KEULEN – LONDEN 2003

 

Na de release van mijn absolute favoriete Madonna cd ooit, ‘American Life’ zou Madonna naar Europa komen om het album her en der te promoten, We hadden al genoten van de MTV special ‘On Stage And On The Record’, maar nu wilden we haar ook weer in het echt gaan zien. Ik had kaartjes weten te regelen voor Madonna’s allereerste Europese promotie event voor ‘American Life’ bij ‘Absolut Madonna’ te Keulen. Een Duitse show die Madonna als hoofdgast zou ontvangen.

Kaartjes wist ik eerst niet via de reguliere manier te krijgen (uitverkocht) dus kon ik kaartjes van een Duitser overnemen. Vlak hierna kreeg ik een telefoontje van Wolff, de Duitse telefonist die me te woord had gestaan voor de reguliere verkoop, Hij had nog drie kaartjes voor me! Ik was dus ontzettend blij, want dan kon ik ook nu mijn vrienden voorzien van kaartjes. Wolff gaf aan dat hij zou kijken wat hij voor mij zou kunnen doen qua beste plekken, maar kon niets beloven. 


 
ABSOLUT MADONNA RTL
Keulen 29 april 2003

Toen was het zover, na een kwartiertje geslapen te hebben (i.v.m. zenuwen) gingen we dan met de trein naar het Amsterdam CS toe.

Hier pakten we de ICE trein, super de luxe en hadden bijna de gehele trein voor onszelf. Met drie uurtjes waren we al in Keulen en gingen vrijwel direct naar de studio’s. Het was nog maar 12:00 en ik viel zowat om van de slaap, ik was niet helder en zweefde zo een beetje boven de grond. Vrienden boden hun pensionkamer aan, zodat ik en mijn vriend wat slaap konden inhalen, wij namen hier dan ook dankbaar gebruik van, gezien het nog uren duurde voor de show begon.

Tegen 15:30 waren we weer terug bij de studio’s en was het aantal fans al behoorlijk gegroeid. Helaas vernam ik dat Madonna al was gearriveerd, dus dat had ik gemist, maar ja je kan niet alles hebben. We waren een van de eersten die naar binnen mochten, maar gezien ik returned tickets had, stond ik niet op de lijst, dus kwam Wolf (die ik inmiddels ontmoet had) to the rescue. Ik kreeg mijn tickets en mocht gaan wachten in de ‘lobby’. Ik had net een hotdog gekocht, toen ik te horen kreeg dat we naar binnen mochten. Hotdog zag dus heel snel de prullenbak en ik ging in de rij staan. Toen we de studio binnen mochten renden we direct naar de stoeltjes van de tribune op de eerste rij, en het lukte! We zaten op de allereerste rij aan de rechterkant vlak voor het podium waar het optreden plaats zou vinden.

En nu was het wachten geblazen, de show werd gepresenteerd door Oliver Geissen en praatte maar door en door in het Duits, verstond er geen bal van, Er werden continue filmpjes vertoond op een groot beeldscherm achter hem van Madonna. ledereen juichen als er een favoriete videoclip voorbij kwam. Er waren ook nog wat (voor mij) onbekende Duitse gasten en toen opeens zag ik dat Madonna’s band het podium betrad. En toen zag ik haar, ik zag haar sneller dan de rest van het publiek. Ze stond half achter de coulissen, te wachten tot ze op mocht. En toen ze dan eindelijk het podium opliep, zag ze er schitterend uit! Zwarte hoed met groene shawl eromheen, strakke broek, zwarte laarzen en zwart truitje! Direct begon ‘American Life’, we waren eerst teleurgesteld dat het playback was, maar gingen alsnog uit ons dak en schreeuwden de ‘fuck it’s’ en de rap keihard met haar mee.

Na ‘American Life’ wilde Madonna direct verder met ‘Hollywood’ maar de Duitsers dachten dat ze eerst het interview zou gaan doen, MISCOMMUNICATIE! Madonna werd een beetje pissed en ging demonstratief op het podium zitten en keek de fans aan met een blik van ‘in wat voor amateuristische bende ben ik beland?’ Nadat een medewerkster van het programma, Madonna inlichtte over de situatie klonken alsnog de klanken van ‘Hollywood’ door de studio, Vrijwel direct hierna zette de band ‘Music’ in en gingen Madonna en het publiek  compleet uit hun dak. Het publiek was helemaal bezweet na dit optreden en wilden meer, maar dat kregen we helaas niet. Madonna kreeg vrijwel direct een gouden plaat uitgereikt voor ‘American Life’, waar Mirwais blijer mee leek te zijn dan Madonna zelf (she couldn’t care less). Ze liep naar achteren en kreeg een touch-up om vervolgens het andere podium op te lopen en daar een interview te doen met Oliver Geissen, Helaas was dit ontzettend saai, het werd namelijk live vertaald door een Duitse vrouw waardoor er niets van Madonna’s antwoorden te verstaan was. Na zo’n twintig minuten was het interview voorbij en konden we ook direct de studio verlaten. Zag Madonna nog vertrekken, maar het was zo donker dat er nauwelijks wat te zien was.

Wij gingen nu met de taxi naar het vliegveld van Keulen omdat we namelijk een vroege vlucht hadden naar Londen, dus moesten we maar overnachten op het vliegveld. Hier aangekomen ploften we neer op de bankjes en vielen in slaap.


 
CD:UK
Londen 2 mei 2003

Nadat we dan heelhuids in Londen waren aangekomen en weer lekker waren gaan winkelen was het dan tijd voor ‘CD:UK!’ De dag hiervoor deed Madonna een optreden bij Jonathan Ross, maar we konden hier met geen mogelijkheid kaarten voor krijgen, dus beleefden we maar een hele saaie opname voor TOTP in hetzelfde gebouw (met Tatu en Busted, jippie!) Maar nu stonden we dan om 11 :00 ‘s ochtends al voor de hekken van de studio bij Waterloo station. Er stonden maar 200 fans op de gastenlijst gezien dit een speciale opname voor Madonna was en er geen andere artiesten bij waren. Gelukkig hadden we al onze vrienden om ons heen dus ging de tijd vrij snel.

Madonna kwam, een uurtje voordat wij naar binnen mochten aan in de welbekende zwarte auto. Wij lachten en zwaaiden naar de geblindeerde ramen, wat kon ons het schelen dat wij haar niet zagen? Als zij ons maar zag! Toen we eindelijk naar binnen mochten, liepen we met ons vriendengroepje het piepkleine studiootje van ‘CD:UK’ binnen. Vonden direct superplaatsen aan de zijkant van het kleine podiumpje vlak bij de in/uitgang helemaal vooraan. Naast het podium hingen twee enorme billboards van de cover van ‘American Life’ heel mooi allemaal. Vrij snel kwamen Madonna’s bandleden binnen en omdat ik zo over vrolijk was zei ik ‘Hi Monte’ toen hij voorbij liep. Hij draaide zich verrast om en zei “Hi!”. Het mooie aan mijn plek was, was dat ik precies naast het twee treden tellende trapje stond, wat Madonna moest gebruiken om het podium te betreden.

Opeens keek ik naar de in/uitgang en Madonna kwam binnenlopen! Ze zag er werkelijk schitterend uit, zwarte beret, zwart topje en een hele hoge zwarte wijde broek, stunning! Ook Caresse en haar assistente stonden naast haar. Caresse keek me aan, ik glimlachte naar haar waardoor ook Caresse moest lachen. Toen ja hoor, beleefde ik een deja-vu, Madonna keek me in mijn ogen aan. Wat heeft ze toch een onwijs bijzondere ogen! Ze bleef me aanstaren, totdat ze haar ogen dichtdeed en het leek alsof ze stond te mediteren. Opeens kwam er een security guard voor me staan die zijn pens in mijn pens dauwde. En ja hoor, Madonna kwam mijn kant op, toen stond ze letterlijk stil naast mij totdat ze het podium kon betreden. Ik weet dat ik nog lette op de meest idiote dingen, ‘jee, wat een pluisjes op haar truitje!’ ik kwam er direct achter dat ze zelfs nog kleiner was dan ik.

Toen ze dan op het podium stond was iedereen helemaal in love with Madonna, want in de spotlights zag ze er nog mooier uit. En wat was ze leuk! Ze sprak met ons en maakte schuine opmerkingen. lemand zei wat over haar mooie rode schoenen en als antwoord, trok ze haar broekspijp omhoog zodat we het beter konden zien. Een vriend van mij riep naar haar ‘you look stunning baby!’ en ze antwoordde met ‘thank you baby’. Toen zetten ze ‘American Life’ in en we gingen samen met haar weer helemaal uit ons dak (wederom playback maar voor een show als deze was dat logisch). Het was super om zoiets intiems als dit mee te mogen maken. Hierna werd ze kort geïnterviewd door Cat Deeley en daarna kwam ‘Hollywood’, ditmaal zonder beret, wat haar zelfs nog beter stond.

Na dit optreden en haar vele dansen (WAT een uithoudingsvermogen heeft die vrouw toch!) bevestigde ze nog dat ze op tournee zou gaan in 2004, wat ik maar even met een korreltje zout nam. Nog wat over en weer gepraat met het publiek en toen ging ze weer van het podium af. Wederom liep ze dus weer langs mij, mijn vriend probeerde zijn tattoo aan haar te laten zien, maar ze vond de vloer veel interessanter. Na dit optreden waren we helemaal in de zevende hemel en zijn Madonna gaan uitzwaaien, toen ze met de auto weer voorbij reed. Hierna met zijn allen de DVD van ‘Die Another Day’ gaan kopen bij HMV, die diezelfde dag uitkwam.

De volgende dag werd het optreden al uitgezonden op tv en het was natuurlijk super om het weer te zien. Maar waar ik erg teleurgesteld in was, was het feit dat ze bijna alle praatjes met het publiek eruit geknipt hadden, erg jammer. Wat ik wel leuk vond was dat je mij aan de zijkant af en toe zag staan, vooral mijn lichtblauwe broek was goed te zien. Al met al was het weer een ontzettend leuk Madonna avontuur. Helaas konden we niet bij het HMV concert zijn een paar dagen later i.v.m. mijn werk, maar voor ons kon het jaar toch al niet meer stuk!

 

Kimberly – 2003