, en ik zei zo voor de grap, Hmm ze kunnen beter Let it will be testen die ging gisteren de mist in. Tegen half 5 hoorden we dan ook de stem van Madonna en wisten dat ze binnen was, maar stonden weer “I Love New York” te spelen. Wij moesten alvast een beetje in een rij staan voordat de deuren open zouden gaan en iedereen was gewoon relaxed en genoot van de zon.

Tegen 18.00 uur gingen de deuren open en ging eigenlijk zonder teveel gedrang naar binnen toe en door de security check heen was het rennen en konden aan de zijkant van de hoofdcatwalk staan tegen het hek aan (bijna dezelfde plek als met de Birthday show). Het werd weer flink warm in Bercy en merkte aan Caroline dat ze een beetje suf werd, een Italiaan die naast ons stond gaf haar een zakje met suiker, en met wat water begon ze wel weer op te knappen. De Security was druk met uitdelen van water. Echt SUPER GEREGELD! Het voorprogramma gaan we nu gewoon even overslaan want dat was nog steeds niks. Maar de spanning en drukte nam wel toe, en merkte ik toch wel dat ik aardig klem stond. Guy Oseary liep langs en Caroline spreekt hem aan “zo van hey ken je me nog vanuit Cardiff met dit shirt aan?) Hij herkende haar nog en maakte weer een foto van haar, hij zag mij en zei gelijk weer van: “I like your Tattoo” en voor de derde keer werd ik op de gevoelige plaat vastgelegd.

Als de show dan gaat beginnen vergeet je deze kleine dingen en geniet je weer met volle teugen van de show. Tijdens Get Together als ze dan weer over de catwalk heen loopt grijpt ze even mijn hand vast. (WOW!!) en ze lacht de hele tijd. Ik maak waanzinnige plaatjes. Het eerste wat me dan opvalt is als de danser (waar ik in Londen even plaats moest wisselen) met cowboy hoed op even net naast Caroline komt staan. Ik maak een foto van hem, hij hoorde er toch ook bij en was toen in Londen niet in me opgekomen een foto te maken.

Als dan I Love New York begint weten we niet wat we zien als we dan daar Lenny Kravitz zien staan en mee speelde op dit nummer! W O W !! daarom stonden ze dit nummer te repeteren tot ze er bij neer vielen. Waanzinnig dit zo te zien en ook, omdat Madonna normaal geen special guest heeft. ERG BIJZONDER!! Om op Ray of Light mee te jumpen ging niet echt want we stonden al klem. Let it will be is helemaal goed gegaan en ze pakt nu de cowboy hoed van de danser die even verder op stond en heb daar een waanzinnige foto van weten te maken.

Madonna was verdrietig meld ze ons dat dit haar laatste show was in Parijs om gelijk weer verder te gaan dat ze het zo waanzinnig vind dat er zoveel mensen over de gehele wereld naar haar shows komen en zegt dan ook “Show me your Flags!” hoorde van sommige fans dat hun vlaggen waren afgepakt omdat het wel eens uit de hand kon lopen?? Madonna loopt dan helemaal naar voren toe en we roepen haar weer na ‘NO MORE WAR!!’ Als Music begint en de dansers voorbij razen op hun rolschaatsen voel je gewoon de wind van hun langs je heen. Weten we dat we al weer beland zijn aan het laatste stuk en dit gaat zo snel weer voorbij . “TIME GOES BY SO SLOWLY!” Nee heb geen microfoon onder mijn neus gehad! en dan is het afgelopen. Met een ballon in mijn handen, nemen we afscheid van de security die ons wel heeel goed hebben verzorgd met water en dergelijke! Dit was overigens wel de eerste keer dat ik zulke goede security heb meegemaakt in Parijs! Het was de laatste show in Parijs, show nummer 10 is een feit!

Eenmaal buiten komen we al snel Amon tegen die de show vanaf de tribunes heeft meegemaakt, ik had best trek gekregen en haalde een Crépe Nutella, Caroline ging terug naar het hotel die was echt gesloopt. Ik zie dan nog Sharon, Tony en James die mij weer attendeerde dat er een dame H&M posters verkocht, deze gelijk aangeschaft. Daar kwamen Simon, Kimmy en Amon aan lopen. Ze stonden op dezelfde plek als gisteren en hebben nog met Isaac staan praten, WOW! Sharon moest huilen omdat voor haar de laatste show was en dat we afscheid moest nemen van elkaar en dat viel zwaar, bij mij ook. Eenmaal terug op de hotel kamer nog een groepsfoto gemaakt en voordat ik het wist sliep ik al.


Amsterdam, 1 September

Vandaag gaan we weer terug naar Nederland en is de tour voor ons ook bijna voorbij alleen nog 2 shows in Amsterdam waarvan een show mogen fotograferen, het zijn dan wel de eerste drie nummers (ze noemen I Feel Love ook een nummer dus management zegt 4 nummers) en moeten een behoorlijke telelens mee nemen, want de afstand is groot (vanaf de mixing tables wordt er gefotografeerd). Ik kan me er niet snel een voorstelling van maken hoe ver dat is! Maar probeer wel iedereen te bellen of ze een grote telelens in de verhuur hebben, helaas is de grootste 300mm. Ik zou het daar mee moeten doen.

Wij spreken Caroline nog bij de ingang van het metrostation en zij gaat nog even naar Virgin kijken voor cd/dvd van Confessions en wij gaan naar ‘Gare Du Nord’ toe. Als het bijna tijd is om de trein in te gaan zien wij de dansers, band en Guy Oseary ook staan wachten op het perron, dus die zitten bij ons in de trein. Wij de trein in en als deze eenmaal rijd gaan we ook opzoek naar ze, maar ze slapen, en krijgen net hun lunch, dus gaan wij weer terug naar onze plaatsen want wij willen ze niet lastig vallen. Onderweg bellen wij Caroline want die is in de hele trein niet te vinden. Na een half uur belt ze ons op met de mededeling dat ze flauw is gevallen in het metro station nadat ze haar koffer had gehaald. Ze zat bij de EHBO, wat een pech!! Gelukkig kon ze met de volgende trein mee, maar moest er wel naar laten kijken in Nederland en ze moest haar rustig houden.

Wij zijn later nog een keer terug gelopen naar de coupé van de dansers, maar lagen veel te slapen en we zagen ook familie zitten en wilden deze niet storen. Hypnosis wilde nog wel even op de foto met Kimmy en Simon. En Norman kwamen we tegen in de restauratie en die herkende ons weer van de tattoos ( ja wie inmiddels niet). We zouden ze dan wel op Centraal station aan spreken. Een ding hadden we geen rekening mee gehouden en dat was dat ze al op schiphol uitstapten! Dus geen foto’s van de rest ( jammer maar helaas)


Amsterdam, 2 September

Na een goede nachtrust en even alles weer in de was gedaan, en me klaar maakte voor het optreden van Donna De Lory. Met een grote bos bloemen ging ik richting Fame Music waar Kimmy en Simon en Amon ook naar toe kwamen. Isabel een vriendin kwamen erbij staan terwijl we zo staan te praten, zien we Cloud en Tamara voorbij ons schieten, wij zeggen hun gedag en hun groetten ons heel vriendelijk, maar liepen weer door. Voor de ingang stonden twee Finnen voor ons en die raakten met Kimmy aan de praat en die vroeg hoe zij wisten van dit optreden. “Well fansites” Witch one?? Madonnaunderground!! Oh that’s ours!
ARE YOU MADONNA UNDERGROUND??? moesten gelijk op de foto en was heel leuk dit mee te maken.

Eenmaal binnen in Fame (je had toegang als je de cd Sky is open had gekocht) was het lekker druk en begon het optreden van Donna ook heel snel. Net zo mooi als in Parijs zong ze de sterren van de hemel, helaas was het Nederlandse publiek meer geintresseerd in andere dingen en stonden gewoon tussen de nummers door te kleppen met elkaar om dan nog maar te zwijgen van de verzoek nummers (zing een nummer van Lucie Silvas) Kom op zeg?! Of Heaven is a place on Earth van Belinda Carlisle, dit zijn toch geen nummers van Donna? Typisch Hollands dit! Ik voelde echt een schaamte op komen zo van “Dit meen je niet? wat moet ze wel niet denken van ons?

Na haar optreden was er de mogelijkheid om je cd te laten signeren. Wij stonden in de rij te wachten en het duurde best wel voordat we aan de beurt waren. Donna zag ons wachten en ze zwaaide naar ons zo van (bekende gezichten). We hoorden Donna diverse malen zeggen: “No I’m sorry but I Could not give this to Madonna” Sorry! No I Can’t! Voor wie kom je nu?? voor Madonna (dan ben je een dag te vroeg) of Donna? Vind dit zo zielig en dat wij eenmaal aan de beurt waren was de eerste reactie zo van na het overhandigen van de bloemen WOW IS THIS FOR ME???? yes they are for you! THANK YOU GUYS!! Kimmy vroeg aan Donna of ze moe was en dat beaamde ze gelijk. Gelukkig waren wij een van de laatste.

Terug naar Almere en ons klaar maken voor morgenochtend vroeg als we in de rij gaan liggen voor de eerste show in Amsterdam.


Amsterdam, 3 September

De wekker ging vroeg (erg vroeg) 5.00 uur stonden we naast ons bed om richting Amsterdam ArenA te gaan. We komen daar rond half 7 aan en zetten de auto in de parkeergarage. Bepakt en bezakt nemen wij plaats bij ingang J daar zitten ongeveer een man of 15. De golden circle is een feit (of het moet nu wel heel gek gaan lopen) Ik kan je wel vertellen dat ik aardig chagrijnig werd van het weer. Het kwam met bakken uit de hemel vallen gelukkig waren we er op voorbereid met bouw plastic, paraplu’s maar je wordt koud, nat en klam en je bent het heel snel zat. Caroline kwam tegen negenen bij ons zitten, in regenpak, met extra zeil, luchtbed en paraplu nam ze plaats en dit heeft tot 11 uur geduurd. Caroline vertelde dat ze een vlag bij haar had uit Tibet van dan van haar moeder, en als ze de kans kreeg deze zeker zou laten zien aan Madonna.

Het werd droog dus konden we weer eens onze benen strekken, het was koopzondag dus konden we een sportwinkel binnen die voor 20 cent een bak koffie kon krijgen en of soep of thee, dat was erg lekker. Peter arriveerde rond 12 uur samen met Evelien, die zagen de drukte en besloten eerst naar de bios te gaan (ik was het daar niet geheel mee eens). Toch zijn er altijd mensen die laat aan komen en dan voorin een plekje zien en daar dan gaan zitten. Nu ben ik het gewoon een beetje zat met al dit voorgedring en met elkaar hebben we ze laten verwijderen door de security (hun reactie was Oh? mag dat niet dan?). Later gebeurde dit nog een keer tussen de vakken in, dit zijn dan mensen die dan tijdens de beruchte rush voor je staan, nou ik dacht het even niet!

Madonna gaat dan rond een uurtje of half 5 soundchecken en dat blijkt voor diverse mensen dan moeilijk om te blijven zitten waardoor in een keer de hele meute in beweging komt. Wij brulden echt zo van “BLIJF ZITTEN!!” de deuren gaan pas om 18.00 uur open en niet eerder dus hebben nog zeker anderhalf uur te gaan. En er werd gehoor aan gegeven door de mensen die bij ons zaten en gingen nog een aantal zitten, maar ja je houd van die mensen die dan klaar staan met hun kaartje, en die moet je dan in de gaten houden dat ze niet uiteindelijk voor je staan. In het andere vak stonden ze al goed klem op elkaar. Kreeg een sms van Peter dat hij zojuist was geinterviewd door “Hart van Nederland” en ook bleek dat bij Ingang G een groepje Demonstranten stonden met de tekst Jesus loves Madonna, ik heb er gelukkig niets van mee gekregen.

Dan is het 18.00 uur en gaan de poorten eindelijk open en we staan weer een rij waar de security echt de tijd nam om alles te onderzoeken. Er eenmaal doorheen, moesten de kaarten nog worden gechecked en toen pas mochten we de trappen gaan trotseren! Kimmy kon niet meer Simon was ons al vooruit en ik wachten op Kimmy tot ze een beetje op adem kwam en daar stonden we dan VOORAAN hoofdpodium rechterkant. Kimmy stond voor ons, daarna Simon en dan ik. Perfect uitzicht en hier ging het om!! Vooraan staan bij de show in Amsterdam. De soundscheck was net afgelopen. Donna en Nicky waren nog op het podium dus wij schreeuwen DONNA!! die zag ons en zwaaide en vroeg “where is Kimmy?’ die zat op de grond, toen ze omhoog kwam was het zwaaien!! Maakt nog een foto van beide! Nog even met Jim gesproken die ons later een flesje water gaf en met een stuk karton een waaier maakte voor Kimmy!! Heb een polsbandje gehaald en ben op onderzoek uit gegaan voor morgen als ik dan mag fotograferen. En de mix tafels zijn wel ver weg van het podium dus ik hoop dat ga ik dat ga redden. Even op zoek gegaan naar Peter en Evelien en die stonden heerlijk tegen het hek aan van de mixing tables, kwam onderweg nog Steve en Norman tegen. Caroline stond aan de catwalk zijde waar wij de laatste avond in Parijs ook stonden, alleen was nu het podium ietsje hoger.

Paul Oakenfold was weer het voorprogramma en zijn set was iets anders geworden en deze was langer dan in Duitsland. Na Paul was het wachten op MADONNA! Maar dat duurde nogal langer dan gewoonlijk.
In plaats van 21.00 uur kwam ze pas om 21.30 op. ik denk dat ze heeft gewacht tot het donker was. Op het moment dat de discobal naar beneden kwam is iedereen volledig uit zijn dak gegaan. Vooral tijdens “Live to tell’ stonden we meer dan normaal aan te juichen terwijl ze buiten de ArenA stonden te demonstreren om het feit dat ze godlasterlijk was! Als ze binnen waren geweest hadden ze kunnen zien waar over het ging. Tijdens I love New York, viel in het voorste vak het geluid weg waardoor wij niet alles meer mee kregen alleen een beetje blikkerig geluid, Madonna maakte gewoon het nummer af en voordat Ray Of Light begon, zei ze even dat er wat technische problemen waren, maar dat het even werd opgelost en Madonna ons alvast aan het jumpen bracht. En dat er gejumpt werd was een feit.

Na Let it Will be, (wat recht voor ons afspeelde dat Madonna haar hand in haar broek stopt en haar vinger dan aflikt) zegt ze “Amsterdam finally I’m back! You Got a Terrible reputation Like Me! Dan staat ze op en wil ze de vlaggen zien en loopt langs zegt tegen een Australier, How many show is this one??? the 11th ?? WOW!! ( ja dat is deze show ook voor ons en heel veel mensen spraken ons daar achteraf op aan zo van zei ze dat tegen jullie??) Dan loopt ze langs en zegt in eerste instantie aan de kant van Caroline dat ze geen vlaggen ziet, maar Caroline staat te schreeuwen en te wijzen! en daar is dan de reactie van Madonna zelf, Which Country??? Huh?! oortje gaat uit ! Tibet?!! Okay! en loopt weer verder, Kimmy, Simon en ik kijken elkaar aan “ZE HEEFT HET VOOR ELKAAR!”

De show gaat verder en wat twee jaar terug doodviel aan publiek houd het publiek het vol en gaan gewoon door met dansen zingen en schreeuwen. Je merkt dat Madonna erg op haar gemak is en is een beetje rebel achtig gewoon zoals we Madonna kennen. Na de show gaan we weer naar buiten toe en gaan naar de auto toe. Wij zijn dan binnen een uur uit en thuis en gaan nog eerst de foto’s bekijken van elkaar en dan naar bed toe en aangezien Kimmy en Simon morgen weer in de queue gaan ze pas rond de middag.


Amsterdam, 4 September

cthans8Vandaag is mijn grote dag de dag dat ik MAG fotograferen, worden rond een uurtje of 10 wakker en tegen half 12 breng ik Kimmy en Simon weg naar de ArenA en ga ik naar huis om mijn toestel op te pikken en dan weer terug naar de ArenA. Ik heb de parkeerkaart van Caroline bij me, omdat zij een VIP Arrangement heeft gekocht, dus ten alle tijden in het voorste vak zit. En ik pas om 19.30 aanwezig moet zijn bij de pers ingang. Hebben we met elkaar afgesproken om naar het Amstel hotel te gaan en Madonna te zien vertrekken naar de ArenA. Zo gegezegd zo gedaan, heb de auto geparkeerd in het Transferium en ga naar ingang ‘J’ toe even checken of Kimmy, Amon en Simon alles hebben of ze nog iets nodig hebben, dan ga ik met de metro naar station Amstel.

Maar moet een kaartje kopen dus zoek me een ongeluk naar een loket om iets van een kaartje te kopen en die is er niet en kan alleen maar een kaartje kopen uit de automaat of contact of chippen geen pin, heb alleen maar 50 euro op zak en geen kleingeld. Chippen? Ik geloof dat er nog wat op staat! Jammer te weinig, dan zegt een meneer die van GVB dat ik anders een kaartje op Amstel moet kopen. Dus ik spring in de eerste beste metro die kant opgaat en zonder problemen arriveer ik op station Amstel. Ja normaal heb je alleen ingangscontrole ik heb nu uitgangscontrole en geen kaartje!!! (DAT HEB IK WEER) dus loop gelijk op een controleur af en leg mijn probleem uit, ben bij de ArenA wil even naar bla,bla,bla, laat hem zien dat ik 50 euro heb, waarop hij zegt zo van; ”Meneer dit hoor ik dagelijks deze smoes!” Maar als u nu een strippenkaart koopt en even 4 zones afstempelt en even terug komt om het te laten zien dan is er niets aan de hand, zo gezegd zo gedaan, en liep het met een sisser af.

Gelijk de kranten gekocht en Caroline gebeld die was onderweg en bij het weerzien gelijk naar het Amstel hotel toe. Het was eigenlijk niet eens druk een paar pers fotografen en een paar fans of toevallige voorbijgangers. Dus Caroline en ik nemen een plaats in en we staan recht voor de ingang. Als eerste zien we Stuart naar buiten komen samen met Angela en Stuart kijkt wel op als we hem roepen en geeft en flauwe glimlach (die heeft natuurlijk flink op zijn donder gehad met het gevalletje ILNY) (LOL) Er staan twee Landrovers klaar op de stoep om zo weg te kunnen rijden. Dan is het wachten op Madonna, er is ook een motor agent die klaar staat om vooruit te rijden. Alleen duurt het voor deze agent denk ik te lang en vervoegt zich bij een van de bodyguards en rijd dan vervolgens weg. Caroline en ik zeggen zo van “Ja moeder de vrouw staat te wachten met eten’ Ik moet naar huis toe! (hihihi)

Dan tegen vier uur komt Madonna naar buiten in haar Adidas trainingspak en ze glimlacht en duikt de auto in. Ik heb mijn plaatjes geschoten en ze zien er voortreffelijk uit. De auto rijd weg en binnen twee minuten zijn alle hekken weg en gaan wij ergens een hapje eten. Bij de Italiaan hebben we heerlijk gegeten en na zitten babbelen over het hotel gebeuren en de tour tot zo ver. Dan is het tijd om naar de ArenA te gaan. Caroline moet er rond half 7 zijn en ik een uur later. Terug bij de ArenA waar het inmiddels beredruk is neem ik afscheid van Caroline die ik bij de hoofdingang afzet en mocht weer in de rij (ze was dus niet de enige). Ik loop nog een keer terug naar de auto om alle kranten achter te laten. Wordt onderweg aangesproken door een demonstrant die graag met mij in gesprek wil en ik daar geen tijd voor heb en ik loop door, hij zegt nog even iets in de trant van dat ik een ongelovige ben, ik reageer er niet op.

Dan is het ook mijn tijd om mij te melden bij de hoofdingang, daar wordt ik doorgestuurd naar ingang D waar dan de andere fotografen staan te wachten. Zie de grote lenzen al in overvloed en ik voel me nu echt een kleine jongen met mijn telelens! Daar cthans9is het wachten op personeel van Warner en als die er is worden de fotopassen uitgedeeld die dan zichtbaar opgedaan moeten worden. De sfeer is echt relaxed alleen dat ben ik niet meer, want zit nog steeds een beetje met de afstand in mijn maag en hoe het is na afloop moet ik eerst de tas weg zetten in de auto of kan ik het bij de hoofdingang afgeven? We worden ontvangen door Allison! En dat is een bekende voor me, deze dame was twee jaar terug de PIT lady die er voor zorgde dat de winnaars in PIT kwamen en de resterende bandjes weg gaf.
Nu was zij weer van de partij alleen meer op de achtergrond.

Ze legt ons uit dat we bij de mixing tables staan en dat de show begint op de hoofdcatwalk met de discobal daar blijft ze tot het einde van de song en dan Get together is op centre stage en Like A Virgin aan de linkerkant plaatsvind. Na Like A Virgin krijg je een klopje op je schouder dan moet je gelijk stoppen met fotograferen dan gaan we met zijn allen tegelijk weer weg. Dan is het tijd om naar de mixing tables te gaan en lopen we achter Allision aan. Worden netjes op het mixing deck neergezet, daar zetten we alles klaar en ik maak even een praatje met Allison. Maybe you remember me from two years ago but you got me in the PIT in Arnhem en ik laat mijn tattoo zien en ze zegt gelijk: ” You were the one that was going down on your knees to get in the PIT!” gaaf dat ze dat nog weet. Nog even met personeel Warner gepraat en dan is het echt tijd om aan het werk te gaan. De lichten gaan uit (het is nu 21.15) dus ietsje eerder dan gisteren.

Ik schiet mijn foto’s van de nummers en voel hier en daar goed onzeker als ik een of twee foto’s terug zie die er niet jovel eruit, besluit ik een andere instelling en dit gaat beter, maar nog niet tevreden (te ver weg geeft een overbelicht gezicht met te kleine telelens) uiteindelijk besluit ik mijn ingebouwde flitser er bij te pakken, van je weet maar nooit en van deze afstand zal het wel helemaal niets worden en het klinkt heel gek, maar dit gaat waanzinnig!) maar dan krijg ik het beruchte klopje op mijn schouder het is afgelopen en moeten weer weg. In een rij van follow te leader lopen we weer terug naar de hoofdingang, daar geef ik mijn fototas af en ga terug het veld op! (dit mocht alleen als je een kaart had en die had ik uiteraard bij me). Maar ja ik sta achterin, ik besluit mijn laatste show achterin mee te maken en gewoon eens op de schermen te concentreren wat daar allemaal op te zien is, wat ik al 11 keer niet echt heb mee gekregen. Heb nog een klein digitale camera in mijn broek zitten en maak overzicht foto’s van de schermen en helemaal gaaf is dat middelvinger van Madonna tijdens “Let it will be’ als ze haar kont tegen de camera aan gooit!

Ik merk ook op dat het geluid redelijk is, met hier en daar een galm er in, en iedereen is aan het dansen en swingen. leuk te zien. Dan als de show bijna is afgelopen loop ik alvast naar het einde van het veld en zie het woord “Have you confessed?” en loop naar de hoofdingang toe en haal ik mijn tas op en ga naar ingang J toe om Kimmy, Simon en Amon op te pikken. Amon gaat met de bus naar huis en ik ga met Kimmy en Simon terug naar Almere. Ze stonden op dezelfde plek als gisteren en hebben een WAANZINNIGE avond gehad. Vooral tijdens Let it will be als de vinger act echt recht voor Kimmy opgevoerd wordt.

Thuis kijken we nog de foto’s en ik ben redelijk positief over mijn verre shots! Die van Kimmy en Simon zijn gewoon SUPER! MAAR WAT EEN AVOND!! WAT EEN ERVARING!! en ja graag de volgende keer weer maar dan of dichterbij of grotere lens! Mijn droom om officeel foto’s te mogen maken bij Madonna is uitgekomen! Nu alleen nog de Meet en Greet!

Ik neem afscheid van Kimmy en Simon en ga naar huis toe om de volgende dag weer aan het werk te gaan, het normale leven gaat weer beginnen.

Om In een paar woorden de tourtrip te mogen omschrijven is:
EEN UIT DUIZENDEN, (Peter die de zaak heb weten te runnen met Ben en Evelien)
GEZELLIG, (met mijn vrienden Kimmy, Simon, Caroline, Amon op stap)
MAF (interview KRO en Telegraaf, Madonna die haar jas aan doet in Hannover)
STRESSVOL, (stoelnummers niet bestaan, queue Dusseldorf)
SLECHT WEER, (te veel regen in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland)
HELSE MOMENTEN(queue in Dusseldorf en afzien eerste show Amsterdam dat het met bakken uit de hemel kwam)
BIJZONDERE MOMENTEN (soundcheck zien, fotopas krijgen, Donna te hebben mogen ontmoet)

Nu eerst sparen voor de volgende tour en ik denk dat 2008 wel weer eens een heet zomertje gaat worden!!!!

HANS