hans3

2 Maart 2015

De wekker gaat om 3 uur s’nachts af en als ik me dan eenmaal in beweging krijg, zit ik een half uur later in de auto om Kimberly op te pikken. Wat we gaan doen? Wij gaan een dagje naar Parijs toe om het interview te zien van Madonna, zij is te gast bij ‘Le Grand Journal’.

hans1De rit verloopt meer dan soepel en als wij dan Parijs binnen rijden hebben wij dan even wat file, door een goede navigatie komen wij rond 10 uur ‘s morgens aan bij de TV studio’s van Canal 1. Na wat navraag over waar we de auto kunnen parkeren (anders moeten we om de twee uur geld bijgooien in de parkeermeter) mogen wij de auto parkeren onder de studio’s.

Fred is onderweg en wij besluiten even wat te gaan drinken,  een goede kop koffie maakt mij weer enigszins wakker. Helaas werkt de WIFI niet goed, waardoor wij niet kunnen checken: wat, hoe en waar Madonna haar tournee gaat starten.
Het wordt de USA en Europa start in november met een bezoekje aan Amsterdam op 5 december. Voor het eerst in al die jaren gaat Madonna in de winter touren, brrrr.

Na een heerlijke lunch samen met Fred zijn wij nog even rond gaan lopen en even een winkelcentrum ingegaan. Het weer is wisselvallig, van tijd tot tijd regen.

Als het dan eindelijk tijd is om naar binnen te gaan (ID achterlaten, jas inleveren en vooral geen telefoon mee nemen) mogen we gaan wachten tot ‘M’ klaar is met soundcheck. Dit duurt wel even, gelukkig staan we binnen en is het warm.
Veel drukte voor ons, crew members die langs lopen, dansers etc. Als wij dan eindelijk de studio in mogen, worden wij echt op een super plek neergezet, alles is dichtbij. Wanneer de studio vol zit, gaan we eigenlijk gelijk van start, met Living For Love. Het is een remix, ik merk dat het geluid niet zo heel hard staat, waardoor ik niet echt veel mee krijg van de zang van M. WAT ZIET ZE ER GOED UIT!!hans2

Na Living For Love die er in een keer goed op staat, gaat M weg voor een omkleed sessie. Ze komt terug met Ghosttown. Wow, dit moet een single worden, wat klinkt het prachtig. Helaas vergeet Madonna haar tekst en zingt halverwege het nummer iets anders dan de bedoeling was. Achteraf maakt ze het grapje dat ons applaus haar uit haar concentratie haalde, ‘nauurlijk Madonna wij hebben het weer gedaan ;-) Als zij Ghosttown nog een keer doet (en ze moet opschieten want het programma is live) en die minuten schieten nu wel op. Staat het er nu wel goed op.

Le Grand Journal gaat beginnen met Madonna, wij zitten zo goed dat ik continue in haar ogen kijk. Helaas wordt alles wat Madonna verteld gelijk vertaald in het Frans, waardoor je echt heel goed moest luisteren wat zij vertelde.Tussen de breaks door, komen er aantal mensen van de visagie langs om ‘M’ bij te poederen. Grappig detail was dat een dame alles goed probeerde te doen (ketting recht, kleding goed) M vond het wel welletjes en zegt ‘STOP IT’ de dame in kwestie holt gelijk weg..

Wanneer de show is afgelopen was ons gezegd even te blijven zitten. Dit doen wij dus ook trouw. Helaas dacht de security van de studio daar anders over en wil ons toch zo snel mogelijk verwijderen uit de zaal. Een dame die daar staat zegt: nee, jullie moeten even blijven…nee zegt de security zij moeten weg. Dit ritueel herhaald zich een paar minuten, Kimberly en ik hebben zoiets van, wat er ook gebeurt wij blijven staan. De dame meld ons te blijven staan wachten en ging bellen, in eerste instantie zou het om twee mensen gaan (Kimberly en ik) maar Fred en Alex stonden bij ons en mochten ook mee (dit is echt voor hun een moment geweest being on the right place and right time) Als wij achter haar aan lopen worden wij weer tegengehouden door de security, wij hebben geen polsbandje en wij staan niet op de gastenlijst dus wij komen niet verder (logisch dat veiligheid boven alles gaat in Parijs). Voor we het wisten kregen we een polsbandje om en toen kwam het besef zo van ‘wat gaat erin hemelsnaam gebeuren?’, als ik denk wat er gaat gebeuren, trekt mijn maag samen en probeer ik mijzelf kalm te houden.

En daar gaan we backstage.. wij zien Guy Oseary staan die ons allebei hartelijk begroet met een hug.. dan mogen we weer deze ruimte verlaten, en komen we op de gang te staan. Ook hier moeten wij weer weg, en komen dan bij de lockers te staan, waar ook nog een paar prijswinnaars staan. Dan in een oogwenk loopt daar ‘M’ voorbij met haar entourage, klein en op gigantische plateau zolen loopt zij door. Wij zijn allemaal even in shock en staan vastgenageld aan de vloer. Dan mogen wij als eerste groepje naar voren komen. Wij komen weer in de kleine ruimte terecht waar een foto studio is opgesteld, wij mogen alvast klaar gaan staan. Terwijl ‘M’ nog even een een klodder make up krijgt, kijk ik mijn ogen uit naar het kleine vrouwtje waar ik al meer dan 30 jaar fan van ben. Als alles goed zit, loopt zij naar de eerste twee mensen die naast mij staan (ik denk dat dit de prijswinnaars zijn van de Meet & Greet) zij stellen zich voor, en Madonna luistert geinteresseerd naar hun. Dan ben ik aan de beurt, ik stel mijzelf voor Hi I’m Hans from Holland. Leuk als M dan je naam probeert te herhalen (klinkt als Haaans) well you made a very long trip, Yes we did! Dan loopt ze door naar Kimberly en als zij haar zelf voorstelt, wordt er op gewezen dat ‘M’ haar arm had gesigneerd het jaar ervoor. Zij laat hem zien en ‘M’ was onder de indruk. Ik wil die van mij ook laten zien, maar moet daarvoor wel even mijn blouse uit doen en om dit zo netjes mogelijk te willen doen, kom ik vast te zitten. Gelukkig is daar Kimberly die mij helpt, zij was onder de indruk en zei WOW Great!! Ook Fred laat dan zijn Maverick logo tattoo zien ‘M’ zal wel gedacht hebben….hoe gek zijn jullie??

Dan is het tijd om op de foto te gaan. Ik sta achter ‘M’ en zij staat bijna tegen mij aan, als we dan nog even dichterbij moeten staan, schiet de fotograaf zijn foto’s. Laatste foto is eentje met een gekke bek, maar die zullen we waarschijnlijk wel nooit zien ;-) Dan is het alweer tijd om te gaan, als wij weg lopen bedank ik ‘M’ nogmaals en zeg ‘see you on tour’. Waarop zei antwoord ‘we will!’

In een roes lopen we weer weg naar de foyer en bedank ik nog de dame die ons aan de polsbandjes geholpen heeft. Een smile van hier tot Tokyo. Daarna staan wij ons even goed te doen aan Cola en cake!

De vermoeidheid die er de hele dag was is nu volledig verdwenen en de adrenaline zit van top tot teen. Wetend dat wij nog 5 uur mogen rijden, gaan we echt als twee kakelende kippen de auto in en vergeten we van alles. Als we net de studio´s uit rijden gaat Kimberly Dirk bellen, want hij blijkt dit allemaal te hebben geregeld voor ons.. en als ik iemand dankbaar bent is het Dirk wel! Ongelooflijk hoe hij dit heeft weten te regelen..

Ik bel Peter op, wil het verhaal echt wel uitschreeuwen zo blij ben ik, maar vanwege de kosten hou ik het kort. Hij is ook super blij voor ons.

Dan de terugreis, dit verloopt net als de heenreis soepel met een goede navigatie, zet ik Kimberly rond half 3 af in Amsterdam. Als ik dan om 3 uur in bed lig en weet dat over een kleine 3 en half uur de wekker weer gaat om naar mijn werk te gaan, kan ik de slaap maar niet vatten.

Wat een bizarre 24 uur hebben we weer gehad.

Op naar de REBEL HEART tour.

Hans

MDNA5591__1425639785_49404